...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Sunday, March 17, 2013

First Thumbdrive



pen drive

Kalau korang nak tau..ini lah thumb drive aku yang pertama…mula-mula aku beli masa zaman kat U dulu..berbelas tahun lepas…masa tu thumbdrive ni tak popular lagi…tak ramai lagi yg pakai…zaman-zaman tu masih guna disket…aku tak ingat la harganya berapa…kalau tak silap dalam RM170+...kira agak mahal la masa tu…size pun kecik lagi…macam aku punya 128MB…kira size paling besar la pada zaman tu…ada yg lagi kecik size nya.  So pada zaman tu, sape2 yang ada thumbdrive ni..kira advance sangat la….hahahaha….berlagak jer bawak thumbdrive nak copy nota dari lecturer….POYO giler…

pen drive

Aku masih simpan thumbdrive ni...masih elok berfungsi...buat kenangan..

10 comments:

  1. barang-barang yang lama ni mmg seronok disimpan... kenangan...!

    ReplyDelete
  2. Assalam,

    Thumbdrive pertama ku entah di mana...Seingat daku di tahun 2004 baru ada thumbdrive or pendrive. Daku masih menggunakan disket dan terlopong bila rakan2 se U membawa thumbdrive itu. heeeee....

    ReplyDelete
  3. Nama pun thumb, memang besar thumb je la. Tahan lama yaaa..

    ReplyDelete
  4. memang betul... thumbdrive dulu memang sangat mahal saya pun ada 128mb ni, juga thumbdrive pertama saya

    ReplyDelete
  5. very the sentimental value lah cik Bedah kita ni hehhe :)

    ReplyDelete
  6. thumbdrive aku yg furst dulu ..tah mana perginya...kena cari balik ..sentimental value ni...

    ReplyDelete
  7. Nora -> aah Nora..kenangan..sayang nak buang
    mamawana -> waalaikumussalam, sayang kalau hilang..rasanya sebelum 2004 dah ada.. hehehe
    Azie -> hehehe....aah tahan lama..
    MystoryPic -> hehehe..kira size paling besar la zaman tu.. :)
    Zaza -> ye la cik Kiah oooiii..kena jaga ni.. :) tunjuk kat cucu cicit piut..
    erranis -> cari..jgn x cari..

    ReplyDelete
  8. simpan jadi kenangan !

    ReplyDelete
  9. haha...mesti byk kenangan kan...dulu mase zaman student thumbdrive agak mahal...sekrang ni blh kater byk pilihan dan harga lebih murah kan..;)

    ReplyDelete
  10. Benda kenangan ni kan?
    sy dulu 1st ada thum drive thn 2007..itu pun kirim kat member tlg belikan kt Johor. 2GB = $50..hehe:)

    ReplyDelete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena