...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Sunday, April 21, 2013

Formula 1 - Bahrain Grand Prix - Qualifying Result

Sementara menunggu Qualifying untuk motogp, mari kita tengok keputusan untuk qualifying F1 di Bahrain Grand Prix (seperti di bawah )...terdapat perubahan pada kedudukan di final nanti terutamanya untuk Lewis Hamilton kerana Mercedes/Hamilton dikenakan penalti kerana telah menukar gearbox sebelum qualifying. Tiga tempat teratas tiada perubahan...mampukah Alonso mengekalkan highest podium seperti di Shanghai GP?? Apa pendapat kawan blogger kita En Aby?? :)

OK la...qualifying motogp dah nak start...nak layan motogp plak...


2013 FORMULA 1 GULF AIR BAHRAIN GRAND PRIX

PosNoDriverTeamQ1Q2Q3Laps
19Nico RosbergMercedes1:33.3641:32.8671:32.33014
21Sebastian VettelRed Bull Racing-Renault1:33.3271:32.7461:32.58412
33Fernando AlonsoFerrari1:32.8781:33.3161:32.66711
410Lewis HamiltonMercedes1:33.4981:33.3461:32.76213
52Mark WebberRed Bull Racing-Renault1:33.9661:33.0981:33.07813
64Felipe MassaFerrari1:33.7801:33.3581:33.20713
714Paul di RestaForce India-Mercedes1:33.7621:33.3351:33.23514
815Adrian SutilForce India-Mercedes1:34.0481:33.3781:33.24616
97Kimi RäikkönenLotus-Renault1:33.8271:33.1461:33.32713
105Jenson ButtonMcLaren-Mercedes1:34.0711:33.70211
118Romain GrosjeanLotus-Renault1:33.4981:33.7627
126Sergio PerezMcLaren-Mercedes1:34.3101:33.9149
1319Daniel RicciardoSTR-Ferrari1:34.1201:33.97414
1411Nico HulkenbergSauber-Ferrari1:34.4091:33.97614
1517Valtteri BottasWilliams-Renault1:34.4251:34.10513
1618Jean-Eric VergneSTR-Ferrari1:34.3141:34.28413
1716Pastor MaldonadoWilliams-Renault1:34.4256
1812Esteban GutierrezSauber-Ferrari1:34.7309
1920Charles PicCaterham-Renault1:35.2836
2022Jules BianchiMarussia-Cosworth1:36.1786
2121Giedo van der GardeCaterham-Renault1:36.3047
2223Max ChiltonMarussia-Cosworth1:36.4766

15 comments:

  1. xlayan GP...hehe

    ReplyDelete
  2. salam noe ..
    dapat pole position tk membawa apa2 erti dalam pungutan point dalam mengejar championship .. sekadar rekod peribadi, di australia, kimi bermula dari tempat ke 7, tp memenangi perlumbaan, di China alonso bermula dari tempat ke 3, menang juga perlumbaan .. sekarang Nico pole ..
    memang tk tahan daulat dia dgn Vettel dan Alonso kt belakang dia ..
    kedua dua ni boleh menang wlupun bermula dari baris kedua mahupun ketiga ..

    ReplyDelete
  3. kesian Lewis ..
    daripada tempat ke 3 .. kena tolak 5 tempat ke belakang . klu dia bermula dari tempat ke3, pasti best .. sbb ketiga2 ni adalah pemandu terbaik di samping Kimi ..
    apapun F1 adalah perlumbaan yg panjang .. sebelum sampai kegarisan penamat, segala2 mungkin terjadi ..
    yg penting .. tamatkan perlumbaan .. pasti dapat point .. tk guna mendahului tp kereta rosak atau terlibat dalam kemalangan masa penghujung .. point pun tk ada

    ReplyDelete
  4. sekarang tengah layan Bahrain GP tu ..
    baru lap 16..
    nico pun dah kt belakang ..
    TV 3 buletin Utama ..
    pasti crita PRU ..
    aaaahhh apa2 pun layan F1 dulu ..
    hu..hu..

    ReplyDelete
  5. NoEn -> hehehe..x per..baca citer pasal GP pun dh ok

    Aby -> salam ,, tul tu aby...pole position x beri impak yg besar...apa2 boleh berlaku...noe sempat tengok dah hampir separuh...alonso dah belakang...ingatkan dh x ada.. accident ke...walaupun dh terlepas byk laps..tapi still interesting...tbh2 tgk hamilton ngan webber dan button n perez..

    ReplyDelete
  6. fantastic race ..
    klu ada Man of the Race ..
    aby letak Hamilton ..
    Team mate dia Nico bermula dari pole, jatuh no 9 tp lewis dari no 8 atau 9, dapat no 5 ..dan tk mudah dapat no 5 tu .. wheel to wheel fight dgn webber .. kete webber sama setting dgn kete Vettel, pasti nya kete tu power berbanding kete Lewis tu . tp lewis tetap mcm dia ..tk kan mudah mengalah .. berjuang sampai chequred flag .. masa depa tu fight tk senang duduk aby .. takut depa tu touch ..dua2 terkeluar ..akhirnya lewis dpt tewaskan webber

    ReplyDelete
  7. kimi ..
    mcm kt australia, pandai manage tyre
    dari grid no 7 bila habis race dapat no 2 ..
    vettel terlalu unggul .. alonso bermasaalah dgn tyre .. entah 4 kali pe dia buat pit stop .. both the ferrari under perform hari ni ..

    ReplyDelete
  8. seronok tengok race kt bumi arab ni ..
    depa tk guna champagne .. apa ke nama benda tu, kyisha ke? .. tu yg depa tu goncang buih dia tk kuat memancut ..
    malaysia harus guna air tu juga .
    tk perlu la guna arak ..
    seronok juga bila yg interview winner tu David Coulthard .. dia dulu bawak mcLaren dan Red Bull .. pernah jd team mate Kimi masa di McL dan vettel pengganti dia masa dia tinggalkan Red Bull ..

    ReplyDelete
  9. motogp ...
    agrhh... lewat sangat la ..
    klu nak tunggu motogp kena tunggu pukul 3 pg ..rasanyatk tengok la ..

    ReplyDelete
  10. Sesekali je tertengok..
    dah tak boleh sgt nak layan TV skrg..kena mengalah dgn anak bujang sorang tu yg nak layan kartun je..hehe:)

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum ... minat gp yer ... layan ...

    ReplyDelete
  12. bunda pun x layan GP..layan raja lawak n senetron lagi best..

    ReplyDelete
  13. datang sedekah nuff..kut2 leh beli tiket F1

    ReplyDelete
  14. aby -> hebat aby punya ulasan...hehehe...boleh jadi pengulas sukan ni...oo x guna champagne...bagus tu...malaysia kena ikut tu..dah lama x dgr nama david coulthard..dulu masa schumacher jadi juara...x bess...asyik2 dia je yg menang...hehehe
    noe tengok moto3 jer sbb ada zulfahmi..tak larat nk tunggu motogp..

    Atie -> hahahaha...24 jam kartun je la jawabnya Atie..

    KA -> minat la jugak...

    seharum kasturi -> waalaikumussalam..layan jer..

    Bunda -> hehehe terbalik kita bunda...jarang sgt layan raja lawak..senetron lagi la..

    Kak Kamsiah -> yeaaa...tima kasih..

    ReplyDelete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena