...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Friday, March 14, 2014

Status Nuffnang Glitteri Bertukar Ke Non-Glitteri

Assalamualaikum

Minggu lepas status nuffnang noe bertukar dari Glitteri jadi Non-Glitteri...Mula-mula tak perasan, tapi perasan ada penurunan dari segi jumlah CPUV ...tak lama lepas tu baru perasan status Glitteri dah jadi Non Glitteri. Cari FAQ dalam Nuffnang...tak jumpa la plak. So noe terus email ke Nuffnang. Esoknya tengok status dari jadi Glitteri balik...tapi email yang noe hantar tu tak dapat balasan. Ye la nak juga tahu sebab musabab bertukar. Tak kisah la...janji dah jadi Glitteri balik. 

Glitteri


Kenapa Glitteri penting pada Nuffnangers?

1. Kadar pembayaran bagi CPUV (Cost Per Unique Visitor) & CPC (Cost Per Click)

Kadar bayaran bagi status Glitteri berbeza dengan Non-Glitteri. Status Glitteri akan mendapat 20-40% lebih banyak pendapatan dari ahli yang berstatus Non-Glitteri.

2. Terma Pembayaran

Proses pembayaran untuk ahli yang berstatus Glitteri memakan masa selama 30 hari manakala Non-Glitteri mengambil masa 60 hari

3. Peluang Advertorial

Kempen advertorial hanya boleh disertai ahli yang berstatus Glitteri.

4. Aktiviti Komuniti

Ahli yang berstatus Glitteri akan diberi keutamaan dalam setiap aktiviti yang diadakan. 

5. Peraduan

Keutamaan akan diberikan kepada ahli yang berstatus Glitteri.


20 comments:

  1. kalau nak stay glitteri,takleh letak iklan lain...nuff tak rela dimadukan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe....jeles la tu kan...dia sorang je nk ada dalam page tu...

      Delete
  2. Kena tahu juga fungsi hal glitteri dan non-glitteri ini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kakzakie...tp pd noe tu semua tu tuk iklan n join aktiviti diaorg

      Delete
  3. ada jg dgr org kata jgn letak iklan lain selain nuff
    nnt tak dpt status glitteri =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg ada stated dalam tu...x leh ada competitor especially dari SEA...noe dh berzaman ada iklan adsense tu...

      Delete
  4. Pernah juga terbaca blog org lain bertukar ke non-glitteri... tapi sy blm pernah kena Noe...
    ooo..byk kelebihan bila status Glitteri ni kan.. baru plak tau...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. noe pun x berapa notice sgt kelebihan glitteri ni...bila dh tukar status...baru sibuk cari info...

      Delete
  5. Err.. Kempen Advertorial tu macam mana actually Noe?.. can you elaborate on that more? ada experience tak? As u know, I'm still new... and almost gave up totally on Nuffnang hahahahaha... baik tak ada banner kalau dah tak ada apa-apa kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. noe pun x ada la tau sangat...hehehe...mmg x fokus sgt pun pd nuffnang ni...x ada experience tapi setau noe ...advertorial ni kalau ada satu2 company atau web atau invividu yg minta kita promote product diaorg...jadi kita kena create satu entry tuk product tersebut ...mcm promote la... sape yg dapat ni...jumlah income tu x sama dengan CPUV n CPC tu...yg banner wafa letak tu...tu more tuk CPC...klu ada org klik...ada la bertambah income nye...noe pun x ada la expert benda2 macam ni...kekurangan masa nk study...hehehe

      Delete
  6. haha, mama banyak kali kena dear, saja gatal letak iklan lain dalam blog,, sehari dua dapat balik geliteri tu haa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...biasa mama letak iklan apa kat situ??? noe dari dulu mmg ada iklan adsense...x pernah kena pun sejak masuk nuffnang sbb adsense noe masuk dlm tu sebelum nuffnang ada lg....

      Delete
  7. Tak sempat balas emel dia dah tukar
    Misteri tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...malas nak jawab la tu tihara...

      Delete
  8. So far masih glitterati ....so idaklah kecoh lagi hehe....apa pun tq share ni Noe

    ReplyDelete
    Replies
    1. selagi x bertukar....relax je kan...

      Delete
  9. Kita memang tak ada harapan nak dapat status glittery..tu noe..ada yang lain..but its ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oic...yg tu lg bess kut raudzah

      Delete
  10. Saya masih lagi berstatus glitteri ni... alhamdulillah... :)

    ReplyDelete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena