...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Tuesday, February 26, 2013

Jalan-Jalan Ke Alamanda Beli Buku

Ahad lepas aktiviti biasa bermula...merayap dan merayap...kul 2 petang kuar rumah ..malam baru balik...mana destinasi nya?? 

Makan Nasi Ayam di Desa Pandan 

Campbel Complex - Rembat Suar Jeans, cover phone dengan tudung2 untuk anak dara aku...hujan lebat daaaa

Pergi Taman di Shah Alam .. sebelah Wet World tu..wajib pergi taman (Aya la tu)

dari Shah Alam..terus ke Putrajaya...singgah beli kek di Secret Recipe ... rembat cheese cake..yummy

Pastu terus ke Alamanda...g MPH

Book

Bila dah pergi MPH...biasa la berjam2 la dalam tu....Bob memang tension..hehehe...tapi dia memerap di bahagian buku-buku memasak...faveret dia la tu...hehehe

Putrajaya

Aku lak duk melayan anak-anak aku...nak cari Kamus Dewan untuk Ali...tak ada la plak kat situ...Ali biasa la...Wimpy Kid dia... Hari Sabtu Ali dah pergi kedai buku kat Pekan Kajang dengan Bob...Ali beli buku tuk UPSR dia la...Si Aya lak....buku-buku cerita dia...Aku yang tak sempat nak rembat...Kelam Kabut dengan budak dua orang tu jer...

Putrajaya

Sudahnya aku tak puas hati tak dapat beli buku...Bob nak cepat...sudahnya Bob singgah kat Pekan Kajang...aku rembat 2 buah novel n Ujang untuk Ali dan majalah Upin Ipin untuk Aya...

Penatnya...rasa macam seharian berjalan..

32 comments:

  1. makan nasi ayam kat desa pandan sebelah mana sis??

    ReplyDelete
  2. kat Jalan Thaver tu..kampung pandan ke desa pandan ntah...hehehe..ada pusat penjaja kat trafik light tu...

    ReplyDelete
  3. ooo ok ok, tau dah kat mana hehehe

    ReplyDelete
  4. nanti zaza leh cuba...boleh tahan la...harga pun x ada la mahal..

    ReplyDelete
  5. hurmm mmg selalu dah cuba Noe, sbb umah in law zaza kat desa pandan hehehe.. ns ayam tu mmg famous tau.. sedap gilos :)

    ReplyDelete
  6. la..patut la pun..mmg sedap..hehe...lagi satu tempat makan yg biasa noe pegi kt area situ...kedai akak gemuk (x tau nama kedai tu apa) yg jual yong tau foo tu...sejak bujang sampai beranak pinak duk makan kt situ..

    ReplyDelete
  7. Lor yer ke.. YTF tu memang famous noe!.. sabtu lepas Zaza mkn kat situ jg hehe.. noe tinggal kat mana?

    ReplyDelete
  8. YTF tu memang penuh je skang ni...dah femes sangat la tu...noe tinggal kat kajang...hehehe..bab2 makan ni..x kisah jauh2..

    ReplyDelete
  9. a'ah sebab YTF tu kan dah lama kat situ hehehe.. wahh best lah noe, sangat adventure bab2 makan2, sanggup travel jauh2 :)

    ReplyDelete
  10. hehehe...kena tengok body tu zaza...hasil yg menggembirakan...hasil dari adventure tu la..

    ReplyDelete
  11. kahkahkah.. tak apa noe.. makan selagi buleh =)

    ReplyDelete
  12. habis pusing satu KL...
    penat berjalan tapi perut kenyang....

    salam singgah sini....

    ReplyDelete
  13. Hi Qhaifa...mmg kenyang...hehehe...thanks sbb singgah sini...

    ReplyDelete
  14. Huish merata tempat singgah hehehe....klau akak kluar pegi satu tempat je...bila balik trus kermh...takde nk singgah2 mana dah....org lama la katakan...hihi cpt penat :-)
    Lama gak tak ke kl tu...

    ReplyDelete
  15. ala kak saniah...noe pun orang lama gak ni...mmg penat yg amat...balik terus terbungkang...esben tu yg suka bawak pusing2...layan anak2 katanya... KL tu weekend je leh pegi..hari biasa sesak otak jer...

    ReplyDelete
  16. wah byk beli tu selamat membaca yer!

    ReplyDelete
  17. KA..bab nk baca tuk anak2 tu yg kena tarik nafas tu...panjang la plak citer nyer..

    ReplyDelete
  18. assalam..thanks.. :)
    wah bestnya jln2 kat KL..

    ReplyDelete
  19. salam mama...thanks singgah sini...

    dah bosan mama..duk rayap tempat sama jer.. :)

    ReplyDelete
  20. TQ follow sy..dah follow balik sni..
    best nya dapat beli banyak buku.. sy pun suka sgt klu pergi mana2 kedai buku:)

    ReplyDelete
  21. thanks atie...sbb singgah sini...

    tu la atie..ikutkan hati nak borong byk2..hehee..tkt tak terbaca lak nanti..

    ReplyDelete
  22. As salam noe,

    Saya yg baca pun penat gak! hehehe... Lama dah tak jln2 & rushing2 gitu! Salam kenal! :)

    ReplyDelete
  23. waalaikumussalam Marya..thx for visit..

    ini semua nk puas kan hati anak2 .. letih dibuat nya :)

    ReplyDelete
  24. Diary of Whimpy Kids ada banyak siri - anak kakak pun suka beli siri buku ini.

    ReplyDelete
  25. salam kenal tuan rumah...follow sini

    ReplyDelete
  26. seronoknya jln2 sambil soping :)

    ReplyDelete
  27. amboi.. jauh berjalan.. pusing satu kota ye.. kiki

    ReplyDelete
  28. kakzakie...aah mmg ada byk siri..sesuai tuk budak2..ada kartun2 lak tu..

    ReplyDelete
  29. hi Kamsiah...salam kenal..terima kasih..

    ReplyDelete
  30. Hi Tihara..itu je masa nak merayap...hari keje dah x boleh..


    Hi Mama Maman...itu masa tuk merayap mama..klu boleh satu malaysia...hehe

    ReplyDelete
  31. heheh betul la... sama macam saya.. kalau keluar mesti nak ada barang utk diri sendiri.. walaupun kecik... kalau tak mesti merajuk sekejap... hahahha dpt novel paling best la...

    ReplyDelete
  32. nora..boleh jadi geng...hehehe...betul tu..dapat novel la yg plg bess..hehehe..

    ReplyDelete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena