...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Tuesday, April 23, 2013

Kucing Mati

Sedihnya hari ni...duk asyik teringat jer..dari tadi duk mengalir je air mata ni....adehhhh...semuanya pasal kucing....anak kucing ni gambar dia ada dlm n3 aku sebelum2 ni...dia ni mmg dh biasa tidur dalam rumah...biasanya subuh dah bising...kali ni subuh aku bangun..senyap jer..turun2 tengok ada kencing kucing kat penyapu...aku pun bersih kan la..pastu tengok kat tempat letak kaki kt bilik ada macam muntah ke apa ntah...taruk la tempat letak kaki tu dalam bilik air...bayang kucing ni tak nampak...mak dia pun bising mencari...aku cari atas bawah tak ada..panggil senyap jer...langsung tak ada bunyi...Bob kata..tikus makan kut...sabar je la...

last2 aku terdetik nak check kat lubang tandas kt tingkat bawah...tengok2 macam dia....hitam putih....muwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....aku jirus2 sikit air..x gerak...aku ambil la kayu...usik2...tak gerak gak...mcm dh keras...dah mati...adehhhh....sedihnya...nak flush aku x berani...tak sampai hati...aku cuba2 tarik ngan kayu...tapi aku x sampai hati nak tengok...sudahnya aku biar kan dulu...tunggu Bob je la ....

tapi dia ni mmg mcm dah tak sihat..baru cakap ngan Bob nak bawak dia g klinik weekend ni...perut dia kempis sangat....tapi bahagian dada mcm besar...makan pun mcm x selera....x cergas mcm biasa...sepanjang dia tidur dlm rumah....tak pernah lagi dia kencing...1st time dia kencing dlm umah...

Aduhai.....




14 comments:

  1. salam noe ..
    jodol N3 kucing mati ..
    tp kt cerita kucing belum mati lg ..
    blurr la ...

    Marc Marquez menang motogp US ..
    dapat kalahkan otai2 motogp baru 2nd race dia ..
    petanda motogp sepang akan ramai kehadiran nya ..pasti ramai peminat2 nya mcm simoncelli dulu tp menemui ajal di Sepang ..

    ReplyDelete
  2. salam aby...dah confirm mati...

    pelumba paling muda yg menang tu...

    ReplyDelete
  3. Alahai Noe... dah sampai ajal dia tak mahu lama duduk dgn Noe. Mati dia tak ada dakwa-dakwi tak macam kita...

    ReplyDelete
  4. sedih juga ni..dah sampai masa dia..

    cari kucing barru ye..

    ReplyDelete
  5. Sedihnya...akak paham sgt perasaan noe tu...huhu sedih kaann
    Takpa ingat mcm ni jee...dia terus pergi syurga ...
    Sabar ya nod

    ReplyDelete
  6. sedihnye sabar ye..huhu

    ReplyDelete
  7. Allaaa... kesiannya, terjatuh dalam lubang tandas ke??

    ReplyDelete
  8. sama macam yan...kucing mati pun sedih he heee....

    ReplyDelete
  9. Ala..la..sedih plak kan?.. bila tgk depan mata tu lagi tak sanggup.. :(

    ReplyDelete
  10. Kakzakie -> tu la..nk wat camne lg..

    Knor -> mak dia tengah pregnant lg tu ...

    KA -> tu la..sedih sgt

    Saniah -> tima kasih kak saniah

    アヌム -> terima kasih

    MystoryPic -> ye kut..x tau camne..

    yan -> hehehe...sama la kita

    Atie -> tu la..x sampai hati tengok...husband yg setelkan semua..

    ReplyDelete
  11. Alor siannya. Cam mn leh mati dlm lubang tandas tu.

    ReplyDelete
  12. huwaaa sodehnya...
    sabar yer Kiah.. :(

    ReplyDelete
  13. Nina pun kalo kucing mati mesti sedih. Terasa sgt kalo kita y selalu duk bg mkan. Tak sampai hatinyaaa bak tengok kucing dakam lubang tandas tuuu

    ReplyDelete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena