...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Tuesday, March 11, 2014

Persiaran Tasik Cyberjaya - Berjogging

Assalamualaikum

Petang semalam selepas habis kerja, Noe pergi berjogging...sebelum tu dah call En Bob untuk balik awal ambil anak...Encik Bob Ok jer...dah lama juga tak keluar berjogging....asyik bersenam dalam rumah jer...bila keluar office...alamak...jerebu la...agak teruk la plak....mmmm...nak ke tak nak...kalau berjogging tak pasal....sakit plak...tak per...tengok dulu...ada tak orang berjogging. 



Cyberjaya Lake

Cyberjaya Lake

Persiaran Tasik Cyberjaya ini tak jauh dari office Noe ni. Ini lah tempat yang biasa Noe berjogging kalau lepas waktu kerja. Kebiasaannya memang sorang-sorang je pergi. Tak pernah lagi berjogging dengan kawan-kawan kat sini. Kawasan ini berdekatan dengan Sekolah Seri Puteri, Perdana Lakeview East, Cyber Height Villa dan ada lagi satu taman...apa ntah ...lupa. Kat sini harga rumah memang tak ada yang murah...semua mahal-mahal belaka. 
Cyberjaya Lake

Bila sampai...kereta tak ada la banyak sangat... Noe tengok...ada la orang jogging...walaupun tak ramai dari biasa. Noe pun decide...jogging je la...sebab dah tukar baju semua...Noe fikir....antibodi kuat lagi ni...so susah nak kena sakit kalau setakat jerebu...ye la tu Noe...buat assumption sendiri. Berjogging la...Kawasan ni tak luas sangat...kalau sampai ke hujung...kena patah balik...tak boleh pusing satu tasik tu...tak ada laluan.
Cyberjaya Lake

Memandangkan orang pun tak berapa ramai, Noe decide jogging separuh jalan lepas tu pusing balik...so tak sampai hujung...kat sini foreigner memang ramai...ada la foreigner yg berjogging juga...ada satu group ni 3 orang lelaki warga Afrika...diaorg jalan-jalan jer...bukan berjogging pun...masa pergi ok la...masa balik tu...diaorg ni sedang tengok sorang mamat melayu memancing (sebenarnya kat sini tak boleh memancing)...boleh pulak sorang mamat Afrika ini...tegur noe..."Hi..your have a nice shoes" (masa tu aku pakai kasut warna pink :) ...pastu cakap "1, 2, 3.."...aku buat tak tau je la...tapi automatik la muka aku jadi singa...tapi Noe tak ada la takut sangat...sebab ada beberapa orang kat depan Noe..tapi still kena berhati2..
Cyberjaya Lake

Kat sini kalau berjogging hari biasa...bess sebab berangin jer...lepas tu ada pemandangan menarik...cuma masa jerebu ni...tak bess la...PICC yang besar tu pun tak berapa clear...Dulu masa ada pertandingan bunga api...Noe lepak kat sini jer...nampak clear.. 


Cyberjaya Lake

Bila rasa peluh dah banyak keluar...Noe pun terus balik la...nak tunggu apa lagi.... 

Cyberjaya Lake

36 comments:

  1. Rajinnya Noe berjoging... akak setakat turun naik tangga rumah jer huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah lama x jogging yatie...tu yg teringin... :)

      Delete
  2. teruknya jerebu... x elok utk kesihatankan.. mmg ptt patah balik .. klu sy pun x jadi joging

    ReplyDelete
    Replies
    1. noe teruskan jogging masya...antibodi kuat la kononnya :)

      Delete
  3. Waaaaa.. akhirnya pergi jugak berjogging... yang kita ni berjogging dalam kepala jer (angan-angan)... adui...
    Tapi sayang kat sana berjerebu noe, kalau tak mesti enjoy kan? Cantik kawasan tu... rasanya tak pernah sampai lagi kat situ... Tu tasik yang ada bridge yang femes tu ker? And... Sekolah Seri Puteri? bukan ker sekolah tu kat PWTC? ker sekolah seri puteri yang mana?
    p/s: nak kena nekad lagi nak kuar jogging... kat sini dah tak berapa jerebu sangat dah... angin kuat kut...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...so angan2 tak menjadi kenyataan la ni...tu la..jerebu...biasanya mmg bes jog kat sini...bridge tu kt putrajaya...dari sini boleh gak nampak bridge...tp noe x pasti bridge yg femes tu ke atau bridge yg lain...yang bab sekolah tu...yg kat PWTC tu Sek sains seri puteri....yang ni Sek Seri puteri, cyberjaya...yg ni sekolah berasrama penuh juga..semua perempuan..rasanya sekolah top juga ni...

      kena paksa diri wafa...kalau tak...mesti akan cakap...lepak umah pun bes juga... :)

      Delete
  4. noe, sonok yer jogging tepi tasik. saya pun dah lama tak berjogging...
    dlu rajin jugak tp angat2 taik ayam...nak kena start balik ni...huh tetiba semangat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bab angat2 taik ayam tu biasa sangat KB...hehehe...kdg2 noe pun mcm tu...tp kat situ mmg bess klu jogging...angin biasanya kuat kt situ

      Delete
  5. wahh seronok berjogging.. acik biase di tasik shah alam saje

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali sekala jogging la jauh2 sikit...baru bess :)

      Delete
  6. excercise kejar anak.
    eleh..macam anak dah boleh berjalan..
    tp penat jugak tau Noe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...ok gak tu PB...janji keluar peluh...

      Delete
  7. Rajin nya Noe berjoging...sy ni lama dah tak berlari2 anak...hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak juga rajinnya atie...dah lama x jog...macam gian plak...hehehe

      Delete
  8. kalau jerebu teruk sangat, elok hold dulu aktiviti luar, takut nanti makin sakit.. heheh.
    kalau nk joging jugak, guna treadmill.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. treadmill x ada pha is...yg ada basikal jer.. hari2 boring gak guna basikal tu... :)

      Delete
  9. Kecergasan badan pun kena jaga jugakan. Cntik view kt sana.
    Klu hsp putra jaya kerap la pergi

    ReplyDelete
    Replies
    1. dari hospital putrajaya ke sini...bknnya jauh...tp kawasan ni x besar mana pun

      Delete
  10. Bestnya..dah lama tak berjogging kat luar..selalunya atas treadmill aje..lepas jogging mesti badan rasa ringan aje...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah...rasa segar je lepas jogging...rasa lebih bersemangat

      Delete
  11. iphone 5 & apple for you...yang lain tak ada..

    ReplyDelete
  12. Wahh... seronok berjoging ni.. saya slalu juga berjogging tp waktu hujung minggu shj & hanya di kawasan taman perumahan saya shj. Cuma dah hampir 3 minggu saya tak berjogging sbb bila sampai waktu, keadaan sgt berjerebu & time tu jatuh pada waktu bekalan air tiada huhu.. sabar je lah.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada geng lagi seronok khir...ni layan sorang2 je :) ... ooo...sekali sekala tukar la tempat jogging khir...baru lebih bersemangat :)....sekarang jerebu mmg agak teruk khir....air plak x ada yer...mencabar sungguh...

      Delete
  13. salam. abe kie x jogging pun..cuma tgok murid2 jogging masa latihan olahraga sek. hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam abe kie....wah tak aci macam tu...cikgu kena la jogging sekali ngan anak murid

      Delete
  14. luasnya tasik ne..jenuh nak pusing..pas jogging terus mandi..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. x luas sangat nick...nak luas..ke tasik perdana...lagi bess...

      Delete
  15. klau x jerebu mesti lawa gambarnya kak..
    saya xpnah sampai sana lg :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah sobri...waktu senja cantik kat sini...

      Delete
  16. Eceh ceh ceh. Rajin jogging. Sy dah lama x jogging. X larat lo. Bdn besar. Lgpun takut nak jogging klw x de kawan.

    Dulu sblm jerebu sll gak pg ttwangsa tu bw anak anak main rollerblade. Skrg ni dah jerebu nak ke mana pun tak leh

    ReplyDelete
    Replies
    1. noe dh lama x jejak ttwangsa tu...salah satu tempat dating dulu2 hahahaha... skang ni elok memerap dlm umah je ana...x berani bawak anak main luar...

      Delete
  17. Rajinnya noe jogging sesorang.....suka dengan semangat awak....kalau okje takutlah....
    malas pun ye hehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. x ada gak rajinnya...tp kdg2 mmg rindu sgt nk berjogging... noe ni pun selalu penyakit M datang

      Delete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena