...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Thursday, March 13, 2014

Bangunan Meletup Dan Runtuh Di New York

Assalamualaikum

2 buah bangunan kediaman runtuh akibat daripada satu letupan kuat yang berlaku di Park Avenue, Harlem Timur, Manhattan malam tadi (waktu Malaysia). 

Letupan dipercayai berpunca daripada kebocoran gas dan mengakibatkan 2 nyawa terkorban dan sekurang-kurangnya 18 orang tercedera. 


Usaha masih diteruskan dalam mencari sesiapa yang terperangkap dalam runtuhan tersebut. 

Sebelum letupan berlaku, penduduk berdekatan ada membuat laporan kepada Con Edison tentang terdapatnya bau gas. Sebelum sempat krew datang memeriksa, bangunan tersebut telah meletup. Letupan mengakibatkan kebakaran dan asap tebal menyelubungi kawasan tersebut.


30 comments:

  1. Macam2 ...lepas satu...satu bencana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la Bunda...macam2 bencana sekarang ni..

      Delete
  2. Dah lama tak terjah sini, hari ni baru dapat terjah blog awk :)

    Mohon singgah blog saya awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  3. Ya Allah! ni kat Barat... kat Malaysia lain pula... :(

    ReplyDelete
  4. adoiii bahayanya..dah mcm jerebu pulak tengok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih tebal dari jerebu kt sini zaza...tengok gbr tu teringat 11 sept..

      Delete
  5. musibah melanda..

    ReplyDelete
  6. lepas satu, satu bencana yg menimpa

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah Wan...merata2 bencana..gerun

      Delete
  7. Menakutkan la kak. Lepas satu satu kan. Moga moga kita dilindungi kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah Ana...mohon pada Allah agar kita semua dilindungi

      Delete
  8. Kalau ikuti berita dunia memang hari-hari ada aje bencana sana-sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah Kakzakie...macam2 bencana sekarang ni..

      Delete
  9. Negara kita juga dilanda musibah
    Moga kita sentiasa dilindungi Nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin...moga dilindungi olehNYA

      Delete
  10. sebab tu kalo kat rumah kena check tong gas tu.
    kot2 dah expired ke..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tul tu Nick...takut bocor...kena cium..ada bau gas ke tak.. :)

      Delete
  11. Kebocoran gas jerr... boleh akibatkan sampai runtuh bangunan tu yerr.. kuat btul tu..!

    ReplyDelete
  12. Sapa pula yg akan jd kambing hitamnya utk kejadian ni nnti

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah...macam x tau plak aby ni...

      Delete
  13. Teruk jugakkan Noe..Dah macam kena bom...

    ReplyDelete
  14. Takutnya.....kesiannya penduduk yg terlibat....mcm mcm bencana sekarang ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah okje...mcm2 bencana skang ni...

      Delete
  15. Teruk tu.. nasib baik bukan di sini, kalau tak bertimpa2 bencana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah Khir...minta dijauhkan...dah la sini macam2 dah...x selesai2 lg...

      Delete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena