...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Wednesday, January 29, 2014

Kena Tahan Polis

Assalamualaikum

Hari malang bagi aku hari ni....kena tahan di polis masa otw g office...roadtax dah mati...semalam last day roadtax mati...dah renew semua...malam tadi aku ingat Bob dah pasangkan sebab dia bawak roadtax baru tu keluar dan lama plak tu kat luar...aku dengan kondifennya la dah pasang....langsung tak check...upanya tak pasang lagi...aku cari kat dashboard tak ada...adussssss....mana lak ni...call Bob tak dapat la plak...hati dah panas ni...aku cakap la kat adik polis yang encem tu....'"dah renew dan saya ingat husband saya dah pasangkan...boleh tak check dalam sistem..." adik tu pun check la dalam sistem diaorg... "memang dah renew kak...sampai 2015 ... tapi tetap salah sebab tak pamerkan"...mmmm

Lagi satu kesalahan kak...plate kereta dah pecah...hehehe...bes je aku dengar...balik kampung itu hari...ntah binatang apa...meluru langgar kereta aku...tak tau la khinzir ke atau binatang lain...pecah terus plate kereta tu...pastu kereta tu dah macam bau hamis...kuat sangat...x tau la terlanggar kambing ke..khinzir ke..atau binatang lain...jadinya satu lagi kesalahan...aku cakap..."itu hari  plate tu kena langgar dia khinzir...husband saya baru nak hantar repair masa dia cuti..khamis ni.." ...x tau nak cakap apa dah...takkan nak merayu2 kut..."jangan la saman...jangan la saman.."

Adik polis yang encem tu cakap..."plate kereta tu kena pasang cepat...pasang tak sampai pun RM50...kalau saman kena RM100" hehehehe... "akak keje mana" ..aku pun jawab la..."keje di ... kat cyberjaya"... "ooooo"..."tak per la kak...hari ni saya dah banyak saman pasal no plate ni"...dia siap tunjuk saman2 tu..."tapi plate tu kena tukar cepat sebab banyak operasi sekarang ni sempena raya cina...akak boleh la gerak..."

uiiissshhhh macam tak caya leh lepas..."terima kasih banyak2 Dik" Terima kasih sekali lagi Adik Polis Yang Encem...memang encem pun ...hehehehe...menggatal ko noe...lega yang amat aku tak kena saman...1st time aku kena tahan ... 

Bila nak sampai office...Bob call...aku cerita la kena saman...aku cakap...."tolong bayar yer...semua salah awak"....dia tak tau aku x kena saman...tapi aku cakap aku kena saman....hehehe...peringatan tuk dia...jgn suka tangguh2...petang ni jugak kena buat plate baru....rupanya roadtax tu dia letak kat tempat cermin ... atas kepala aku tu...mana la aku nak perasan...x pernah aku letak barang kt situ pun...mmmmm

Korang yang lain...pernah ke kena tahan di polis? Kalau macam Aby dah tau dah dia kena saman sbb plate motor dia fancy...yang lain?


14 comments:

  1. Alahai kesian Noe... Alhamdulillah tak kena saman kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..sib baik x kena saman :)

      Delete
  2. kLu kena tahan dek En polisi mmg jenuh gak nak menjawap..(^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tul tu atie...jenuh nk menjawab...

      Delete
  3. Selamat tak kena saman tu Noe.. Alhamdulillah... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. syukur alhamdulillah atie..

      Delete
  4. pernah kena tahan..panik gak. tnya apa salah sy..dia kata kita guna hp..
    dr panik terus hangin.. jauh lah aku nak guna hp..aku pakai kereta manual, nga jammed bila masa nak guna hp..
    apa motif?

    ReplyDelete
    Replies
    1. lain macam je motif nyer tu...jeng jeng jeng...

      Delete
  5. wow first time kena saman..rekod baik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...bernasib baik je tu...selalu gak bawak lebih had...

      Delete
  6. kita pun pernah kena tahan polis sekali ..panik lah kejab..nasib baik abg polis tu ok..so tak adalah kena saman..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik kita dapat polis yg ok kan...klu tak...kena kuar duit dah...

      Delete
  7. Seingat OKje, kalau Okje yg drive mmg tak pernah...kalau dgn dia mmg ada sebab speed Trap jalan kampung....lama dah ... Nasib abg polis encem yek Nor...baik pulak tu kasi lepas hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagusnya OKje...x pernah kena tahan :)...pemandu berhemah ni... hehehe...tu yg buat polis tu jadi lg ensem... :)

      Delete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena