...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Friday, March 28, 2014

Kemaskini Resume

Assalamualaikum

Hari ini noe berazam akan siapkan untuk kemaskini resume. Dah berminggu-minggu .. asyik tangguh jer. Kalau dah kemas kini resume tu...apa tandanya??? tandanya nak cari kerja lain la tu...dah 5 tahun lebih kerja di sini...lama tu kan...dah tiba masanya untuk mencuba di tempat baru dengan suasana baru dan pengetahuan baru. 

Kenapa nak cari kerja baru?? Mesti ada sebab kenapa seseorang itu ingin mencari kerja lain. Kalau macam noe...noe masuk company sekarang ini sebab nak cari pengalaman baru dan tak nak lagi buat kerja-kerja masa di office lama...bila masuk sini...memang totally different dengan apa yang noe buat di company lama...tapi masih berkait...tapi sekarang ini ada perubahan...dan noe kena buat kerja seperti di company...tapi tak ada la sama sangat...dan noe tak fikir noe suka untuk buat kerja tersebut...

Maka keputusan dibuat untuk mencuba di tempat baru...kalau la dapat...kalau tak dapat...kerja la seperti biasa...

Itu la puncanya kenapa perlu mengemaskini resume. Nak kemas kini bukannya ambil masa sekejap. Harap2 misi untuk mencari kerja lain berjaya la... 


16 comments:

  1. luas alam ni..janji kita rajin..kn

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Knor..rezeki ada di mana2

      Delete
  2. selamat mengemaskini noe..bagus kutip pengalaman di companya yg berbeza..semoga kerja yg diiidam tu berjaya dpt..baru best ubah angin ye tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la PK..setiap company mempunyai pengalaman yg berbeza...semua tu mmg berguna ...terima kasih PK

      Delete
  3. Semoga berjaya. Akk nk keja bidang mcm mn. Sy dh 6 thn keja kt kl sentral tu. Buat ms ni mls nk cr keja lain. Mls nk bljr benda baru lg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ana..ikutkan nk cari bidang IT audit/compliance...sedang mencari ni...oooo...klu ana dah selesa kat sana...stay je la kat sana..

      Delete
  4. In Sya Allah.... ada rezeki dapat la kerja yang kita suka tu nanti... selamat mencuba

    ReplyDelete
  5. Selamat mengemaskini... semoga dipermudahkan & dilancarkan segalanya.. semoga terus berjaya... aamiin.. :)

    ReplyDelete
  6. selamat mengemas kini..
    menabung sini.

    ReplyDelete
  7. helok akalu kita nak mencuba sesuatu yg baru kann..
    boleh luaskan pengalaman..semoga cpt dpt kerja baru ye noe

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih cik jah sayang...

      Delete
  8. Rasa mcm dah komen.....tapi mungkin tak lepas sebab tenet slow kot.....huh
    Kalau rasa tak sesuai dan nak berubah angin apa salahnya...mungkin lebih baik kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. noe pun biasa kena...mcm dah komen...tp x kuar...tu la...nk ubah angin...cari angin sepoi2 bahasa je

      Delete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena