...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Monday, May 27, 2013

Kucing Beranak

Hari ni kucing yang selalu datang dan menumpang kat umah aku ni dah beranak...anak-anak jiran aku yang bagitau...kucing tu dah nak beranak...sebab dah keluar darah...aku pun kelam kabut la ambil kotak kosong...nasib baik la ada kotak kosong tu...kotak tu cadangnya nak isi buku2...so emergency guna la je la kotak tu...masuk kan dia dalam tu...

si itam tu..asyik nak keluar jer dari kotak tu...terpaksa la aku mengawal dia...satu kerja plak aku jadi penjaga kotak...

aku bagi la kata2 semangat kat si itam tu...supaya dia rasa tenteram jiwa dan raga masa nak beranak tu...hehehe...berjam2 jugak aku duk tengok dia...sampai la dia beranak...macam jadi bidan la plak...1st time aku tengok kucing beranak...sian dia...kecoh la anak2 aku n anak2 jiran aku...

2 ekor je anak dia...tapi perut dia macam besar lagi...aku rasala perut dia..mcm ada baby je lagi dalam tu...tapi x ada la plak dia beranak lg...


cat
Sebelum Beranak

Cat
Selepas beranak

anak kucing
Lepas Tukar Lapik Yang Bersih

Aku ada la rakam masa first dia nk beranak tu...tapi anak aku tak tekan la plak button tuk video tu...dia ingatkan dah tekan...video lepas beranak je yg ada...


video

Masa aku menaip entry ni...pergi tengok si itam...selepas beberapa jam dia beranak...dia beranak lagi sekor la...yeay...so dah jadi 3 ekor anak dia...comel nya...lepas ni boleh lempang2...dah memekak suara2 anak2 kucing tu...

anak kucing
Dah Bertambah Lagi Sekor

Selepas aku published entry ni...ada plak lagi sekor keluar...so dah jadi 4 ekor...bertambah meriah...yeayyyy...


Anak Kucing
Dah Jadi 4 Ekor

24 comments:

  1. huuuuuu....seramnya tgk darah tuuu

    ReplyDelete
  2. Hehe...macam senang je tgk kucing beranak tu kan Noe...hehe
    Seronok si Itam tu ada yg bela masa dalam pantang hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm senang...tp dia bertarung nyawa tu .. :)..nafas dia turun naik dengan lajunya..
      hehehe...untung dia ada yg nk bela :)

      Delete
  3. eee bestnya dapat pengalaman tengok kucing beranak...

    ReplyDelete
  4. Sis. Serius nina terkejut ni. Tadi dekat mgrib hubby panggil dr dlm bilik. Bising2. Rupanya kucing tengah beranak kt tepi almari nina. Wawawawa. Siap tgh gigit2 tali pusat anak dia lagi. Huuuu. Padahal baru jea nina bukak entri ni td petang. Haha. Kebetulan sungguh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...sah kebetulan...leh la kita sambut besday anak2 kucing ni sama2 nanti...huhuhuu...berapa ekor anak kucing tu??

      Delete
  5. org kata kalo kucing beranak kita tgk nanti dia tak jadi na beranak. Org katala, saya tak pasti..heheee...

    lama da x bela kucing, kat taman ni payahla.. balik kg nanti hilang plak kalo tinggal

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke? x tau la plak...tp ada gak tergerak dlm hati...boleh ke dia beranak klu org tengok??

      noe pun dh lama x bela kucing..kucing yg ada ni semua kucing pendatang..

      Delete
  6. salam noe ..
    nak kena tanya noe ilmu mcm mana tenteramkan kucing masa nak beranak tuh ..
    he..he..
    banyak kali juga aby bidankan meow ni masa beranak ..
    almaklumla bila dah berpuluh meow kt umah

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aby..
      hahahaha...kena cakap ngan dia, tarik nafas..lepas..tarik nafas..lepas..mmg sakit sikit..lepas keluar x sakit dah...hahahah (mcm la paham kan..)
      apa2 pun aby lg la expert dr noe ni..
      bab plg tension meow ni bab2 shishi la..selamba je pancut sana sini...yg bess tu..kt luar x nak pancut..masuk je umah..terus pancut...si kecik2 tu nanti nk ajar shishi dlm tandas..senang nk basuh...

      Delete
    2. Tu la masaalah bila simpan meow dlm rumah. Apatah kllu dlm rumah teres. Kena plak long hair. letak kt luar tk blh . Terkorban Apa Saja la nmpaknye.
      Satu jodol N3 dlm blog meow aby, apa yg meow tu jahanamkan-

      Delete
    3. Lupa nk bg tau. Ahad lepas dlm rncangan nasi lemak kopi O, di TV 9, ada liputan catshow yg d buat d koplek kraft tu. Ramai peserta d interview. Mamameow ngan melody pun kuar d tv tu jugaj

      Delete
    4. byk nampaknya barang yg dah jahanam akibat meow2 ni..hehehe...TV, laptop, ps2, sofa...hahaha..sib baik meow kan..klu org sah2 suh ganti..

      ooo ye ke?? jarang la sgt tengok TV..klu tengok pun program2 tertentu je..glemer Mamameow ngan mel..masuk tv tu.. :)..bkn senang nk masuk TV...macam retis dah...

      Delete
  7. tak sampai hati le..muntah darah nti knor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe...kucing elok je beranak...Knor lak masuk spital hehehe

      Delete
  8. errgghh tak pernah tgk kucing beranak.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bess oooo...ada jerit2 gitu..

      Delete
  9. takut nak tgk kucing beranak...tak berani kot! comel je anak2 kucing 4 ekor tu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mula2 noe pun takut...tp tabahkan hati tengok darah n lendir2 tu..hehehe..upanya 5 ekor...esok paginya tgk dh ada 5 ekor..hehehe

      Delete
  10. Replies
    1. mmg comel sangat QA..rasa nk picit2 je

      Delete
  11. uish...dah jd mak bidan cik noe ni ye..mantap gitu!
    ramai jgk anak kucing tu sampai 4 kan...biasanya 2-3 ekor je kan kucing beranak:)

    ReplyDelete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena