...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Thursday, December 05, 2013

Pengering Pakaian / Dryer

Assalamualaikum Semua..

Dah lama sangat rasanya tak ke udara di alam maya ni...

Semalam duk cuci pakaian...punya la banyaknya...disebabkan hari yg mendung je dua tiga hari ni...maka banyak la baju yang tak kering...pastu teringat kat area umah aku tu ada kedai dobi baru bukak tapi yang jenis self service..elok jugak kalau pergi keringkan pakaian yang berlambak tu... 

Pengering Pakaian

Maka aku dengan Bob pun bawak la baju basah 3 bakul penuh...harga yang dikenakan untuk dryer RM4 untuk 25 minit..tambah 50 sen untuk tambahan 5 minit...boleh check pakaian tu sama ada dah kering atau masih lembab lagi...kalau masih lembab...tambah la duit...

Kalau untuk basuh RM4.50 untuk 13kg...berapa lama masa ambil x pasti la aku...sebab aku x guna...hehehe

Masa musim hujan sekarang ni...memang mesin dryer ni amat berguna ... nak beli kat umah...x mampu la plak kan...lagi satu kalau mesin basuh rosak...boleh gak datang ke sini... untuk membasuh...tapi kat tempat aku pergi ni tak ada sediakan sabun...so kena bawa sendiri la...kalau nak tukar duit syiling pun...ada disediakan ...mesin ni cuma boleh terima syiling sahaja...

Pengering Pakaian

Tapi kadang-kadang tu kalau baju terlampau banyak nak dibasuh especially kalau baru balik dari berjalan atau balik dari kampung...maka hantar je la baju2 tu ke dobi...hehehe...itu pun Bob yang suruh...



6 comments:

  1. ye noe kita dh praktikkannya..senang sungguh..bila masa balik jln2..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg senang Knor...hehehe..

      Delete
  2. senang kan noe..tak payah susah-susah..janji sediakan ongkosnya aje..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betu tu raudzah...sediakan ongkos jer..

      Delete
  3. Wahhh bestnye. Mmg terpk nak beli mesin pengering tu tp tgh dok pk nak letak kat mana. X de ruang dah. Musim hujan ni mmg berguna sgt mesin prngering tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. noe x ada pun dryer kt umah ana...ni kt tempat public..

      Delete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena