...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Monday, June 17, 2013

Anak-Anak Kucing

Inilah rupanya anak-anak Itam (5 ekor) yang baru berusia 7 hari (masa gambar ni di ambil)...sekarang ni dah berusia 2 minggu lebih..dah boleh merayap sikit-sikit...setakat ni si Itam dah pindahkan anak-anak dia 2 kali...mula-mula nak pindah tu..dia pindahkan anak dia dalam almari baju anak...subuh bangun tengok...anak-anak kucing tu dah tak ada dalam kotak...cari2 jumpa dalam almari baju anak...aku masukkan balik dalam kotak...beberapa minit lepas tu..si itam nak angkut lagi anak dia...aku marahkan dia...dia masukkan balik anak dia dalam kotak...percubaan kali kedua dan ketiga...aku biarkan dia pindah...tapi masih dalam rumah..aku tak letak kat luar...sebab ada percubaan kucing jantan nak bunuh anak-anak kucing tu...tu yang letak dalam rumah...


Kitten

16 comments:

  1. Mng noe,
    Semlm lps exam smpat vroom ke seremban utk join wf di cat show kt sana, anta 3 ekor,
    2 ekor ambik top title sekor lg seharus dpt top title juga tp judge kate bagi peluang la pada meow lain sbb owner tu dh menang 2 award.
    Kena jaga betul anak itam tu, blh bawa rezeki tu. Blm smpat update psl CS tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. fuyooo...tahniah aby...kiranya aby sapu bersih la ni..

      in sha Allah..

      Delete
  2. comey even KA takut kat kucing2 ni sikit hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. KA ni mesti jenis nampak kucing..terus jerit n lompat atas kerusi...takut...hehehe..sbb ada sorang kawan mcm tu..

      Delete
  3. Kita pun ada kucing yang baru dapat anak dua ekor..tapi geram sangat coz dia selalu sangat pindahkan anak-anak dia kalau kita dah tahu tempat dia taruk anak dia. Risau kot kalau kita ambil anak dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ibu kucing mmg akan pindah2 kan anak2 dia...kalau kita kacau anak dia..lg la dia pindah..mungkin dia fikir pasal keselamatan anak dia..

      Delete
  4. banyak jugak sampai 5 ekor.. geramnya tgk muka dia tgh tdo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg geram..skang ni hidung anak2 kucing tu la jadi mangsa...

      Delete
  5. Kucing akan pindhkan anak dia berapa kali eh Noe?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak silap noe dalam 3-5 kali..itu pun dia tengok persekitaran jugak kut..

      Delete
  6. comelnya anak2 kucing ni..suka tgok.mmg geram sbb kucing klu kecik lg comel

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah..rasa nk picit2 je semua tu..

      Delete
  7. alahai..comel2 semuakan..mesti mengiau pun pelaaaannn je bunyinya :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah...pelannn je miow nyer..

      Delete
  8. huhuhuh takutnya tgk anak2 kucing ni... huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti nora ni penakut kucing...heheh

      Delete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena