...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Saturday, May 18, 2013

Jazz Festival

Cerita ni sehari sebelum hari mengundi..iaitu pada 4 Mei 2013….Bob bawak g Jazz Festival di Kompleks Karangkraf, Jalan Conlay…tak ada perancangan pun…Bob seperti biasa…dia terus je bawak hala tuju yang memang dah ada dalam kepala dia tu. The World Youth Jazz Festival 2013 ni kerjasama antara Kementerian Belia dan Sukan dan Jazz Community Malaysia (JazzCOMM). Ianya berlangsung selama 3 hari dan kemasukan adalah percuma dan di sponsor oleh Kementerian Belia dan Sukan, Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan dan Telekom Malaysia.  Festival ni mula pukul 6.30pm – 12.00am. Bob ni punya teruja … sebelum pukul 6.30pm dah sampai…sabo je la…tapi start lambat sebabnya ada masalah teknikal….kat situ ada la orang jual tshirt, makanan, minuman…Ali n Aya…duk ulang tu la…kejap2 ais krim…kejap2 air…layan je la…Aya dah buat lawatan sekeliling kawasan tu…sbb lambat start kan… layan gambar je la..

Kompleks Karangkraf

Kompleks Karangkraf

Kompleks Karangkraf

Kompleks Karangkraf

Kompleks Karangkraf


Jazz Festival

Jazz Festival

Jazz Festival


Tak ramai sangat lah yang datang…ada je tempat kosong…maybe jugak sebab kitaorg datang awal…acaranya lambat habis lagi…lagipun muzik Jazz ni bukannya semua orang suka…sebabkan Bob suka…aku layan je la…band pertama dari Indonesia macam bosan je…tapi band ke 2 dari Singapore…yang tu bess…Bob cakap…yg tu modern jazz…aku pun x tau la…bukannya tau sangat pasal muzik ni…Ali suka la…macam tak nak balik je dah kekdahnya..layan je la video kat bawah...ini Ali yg ambik...ini je rasanya yg sound ok sikit...



36 comments:

  1. minggu ni ada show kucing rasanya kat situ.. sbb ada terbaca kat blog org lain hari tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. minggu lepas mmg ada...tp noe x g sbb ada hal lain..

      Delete
  2. salam, terima kasih sudi keteratak bunda...

    sekali2 dengar rentak jazz ni sedap jugak kan..

    ReplyDelete
  3. Kalau kakak lagilah Noe memang tak tahu langsung perihal muzik usah kata Jazz ke apa.

    Kakak rasa Noe happy sebab dapat jenjalan dgn suami dan anak-anak:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. noe pun bukannya tau pasal muzik ni...

      hehe..tu yg penting nya..dpt jalan2

      Delete
  4. dulu saya minat muzik, sampai ada hasrat nak ambik course music tapi ada hikmahnya saya tak terjebak dengan dunia muzik, btw saya tetap suka layan berbagai jenis music :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa tak jadi ambil coc muzik? noe klu muzik metal tu...aduss...sakit kepala terus..

      Delete
  5. salam noe ..
    komplek karangkraft di jln conlay??
    klu yg ada catshow yg mcm masya tulis dikomplek2 kraft, yg selalu jual kain baju di hariKraft kebangsaan ..
    wf pun ada disana .. biasa la, masuk show juga .
    aby jap lg nak berdezup ke Pahang ..tu yg tk join .
    psl jazz tu ..
    tk la layan sangat kecuali jazz sheila majid my faberet singer tu .. masuk Link ni
    http://satuperlumbaan.blogspot.com/2012/03/hari-april-fool.html

    apapun .. dont forget ..
    from LeMans ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aby...

      aah..kt jalan conlay tu...ooo...ada masuk catshow erk..noe x g sbb ada hal lain...ikutkan mmg teringin sgt tengok kucing2 comel tu...

      sheila majid tu rasanya lebih kepada r&b...noe pun peminat sheila majid...kat n3 aby tu...ada mentioned konsert lagenda kat stadium merdeka...noe ada g gak masa tu...masa bujang dolu2...ramai giler orang...

      LeMans..pelumba malaysia kecewa...tapi still bess...sebab ramai pelumba cium trek... :)

      Delete
  6. sy ni kalau di bawa tgk show mcm ni boleh juga layan kot..cuma tak pernah lg lah pegi mana2 show muzik..hehe..
    minat jg nak tgk..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali sekala kena g Atie...nak merasa kan...

      Delete
  7. PC hanya minat balada dan nasyid je...hehehe...Jazz ni tak minat sgt...

    at least boleh jln2 kan noe;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. noe layan je PC..boleh la dengar...muzik metal je x sanggup nk dengar...

      jalan2 tu yg penting :)

      Delete
  8. MINAT JUGA YE...SESEKALIKAN..OKLAH..

    ReplyDelete
  9. Bila sorang sorang kat rumah..Klasik National makcik buka..layan lagu lagu zaman tok nadok..nostalgia..
    Sekali bila anak balik : Mama ni lagu apa la yang layan ni.
    Itu secebis kisah makcik pencen setiap hari.Lagu Jazz..hmm tak faham cangat cuma layan Sila Majid yang tak lepas nak sebut s...hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu noe layan gak klasik nasional cikgu....sekali sekala dengar...noe ni peminat tegar arwah ahmad jais :)...
      anak2 muda mana nk layan lagu2 lama cikgu...
      yg x lepas sebut s tu...yg jadikan dia spesel..:)

      Delete
  10. seronoknya,...sy blm pernah brkesempatan nk tgk or join musical festival...thanxs byk2 for the petua ye..akan di cuba inshaaAllah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali sekala leh join QA...rasa feel tgk live..

      ok..no prob

      Delete
  11. My Melody champion for category. Female long hair spay cat, yesterday catshow held in kompleks kraft, jln conlay

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo ye ke?? tahniah...mesti cantik Melody...x ada gambar ke?? noe x tgk lg blog kucing tu..

      Delete
  12. haha mesti cik bedah bosan tengok kan sebab tak minat.. layanzzzz :0
    cik kiah pernah pegi tempat tu last time masa Nizam ada buat CIMB karaoke competition.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik bedah x ada la bosan sangat... layan je la...sambil goyang2 kaki...tapi ada gak rasa nak terkinja2 kat pentas tu...huhuhu

      cik bedah ni biasa gak g situ..

      Delete
  13. assalamualaikum ... x ramai org faham dan minat jazz . saya minat jazz sheila majid . kategori jazz apa saya pun x tau ler ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam...aah...tu sbb x ramai sgt masa tu...yg ramai mat2 saleh je...sheila tu klu x silap lebih pada R&B..tp boleh la masuk jazz

      Delete
  14. Replies
    1. Salam Atie..tima kasih menyinggah..

      Delete
  15. kita bab2 muzik ni out.. kpop pun tahu gitu2 je... kalau korea tu kpop lah kot... haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...kpop popular ngan giyomi skang ni...noe pun bukannya tau sgt pun...

      Delete
  16. sy pun jenis yg tak berapa masuk sgt kot dengan jazz..tp klu dh org bawakkan.layan jer la

    ReplyDelete
    Replies
    1. tul tu puan kutu...org dh bawak kan...ikut je la..

      Delete
  17. Yelahkan ...kalau dah si dia suka....layankan ajelah hehe

    ReplyDelete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena