...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Thursday, October 31, 2013

Lori Terbabas Di SKVE Berhampiran Hospital Serdang

Assalamualaikum

Semalam balik dari kerja...jalan jem teruk...tak bergerak...rupanya ada lori kontena terbabas...lori tu dari arah kajang terbabas masuk ke lane sebelah...tak pasti ada yang maut atau tak...nasib baik la tak ada kenderaan yang terlibat dari arah bertentangan...

Ada video yang dimuat turun di youtube...orang yang ambil video ni bertujuan untuk dilapor pada SPAD ...sebab lori ni memandu melebihi had laju...sekali terus terbabas..akibatnya jalan sesak teruk dari kedua-dua arah...

sempat lagi aku snap gambar masa jem tu...

18 comments:

  1. Dah lah lori besar kedabak...bawa laju plak..merbahaya tau pd penguna jln raya yg lain...isk..isk..
    harap2 nya takdelah yg cedera...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...x pasal2 org lain plak yg jadi mangsa...kita ni plak tiba2 kena berjam2 atas jalanraya..

      Delete
  2. Akak takut betul dgn lori laju2 ni Noe... kalau berselisih dgn akak masa drive tu terasa kecut Sgt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kak..noe pun gerun gak..

      Delete
  3. salam noe ..
    semalam aby pun lalu sana juga ..
    masa tu dari kelang nak gi kajang, sampai depan hsp serdang nampak jem tu .. terus masuk jln hsp serdang utk elakan jem tu. bila keluar dari hsp serdang, betul kt tempat lori tu terbalik .. sebuah van dari jabatan perdana menteri pun remuk juga .. on the way ke kajang tu nampak jem nya dah hampir Uniten ..
    kebetulan aby jln sampai bangi .. balik kuar di Toll Bangi, masuk balik guna toll sri Kembangan ..
    tau sangat klu guna toll kajang pasti sangkut kt SKVE tuh ..
    tk ambik gambar dia sbb malas nak berhenti ..
    klu ada gambar , blh jadikan entri kan!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aby...noe dari arah putrajaya...x leh nk lalu mana dah...semua jln dh jem...redha je la...hehehe...

      ooo x perasan van tu...sbb nk sgt lepas kawasan tu...tengok sipi2 je..ramai org berhenti nk tengok...dua2 arah jem teruk...sib baik la kete auto...klu manual...mau kejang kaki...hehehe...rugi aby x ambik gambar...hehee..leh up satu lg n3... :)

      Delete
  4. bila tengok video tu, agakkan aby betul, mesti lori tu dari arah kajang dan terbabas melintasi seberang sini ..
    memang keadaan nya amat mengerikan, kontena terkeluar, trailernya terkilas, agaknya sampai pkl berapa lalu lintas tu pulih mcm biasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. noe pun agak dari arah kajang gak....sbbnya ada kesan kt divider belah kanan tu...mmg ngeri...jln situ mmg biasa jem klu time puncak...klu la lori tu lalu time puncak...x tau la berapa nyawa melayang...x tau la kul berapa...yg pastinya mmg la lambat clear nya

      Delete
  5. sempat snap pic eks... mama pun sangkut gak... me dr belah bertentangan.. selalu laluan me takde sangkut sgt.. aritu rapat2 keta.. kita kasi signal nak masuk pun kena hon... huhu.. nmpk lori tuh. teruk sgt... pas dr tuh laluan me dah ok... laluan btentangan berjujuk.. sian korang kannn.. semuanya kerna sebijik lori... huhu

    ReplyDelete
  6. Wah ngerinya Noe..tak boleh bayangkan what was happened next..mungkin dia terlebih muatan kot. So tak stabil..terhoyong hayang.. Kta cukup takut bile drive next to lorry ke bas ke yang tinggi. especially bila corner..suspen kan..

    ReplyDelete
  7. haishh
    sempat lg tu snap pic..bahaya tau..
    kalo Ai mmg xmo drive dekat2 lori..depan lori pun x nak blkg lori pun xnak..kalo boleh nk jauh2 dr lori.hahaa

    ReplyDelete
  8. rasanya aby sampai awal lg kt tempat tu ..
    sbb masa sampai disana jem nya bermula selepas simpang masuk ke hsp serdang misal kita dr puchong ..
    tu yg aby masuk kedalam hsp serdang .. dan bila keluar dari hsp serdang tu ada van JPM yg remok sebelah atasnya, mungkin akibat rempohan lori tu .. masa noe sampai agaknya van tu dan ditunda kot ..
    nota : hsp serdang tu tempat pertapaan aby juga ..
    always there .. hu..hu..

    ReplyDelete
  9. takutlah.. moga jadi pengajaran.

    ReplyDelete
  10. bahaya tu cara pemanduan tu laju nyer lori tu !

    ReplyDelete
  11. Mmg ada satu hari tu hubby kata jalan jammed sangat....inilah agaknya pasalnya yeh Noe...Yang tak best bila org tak bersalah pun terbabit

    ReplyDelete
  12. hukhukhuk!!!!kdg2 kejadian2 mcm ni betul2 mnduga kesabran kitakan :(

    ReplyDelete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena