...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Friday, November 08, 2013

Budak Bertudung Bercium Di Khalayak Ramai

Salam Jumaat semua..

Hari ini baru berkesempatan nak jengah blog kawan2...nak reply komen pun tak reply2 lagi...tak per...sat g nak memulakan operasi...

Apa cerita hari ini??? Malam tadi ada kawan aku share video pasal budak2 zaman sekarang yang suka sangat buat video...ala2 loving couple gitu...ingatkan video apa la...rasanya ini kali kedua aku tengok video yang lebih kurang macam tu...budak-budak tu masih sekolah lagi...tapi dah tak malu nak cium-cium di khalayak ramai...orang yang dah kahwin pun tak sanggup nak cium-cium kat tempat public...ini selamba jer...siap cakap terima kasih lagi tu bila kena cium....WTH..stress plak aku....yang buat lagi bess tu...pompuan tu siap pakai tudung....adehhh...

adik...tolong la hormat orang yg pakai tudung ni...disebabkan kelakuan adik tu...tercalit pada semua orang yang bertudung ni...memalukan keluarga, bangsa..dan umat Islam semua... Bob tengok pun stress...so topic panas yang aku bincangkan dengan Bob malam tadi adalah perangai remaja zaman sekarang...aku plak yang rasa takut...sebab aku ada anak ...lelaki dan perempuan... mintak lah dijauhkan dari perangai sedemikian rupa...

Bayangkan perasaan mak bapak budak2 tu...bila dah tersebar di alam maya...tau-tau je la...semua akan bagi komen dan kutukan jangan dikirala...mak bapak yang pasti akan disalahkan...budak2 bila dah capai usia macam tu...susah dah nak dengar kata....cakap la sampai keluar buih mulut tu...masuk telinga kiri...keluar telinga kanan...kut2 masuk telinga kiri la...tak pun x masuk2 terus...

Aku rasa tak payah la share video camtu...amat memalukan ... memalukan keluarga malah memalukan orang Islam sendiri...bila orang bukan Islam tengok...mesti diaorg akan perlekehkan orang-orang Islam...bertudung pun boleh buat perangai macam tu?? Dan mesti yang akan bersuara..."yang tak pakai tudung pun perangai lagi bagus dari yang pakai tudung... "

Ok la...aku pun malas nak membebel panjang-panjang...

Salam Jumaat Semua Dan Selamat Beramal




32 comments:

  1. Ini bukan isu pakai tudung ke tak pakai Noe. Tapi hakikatnya bila berkelakuan sumbang dan melanggar hukum hakam Islam tetap haram. Sedih bila melihat senario begini menjadi-jadi. Maruah agama dirobek-robek sesuka hati:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. tul tu Kakzakie...makin menjadi2 plak skang ni...

      Delete
  2. Ermm.. kesian kat budak tu dan keluarga dia...
    Rasanya tak perlu kot kita share menda2 camtu.. free2 jer dapat saham aibkan orang..
    Semuga kita dan keturunan kita dijauhkan dari segala gejala yang memalukan keluarga, agama, bangsa dan negara camnie.. ameen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...x sampai hati rasanya nak share...tengok je la...harap2 dijauhkan lah ..Amen..

      Delete
  3. ada juga tertgok..ingatkan apa org kecoh2..mmg tak malu satu dunia kutuk,bila baca komen2 org..sedih sgt2..

    rasanya mak bapak diorg ni dah tahu ada keluar dlm metro..mak diorg tak sangka sangat..sbb dia jaga anak perempuan dia elok2 bg didikan semua..mmg malu pd org kmpung dn jiran tetangga..kalau itulah videonya..

    emmm..mcm2 la nikan..kita pun ada anak2 yg semakin membesar semoga dijauhilah perkara2 yg mungkar itu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg Knor cakap tu mungkin video yang 1st noe tengok dulu...yg tu mmg mak ayah budak tu komen...yg ke 2..noe x pasti mak ayah dia ada bg komen ke tak...

      tu la Knor...kita pun ada anak2...tu yg takut...harap sgt dijauhi dari benda macam ni..

      Delete
  4. baru je KA nampak depan mata semalam.. masya Allah mengucap pjg KA !

    ReplyDelete
    Replies
    1. ish...mesti malu je tengok kan..campur geram

      Delete
  5. Budak budak skrg rendah akhlak.

    Noe keje kat mana . Nanti email kite ek. rohana.athmad@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la Ana...

      keje Cyberjaya..orettt

      Delete
  6. akak baru jer tengok video tu yg di share kat fb....mmng terkejut sangat.macam2 budak2 skrang ni..Semoga anak2 kita dijauhkan benda2 macam ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la MP...rendah sangat moral nya...
      Amin...moga dijauhkan..

      Delete
  7. Too much adik-adik ni kan..Dah hilang rasa malu..semua nak upload pulak tu..dah jadi trendkan Noe..Semoga adik-adik kita diberikan hidayah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg too much la Raudzah...langsung x ada segan silu dah...pastu bangga upload...

      InsyaAllah...kita berharap diaorg diberi hidayah

      Delete
  8. apa la nak jadi budak2 skrg kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah la Deno...takut dibuatnya..

      Delete
  9. salam noe ..
    sekarang pakai tudung lebih kpd melengkap pemakaian..
    bkn lambang kpd syariat ajaran islam ..
    tengok saja kt konsert2 atau pesta2 musik ..
    bertudung tp menarinya sampai lupa diri ..
    kpd yg bercium ..
    tanggung jwb kita bersama utk mencegah perbuatan begitu ..
    semoga anak2 kita dijauhkan dari perbuatan2 mcm tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aby...

      tul tu aby...yg herannya tu...ada je yg menyokong diaorg tu...jgn la ditegur sikit...menjela2 la yang reply menghentam org yg beri teguran tu...

      harap2 sangat anak2 kita tak macam tu...

      Delete
  10. arini pergila ke Kmpleks kraft yg kt jln Conlay tu ..
    ada Catshow ...
    Mel dan Anum joint ..
    Mel penyandang juara Female Longhair Spay Cat@SpayCat tu bermaksud kucing yg telah dimandulkan.
    yg dimandulkan kena ketegori asing sbb kucing yg telah dimandul saiz nya besar2 sbb telebih sihat ..
    tk tau rezeki Mel arini .. bulu kt ekor dia dh kurang kembang la ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aby...hari sabtu lepas ada kenduri kahwin belah esben...hajat di hati tu meloncat2 je nk ke jalan conlay tu...

      camne??? Mel menang tak??? ooo...ada kategori camtu erk...

      Delete
  11. Budak2 sekarang mmg lain pemikirannya.. lebih2 lagi jika x dibentuk sedari awal oleh ibu bapa.. pengaruh kawan2 hasil dari penyalahgunaan kemajuan teknologi pun menjadi faktor juga.. astagfirullah.. semoga kita & seluruh keluarga keturunan terlindung drp terjebak dgn anasir2 yg x elok ini.. t kasih diatas perkongsian.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu khir...ibu bapa memang memainkan peranan yg penting...kawan2 dan persekitaran juga amat mempengaruhi perkembangan mereka..ini lah salah satu kemajuan teknologi yg telah disalahgunakan...

      Delete
  12. Tau jugak tp mls nk tgk...cme ksian mak ayh die..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti sedih mak ayah tengok

      Delete
  13. zaman skrg kan..mkn ramai org yg pelik2 sedangkan zaman skrg terlalu ramai yg pandai kan..tp x pandai nk berpikir..selalunya yg buat mcm tu mereka yg x kawin,yg kawin plak malu tgk..haishh rs gerammm je sbb Ai pun x kawin lg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la Ai...nak kata x pandai...pandai je masing2...tapi masih x mampu nak fikir baik buruknya sesuatu tindakan tu...

      Delete
  14. Budak2 seksrang ni dah kedepan sangat. Takut dengar. Mintak2 lah anak2 dijauhkan dari perkara sebegini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ke depan yg bukan2 tu Fiza

      Delete
  15. Assalamualaikum.. selamat pagi.. macam-macam sekarng ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam...tu la..mcm2 budak2 skang ni

      Delete
  16. Ada juga tertengok video tu... isk! ntah lah apa nak jadi dgn budak2 skrg.. terang2 pakai tudung tp buat benda2 tak senonoh mcm tu...kita yg tgk ni geram..kesian kat mak ayah dia lah..ntah tau ntah idak anak dia mcm tu...moga anak2 kita dijauhkan...amin! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mintak dijauhkan anak2 kita atie...amin..

      Delete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena