...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Thursday, April 10, 2014

Berjogging Di Tasik Perdana Kuala Lumpur

Assalamualaikum

Seperti yang noe war-warkan di entry lepas (baca di sini)...hari ahad itu hari noe pergi berjogging di Tasik Perdana Kuala Lumpur...noe teruja nak pergi jogging di sini sebab ada member office beritahu...dah banyak perubahan di Tasik Perdana....dah cantik....

Hari sabtu petang, noe pergi la jugak tapi tak sempat nak jalan-jalan di sini sebab hujan dah turun. Hari ahad ...pagi-pagi dah keluar rumah...nak pergi jogging ..

Perdana Lake Kuala Lumpur

Masa noe bujang dulu...inilah tempat yang noe selalu jogging...tiap-tiap petang jogging sini...setakat satu pusing kawasan tasik tu...selamba je lari non stop....hari minggu pun ke sini jugak....banyak kenangan kat sini...dulu masa belajar pun...ada gak lepak2 sini...Bila dah kahwin...dulu ada juga berjogging di sini...tapi dah lama la...lepas tu datang sini untuk pergi ke taman permainan jer...

Perdana Lake Kuala Lumpur

Pergi kali ni...memang betul...ada perubahan...banyak pokok2 dah ditanam di sini...dah makin cantik...ada beberapa tempat yang masih dalam proses pengubahsuaian...kawasan pun dah makin bersih...tasik pun nampak bersih...cuma bahagian hujung tasik tu...ada yang tak berapa bersih lagi...

Perdana Lake Kuala Lumpur

noe suka jogging di sini sebab kawasannya besar...kalau pukul 9 atau 10 pagi tu...masih redup lagi...sebab pokok besar...ada kawasan berbukit...ada banyak tangga...taman permainan kanak-kanak pun agak luas...anak2 suka la main kat sini...air terjun buatan pun dah ada di beberapa tempat...

Perdana Lake  Kuala Lumpur

Di sini pun ada  beberapa tempat menarik yang boleh dikunjungi..antaranya:-

  • Taman Burung
  • Taman Rusa Dan Kancil
  • Taman Bunga Orkid
  • Taman Rama-Rama
  • Muzium Polis
  • Muzium Kesenian Islam Malaysia
  • Planeterium Negara
  • Memorial Tunku Abdul Rahman
  • Masjid Negara

Perdana Lake Kuala Lumpur

Apa2 pun tengok je la gambar-gambar yang tak berapa nak lawa ni... 

Perdana Lake Kuala Lumpur

Perdana Lake Kuala Lumpur

Perdana Lake Kuala Lumpur

Perdana Lake Kuala Lumpur

Perdana Lake Kuala Lumpur

Perdana Lake Kuala Lumpur

Perdana Lake Kuala Lumpur

Perdana Lake Kuala Lumpur

Perdana Lake Kuala Lumpur

Perdana Lake Kuala Lumpur

Perdana Lake Kuala Lumpur






31 comments:

  1. salam noe ..
    satu aktiviti yg baik ..
    disamping exercise dapat juga berjalan ditaman tasek yg indah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aby..

      aah aby...sambil selam tangkap ikan....hehehe...letih exercise pun x terasa bila tengok tempat cantik..

      Delete
  2. salam noe..
    setakat ni knor lalu lalang jer..belum ada hati lg nak singgah..

    taman seri gombak dkt,metropolitan kepong dekat,titiwangsa pun dkt..ini pun sesekali...hehehh mls pun olang..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam Knor..
      hahahaha...mesti Knor jenis malas nk letihkan kaki...noe klu g shopping2 mall...mmg x nak...tp klu rehat tempat2 camni..ok la

      Delete
  3. catik, bolehlah buat port riadah kan :)

    ReplyDelete
  4. Wahh Noe.. hari Ahad tu saya ada di sekitar situ.. tp kat area lake club. Mmg tenang suasananya. Walaupun dikira terletak di tengah KL, tetapi udaranya masih menyegarkan & suasananya pun tenang. Best.. :)
    3 Lazada sini sini Noe.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo dah dekat sangat tu khir...jalan depan tu sikit...dah masuk taman ni...hehehe...aah mmg bess kat sini...walaupun kt tengah2 bandar...
      terima kasih khir

      Delete
  5. tenang je kan..kalo jog mcm ni mmg best..silap2 boleh benti dok tengok pemandangan indah tu plak.hahaa

    **Noe sihat ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah Cik Aini...dok leka tengok pemandangan yg cantik tu...

      alhamdulillah sihat...itu hari nak masuk kan senarai BW...tak ada plak cik aini nye link dalam profile tu...yg ni dh jumpa...nanti noe masukkan..

      Delete
  6. wah! cantik...redup menghijau...yelah..tempat dah lama kan banyak pokok2 lama dah besar2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah Bunda...dah lama...pokok byk dah besar2...mmg redup jer ...

      Delete
  7. lama dah tak kesini..... sejak balik pindah ke Ipoh...... bagoih le berjoging... badan sihat...otak cerdas... pemandangan pun menarik

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo...dah lama beno ke tu yob?? terpaksa le yob...klu tak jogging...lagi beku rasanya otak ni... hehehe

      Delete
  8. wahhh..rajin nya Noe joging.... saya ni ntah bilalah nak start...huhu...
    dah cantik tasik perdana ni, dah banyak perubahan kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena paksa atie....ikutkan hati mmg malas...
      aah atie...dah cantik skang ni...

      Delete
  9. yalah dah cantik n..kita pun dah lama tak datang sini..bolehlah lepak nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sesuai tuk tempat lepak2 raudzah

      Delete
  10. Isi dua tabung hari khamis untuk noe..

    ReplyDelete
  11. bestnya dapat jogging atau at least jalan-jalan kat sana... tapi orang tak ramai ek hari minggu?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai...cuma tempat tu luas...byk pilihan nk jog kat area mana,,

      Delete
  12. Replies
    1. ada masa wan g la...leh buat n3..hehehe

      Delete
  13. Dah lama tak ke sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada masa leh la terjah sini fiza..

      Delete
  14. Selalu terinngin nak jogging situ, sebab kawasan dia redup.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah lizzie...bess klu nk jogging...x ada panas sgt

      Delete
  15. wah sis cantiknya view tempat ni..kalau jogging lama2 pun ok..
    digix3

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah sobri...jog lama2 pun x terasa...
      terima kasih sobri

      Delete
  16. Cantiknya. Bestnya boleh jogging. Dah lama tak keluar peluh.

    ReplyDelete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena