...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Wednesday, February 27, 2013

Susu Anlene



Sejak dah makin tua ni...dan sejak tulang-tulang dan kepala lutut pun dah start berbunyi...aku baru la sibuk-sibuk minum susu anlene...rasa nya dah setahun lebih aku minum susu...konon-kononnya nak jaga tulang la...dah tua baru sibuk-sibuk nak jaga tulang. 

Sejak sebulan dua ni aku paksa Bob plak minum susu ni...sebenarnya Bob memang la tak suka susu..tambah-tambah susu tepung...tapi aku paksa dia...setiap malam aku bancuh siap-siap..terus paksa dia minum...nak ngan tak nak terpaksa la..sekali nafas je dia minum...tu pun dengan muka semacam. 

Masa 1st time Bob minum susu ni...aku ada cakap biasanya lepas minum susu ni..angin akan keluar...angin tu kentut la...hehehe...pastu akan lawaskan perut, esok paginya mesti pergi tandas...itu ikut pengalaman aku la...hehehe...Bob pun ok jer la...

Esoknya masa aku kat office, Bob call, dia marah-marah aku..marah-marah manja jer la...huhuhu...dia marah aku sebab kasi dia minum susu tu...sebabnya dia tak berhenti kentut sejak pagi sampai la masa dia call aku tu.....selang beberapa minit je kentut...bagai nak rak dia menahan kentut keluar...muakakakakakakakakakakakakakakakakakkaka... aku apa lagi...bagai nak rak la gelak...dia tambah stress bila kentut tu ada bau...hahahahahahahaha...dalam lif pun dia keluarkan bom jugak...kesian orang yang masuk lif tu...sudahnya sampai ke malam masih lagi duk kentut kentut...punya la hebat penangan susu anlene ni...

So dua tiga hari citer pasal susu ni jer...hehehe...

32 comments:

  1. susu ni...
    dari bayi sampai ke tua pun ,kita kena minum.
    nampak sihat dan kuat
    baru awet muda.

    ReplyDelete
  2. tu la dayana..dah tua2 baru sibuk2 nak awet muda...dah x leh nak awet ler.. :)

    ReplyDelete
  3. abg saya tak leh minum susu , mesti muntah ... susu ni untuk bina tulang / elak astoporosis

    ReplyDelete
  4. kasturi...sib baik la bob x muntah... aah betul tu..

    ReplyDelete
  5. ermm betul tu noe, memang tak tertelan rasanya.. tp utk awet muda, gagah lah telan jg =)

    ReplyDelete
  6. zaza...sib baik noe jenis penggemar susu..so boleh la nk awet muda...hehehe (dh tua boleh ke ? :))

    ReplyDelete
  7. As Salaam,
    TQ kerana sudi lawat TUND.Suka tgk blog cik noe.
    Saya pun perlu minum susu lebih lagi tgn baru shj patah.

    ReplyDelete
  8. mokja..thx sbb lawat blog noe..oooo..camne leh patah tu?? moga cepat sembuh..

    ReplyDelete
  9. Hihi... Noe beritahu pada dia kentut itu nikmat. Bayangkan kalau Allah tak bagi kentut keluar tak ke haru... kembung ek.

    Kakak dulu minum Anlene tapi sejak ada Omega kakak dah tukar ke Omega.

    ReplyDelete
  10. hehehe...tul tu kakzakie...nikmat sungguh...

    omega lagi bagus ke kakzakie?

    ReplyDelete
  11. Salam kenal dan Follow #139

    Sunnah Nabi kan minum susu ni... elok lah kita amalkan :D

    Jemputlah ke blog saya cahayahidupku2569.blogspot.co

    ReplyDelete
  12. KA suka but prefer yg perisa choc tu hehehe

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum

    seblum ini minum ..lps tu tak minumlps tu minum balik..ehehjanji minumkan..bagus utk tulang.

    tq follow knor.knor pun nak follow ni..

    ReplyDelete
  14. saya pulak selalu nak try minum tapi air yg sedap kat tekak saya ni radix ngan nescafe je.. huhuhu susah juga...

    ReplyDelete
  15. hahha...mengeluar kan angin ker?..hihi..boleh cuba utk hubby jugak ni.. sy pun tak start minum susu lagi..:)

    ReplyDelete
  16. Hi Nurhayati...salam kenal dan terima kasih sebab singgah di sini..
    sama2 la kita amalkan ... ok nanti noe ke sana pulak...

    Hi KA...sape yg suka perasa coklat..mmg sesuai..

    Hi Knor..waalaikumussalam...macam biskut la ni..x per...janji ada minum
    thx knor sbb follow..

    Hi Nora..mula2 je susah..lama2 ok la..noe pun peminat tegar radix n nescafe
    setiap hari mesti ambil..rasa gian..hehe

    ReplyDelete
  17. yan pun minum susu nie...sebagai amalan harian....

    ReplyDelete
  18. yan..sama2 la kita meneruskan amalan ni...semoga sihat selalu..

    ReplyDelete
  19. Atie..kena cuba baru tau ada angin keluar ke tak..hehehehe

    Waniey...leh jadi geng..geng susu.. :)

    ReplyDelete
  20. Tua sgt dah ke. Nampk muda je.

    Sy pun kejap minum kejap tak. Tp elok klw amalkan sll.

    ReplyDelete
  21. dah nak masuk 4 series dah lala oiiiii... tua ler tu... hehehe

    elok amalkan...tuk prevention

    ReplyDelete
  22. salam..
    entri buat sy gelak semasa membacanya hee..sumgguhpun pertama kali masuk sini admin berjaya buat saya ketawa riang.

    haa sy pernah minum susu ni pastu stop sb masu tu hamil..rasa lemak dan sedap

    ReplyDelete
  23. salam suri..tima kasih sbb singgah sini...seronok dgr suri ketawa riang...hehehe...

    nanti leh start balik minum... :)

    ReplyDelete
  24. bukan pak cu walau xminum susu memang kaki keluarkan bom ke.hahahah...xsenonoh perangai

    ReplyDelete
  25. liya..this time bom yg luar biasa...hehehe

    ReplyDelete
  26. apa2 hal aku nak gelak besar dulu....wakahkahkahkah sakit rahang aku gelak baca entry ni..sampai kuar air mata....ko bancuh susu letak halia sekali ke smpi banyak naa angin...first time aku dengar org minum susu kuar angin...lawak lawak...

    aku suka perisa coklat..sedap...tapi aku minum yg kotak punya....yang powder ni..dulu2 aku minum..lepas tu asyik sembelit je..terus aku stop..mcm tak sesuai dgn perut...

    ReplyDelete
  27. erranis...gelak puas2 k..hehehe
    noe klu kotak mcm x leh masuk plak...mana2 je la..janji minum susu

    ReplyDelete
  28. ermmm..
    sy pun x minum susu selalu gak pikir cemana nti tua.abis la tulang2 suma reput tp ntah la..dh cuba tp ttp x bleh.huhu

    ReplyDelete
  29. Cik Aini...dah x leh nk sumbat camne plak kan...amalkan hidup cara sihat je cik Aini...insyaAllah x reput tulang tu.. :)

    ReplyDelete
  30. Salam syawal,
    Info berguna thanks..sharing.
    Sudi kiranya layari ummidihatiku.blogspot.com

    ReplyDelete
  31. Salam syawal,
    Info berguna thanks..sharing.
    Sudi kiranya layari ummidihatiku.blogspot.com

    ReplyDelete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena