...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Monday, December 16, 2013

Cara Beri Semangat Untuk Bekerja

Assalamualaikum..

Hari Isnin muncul kembali...kebiasaannya hari Isnin merupakan hari yang paling kurang bersemangat....setelah 2 hari bercuti...nak timbulkan semangat untuk ke tempat kerja memang agak lambat...mesti yg ada rasa malas...nak sambung tidur lagi...nak rehat-rehat lagi...macam mana agaknya nak bangkitkan semangat pada hari Isnin supaya kita rasa bersemangat untuk bekerja. Anda mungkin boleh cuba cara di bawah:-

1. Bersenam Di Waktu Pagi - walaupun sekejap..janji keluar peluh
2. Pakai Pakaian Yang Cantik Atau Pakaian Yang Memberi Mood Pada Anda - Biasanya pakaian yang anda paling suka
3. Beri semangat pada pasangan masing-masing...Kalau yang belum berkahwin...telefon la pakwe/makwe untuk dapatkan mood
4. Ahad Malam tu...sebelum tidur .. baca buku motivasi sikit supaya anda rasa bersemangat untuk bekerja
5. Jangan Lambat Bersarapan .. kalau lambat...badan akan rasa lagi lemah..

Pada kawan-kawan semua SELAMAT BEKERJA

16 comments:

  1. Dulu masa tak menjual kat opis memang malas nak kerja..tapi sekrg dah lain..hari2 nak dtg keja sbb bila datang keja adalah sale...tak dtg keja tak delah sale..ni cara aku yg paling berkesan utk motivate diri dtg keja...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo...duit masyukkk...baru ada mood ye tak... :)

      Delete
  2. Kebiasaan hari Isnin, mesti malas kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah..mood mmg ke laut .. :)

      Delete
  3. Hari kurang mood utk keje sbb deman setelah 4 hari brturut turut kena hujan masa diatas moto. Mata nk lelap jer. Ada appoinmemt penting ygharus aby ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aby...kalau demam...sah2 la langsung x ada mood...seelok2 nya duduk sahaja di rumah...tak boleh aby postpone appointment tu?? apa2 pun moga aby cepat sembuh

      Delete
  4. pakai pakaian yg cantik tu, setuju. kalau kita bangun pepagi, bersiap nak gi keje. pakaian pun salah satu faktor yg mempengaruhi mood kita tau.. sebaiknya pakai pakaian yang selesa kita pakai dan cantik.. baru mood haritu berbunga riang je.. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Ros..pakaian kita byk pengaruhi mood n tahap keyakinan kita...maka haruslah berpakaian cantik setiap hari...mood berbunga riang n senyum lebo... :)

      Delete
  5. Isnin, hari kelahiran nabi,nabi puasa setiap hari isnin...lg apa ye?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isnin juga hari kewafatan Nabi Muhammad SAW dan Malaikat Jibril pertama kali turun bertemu Rasulullah..juga hari Isnin..

      Delete
  6. Salam Selasa Noe..Selamat bekerja...

    ReplyDelete
  7. hehehe KA pulak plg suka ari senin !

    ReplyDelete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena