...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Wednesday, June 26, 2013

Email Scam??

Subject: Alamat Gmail Anda, xxxxxxxx67@gmail.com, telah dibuat
MIME-Version: 1.0 Content-Type: multipart/alternative;
---=_Part_18398_14697765.1372169601951
Content-Type
boundary="----=_Part_18398_14697765.1372169601951"

text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Content-Disposition: inline

Selamat datang di Gmail! Anda dapat masuk ke akun Anda di http://mail.google.com/.
Berikut ini beberapa kiat yang dapat membantu Anda memulai:
Jika Anda mengalami masalah pada akun Anda atau lupa sandi Anda, kami akan menghubungi Anda melalui alamat ini.
Selamat bersenang-senang!
Tim Gmail
Jika Anda tidak membuat alamat Gmail ini dan tidak mengenali email ini, silakan kunjungi: https://accounts.google.com/AccountDisavow?adt=AOX8kio1x7TiReiI4U1p48gOsKn0baQFCahjQPCuU470F25-q3SWWA untuk memutuskan tautan akun ini.
Version English:-
Welcome to Gmail! You can log into your account at http://mail.google.com/ .
Here are some tips that can help you get started:
If you are having problems with your account or have forgotten your password, we will contact you via this address.
Have fun!
The Gmail Team
If you did not create this Gmail address and do not recognize this email, please unlink it.


Pagi tadi bukak email...dapat email kat atas ni... dari "Tim Gmail" mail-noreply@google.com ...confused sekejap... aku ke yg create email tu ... sebelum 67 tu...nama aku...so namaaku67@gmail.com...berpino sekejap baca dalam bahasa seberang...tu yg switch ke english....tp bila bab2 suh klik ke link lain ni...bab ni mmg la aku cuak...tak pasti yg ni scam ke?? atau aku kena check ngan gmail?

4 comments:

  1. Abaikanlah noe. Tak penting buat kita jgn layan. Macam-macam sekarang ni..

    ReplyDelete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena