...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Friday, May 10, 2013

Selamat Hari Jadi Alya Adina

Hari ni hari kelahiran Alya Adina yang ke 7...dah besar rupanya anak Umi ni. Ikut plan awal nak sambut birthday kat umah jer...cadangnya nak buat esok...tup2 kul 9 lebih malam tadi...Alya kata nak buat kat sekolah kebangsaan.....termenung sekejap Umi...Alya kata dia dah beritahu kawan-kawan kelas dia...pastu dia kata..kalau buat kat sekolah...kat umah tak payah buat dah...aduhai...dah malam2 baru nak bgtau...kelam kabut la pergi Tesco..nasib baik kedai kek kat Tesco tu bukak lagi...Bapak pula beli roti dan biskut...dah la sibuk nak kemas barang Ali...Ali nak pergi ke UKM ada kem motivasi 3 hari 2 malam...

Ingatkan ada la lebihan plastik dan pinggan kertas..upanya tak ada la plak...Alya dah tidur...takkan nk tinggalkan dia sorang2 kat umah...Bapak tak balik lg...esok je la jawabnya...Pagi tadi...kul 8 lebih dah terpacak kat tesco...jenuh mencari...ingatkan nk beli air tuk kawan-kawan..dh x sempat daaa...dah 8.45...pecut balik umah...isi roti n biskut dalam plastik..pecut ke sekolah...nak sampai sebelum pukul 9..sebab pukul 9 diaorg rehat...8.55 sampai kt sekolah...terus g kelas...tengok2 tak ada..upanya kat padang..g ke padang...jumpa cikgu kat padang tapi bukan cikgu kelas dia...pergi plak ke bilik guru..jumpa cikgu kelas...bagitau la kat cikgu...Umi pun letak lah semua kat dalam kelas...Itu je la yg mampu Umi prepare...kalau bagitau awal-awal boleh la Umi  prepare lebih sikit...nasib la....Alya senyum meleret je tengok Umi...x kisah la...janji dia happy sambut besday dengan kawan-kawan dia...gambar kek semua Umi tak sempat nak ambik...dah macam ribut taufan je kaedahnya...
Kek Comel
Gambar Dari Google -- Kalau Dapat Kek Ni Alya mesti suka

18 comments:

  1. Itulah kalau dah kata umi sanggup buat apa je demi anak kan... moga bila Alya besar baca N3 ini dia mengerti betapa ibu sangat sayangkan dia.

    Happy 7th birthday Alya sayang..

    ReplyDelete
  2. Selamat hari lahir Alya... moga menjadi anak yg soleha :D

    ReplyDelete
  3. Happy birthday yang ke 7 Alya..
    Semoga jadi anak yang solehah ;)
    Wahhh Cik Bedah ala2 supermom giteww..
    Tapi betul lah kan, kita as a mom selagi boleh kita nak buat yang terbaik utk anak2 tapi apa yang termampu je lah kan :)

    ReplyDelete
  4. selamat hari jadi alya. :)

    ReplyDelete
  5. Hepi besday kt alya tu. Kelamkabut umi nya d buat nk jayakan besday dia. Ank aby yg no 3, si Jee tu, 7 mei lps besday dia. Sibuk nk hadiah. Insyaalah arini aby blk sana blh belikan dia present besday
    P/s, hari selasa lps dh keluar balik ke pahang

    ReplyDelete
  6. Happy Birthday Alya..
    moga membesar menjadi anak yg solehah ya..amin!
    kelam kabut dibuatnya sbb tak inform awal2 ye...:)

    ReplyDelete
  7. selamat hari lahir untuk Aliya....moga panjang umur murah rezeki dan jadi anak yang solehah Amin.....

    ReplyDelete
  8. Hepi besday Alya. Semoga jd anak y solehah

    ReplyDelete
  9. The race is ONNNN ....

    ReplyDelete
  10. hepi birthday alya :))

    ReplyDelete
  11. tu la kalau last minit . mmg x de yg sempurna . oklah alya tak cerewet . klu x mau trus pengsan mama nya nih ... kasihnya ibu , bawa bahagia ...

    ReplyDelete
  12. wpun kelam kabut semuanya untuk anak,janji alya tersenyum puas..kita kaan rasa hepy bila dpt tunaikan permintaan anak.yg paling penting anak suka..:)

    hepy besday alya!

    ReplyDelete
  13. HB kak alya..
    mesti die seronok, susah payah Ummi buat utk anak die=))

    semoga jadi anak yang solehah dunia akhirat..=)

    ReplyDelete
  14. Kakzakie, Nur Hayati, Tihara, Atie, Yan, NinaAz, QA's~mamapapa, Aine, - Terima kasih atas wishes and doa kawan2 semua...terima kasih banyak2.

    Zaza -> biasa la mom kan..mesti nak yg terbaik..since dh last min..itu je la yg termampunya..

    Aby -> oo dekat2 la besday Jee ngan Alya..noe x dpt nk tengok race itu hari..stress gak.. :)

    Seharum Kasturi -> hehehe..klu cerewet mau pitam uminya tengah jalan tu...

    Puan Kutu -> janji dia puas hati n ikut kehendak dia..

    ReplyDelete
  15. demi anak kan noe..semunyanya sanggup asalkan dia happy...
    Semoga Alya membesar menjadi anak yg soleh utk ummi dan bapanya:)

    *name lebih kurang same dgn anak PC, Aliya Insyirah...hehe;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg PC..janji dia hepi...tima kasih PC..

      aah..Alya Adina...aliya tu dh dekat bunyi nya.. :)

      Delete
  16. happy belated birthday tuk dier yer !

    ReplyDelete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena