...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Wednesday, April 02, 2014

F1 Litar Sepang 2014

Assalamualaikum

Seperti N3 noe yang lepas (baca di sini), kali ni noe nak kongsi gambar-gambar masa pergi di hari kelayakan Formula 1. Noe sampai agak awal sebab Abang Ali tak sabar sangat dah nak pergi...masa sampai tu...sedang berlangsung perlumbaan Porsche Carrera Cup Asia. Masa perlumbaan ni, cuaca agak baik. Bila Kelayakan F1 baru nak bermula...hujan turun punya la lebat. Acara di tangguh dari pukul 4.00pm hingga 4.45pm.

Sepang Circuit

Kebiasaannya hari kelayakan memang tak berapa ramai penonton....tak ada la sesak masa hari perlumbaan sebenar. Noe dah siap earplug..tak perlu nak beli lagi. Tapi F1 kali ini, sound memang tak seperti tahun lepas, kalau tahun lepas, wajib pakai earplug. Tapi tahun ini, tak pakai earplug pun tak apa...sound dah macam bunyi kereta Porsche je. Betul la kata Lewis Hamilton...bunyi macam pondan...seperti yg dikatakan aby. Memang tak bess. hilang seri F1.

Litar Sepang

Habis je kelayakan, noe terus balik...tunggu bas transit...punya la lama dan punya la ramai foreigners yang tunggu bas...tak sanggup la nak menapak jauh2 ke tempat parking...dengan kasut dah basah...berair...kena tunggu bas jugak...Dari Sepang, terus balik kampung di Perak. Sepanjang jalan hujan weh....

Playing games

Formula 1

Hari perlumbaan noe tak dapat nak tengok live kat TV sebab hantar Abang Ali balik asrama. Tengok berita je la siapa yang menang. Nampaknya Mercedes Petronas meneruskan kemenangan untuk kali kedua, 1 & 2 milik mereka, cuma kali ini Lewis Hamilton berjaya mendahului pelumba lain diikuti Nico Rosberg.  

Sepang Circuit

So layan gambar je la...gambar2 tak menarik sangat pun...kalau wafa pergi..mesti gambar cun2 n canggih2..

F1

F1 2014

F1 2014

F1 2014

F1 2014

Bunga

Litar Sepang

F1 2014

F1 2014

Litar Sepang

Formula 1 2014

Litar Sepang



37 comments:

  1. whoopss... naik nama kat dalam cerita ni... hahahaha... your photos are OK or what nOe!!! yang penting gambar tu juga bercerita... kan? Tapi memang envy lah tengok nOe posing sakan kat track tu... sigh... bila la agaknya boleh sampai... saya tak lah follow F1 punya perkembangan race... but i like fast car... actually memang tak boleh bayang camana F1 runs on the track at nearly 300kmh... sampai ke 300kmh? dengar dengar orang cerita jer... and can't imagine what you meant by bunyi Porsche tu tak best wahahaha... adoi.. next year... insyaAllah... kita jumpa kat Sepang :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. posing sakan tu wajib wafa...hahaha...kalau straight maybe leh cecah 300kmh tu.....hahaha....bunyi Porsche tu bess cuma x sesuai kut tuk perlumbaan berprestij macam F1 ni...hehehe
      noe ni rasanya follow jugak la perlumbaan F1 ni...cuma bab2 tukar enjin semua noe x tau la...bila live kt TV tu tengok la...hehe...sampai habis...hehehe...motogp pun sama gak...hehehe...
      ooo...sekali sekala turun la KL wafa...leh layan F1 n motogp...leh try skill ambil gambar kereta/moto plak...

      Delete
  2. Wahh seronok.. oklah juga hujan ye tak dari panas terik membahang hehee.. Thanks sharing pengalaman ni Noe.. mmg menarik..
    3x digi.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah Khir...sejuk rasanya...sib baik x lenjun je ...
      thanks Khir

      Delete
  3. Okay lah tu...cantik gambar2 tu...siap ada pokok limau ke apa tu...lebat betul buahnyer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. x tau pokok apa Bunda...tapi bukan pokok limau rasanya...mmg lebat buahnya

      Delete
  4. salam noe ..
    walau pun spec dia dah di downgrade,
    lap time sentiasa lebih dari tahun sebelumnya ..
    meaning krete tetap bertambah laju ..
    aby goggle laps time utk thn ni ..
    best time 1.39.xxx kira 1.40 la ..
    thn lps punya record dari vettel, 1.49 ..
    almost 10 sec tu ...
    (klu tk silap bacaan aby )
    tu yg kadang2 penganjur pening sket ..
    dalam usha mereka ubah spec utk pelahan kan kereta demi keselamatan pemandu,
    pembuat tetap ada jalan utk menambahkan kelajuan nya ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aby...
      fuh...lagi laju la yer...
      dah diaorg pakar dalam bidang tu...sah2 ada je cara nak tambah kelajuan...so penganjur tak boleh buat apa la...

      Delete
  5. nak reply sket tulisan wafacw ..
    kelajuan kereta F1 dan motogp melebehi 300km/j
    kereta F1 boleh sampai 340 kmj ..
    tp motogp kurang sket ..

    kelajuan bukan masaalah,
    superbike 1000 biasa biasa pun boleh cecah 300kmj ..
    cuma yg membezakan kereta/moto lumba ni dengan moto/krete biasa adalah kecepatan daya pecutan atau acceleration speednya .. jentera mereka skejap jer capai 300 kmj tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo...sekali tekan terus sampai 300kmj...fuh......bagaimana la perasaan bila ada dalam kereta yg berkelajuan lebih 300kmj ni jer...kalau 180kmj pun dah rasa kecut perut...aby pernah tak bawak moto lebih 300kmj??

      Delete
    2. 300kmj, belum pernah lg ..
      paling laju takat 250 kmj ..
      ingat la kt entri ke JB masa dihiway senai/desaru,
      Hayabusa tarik sampai 280kmj ..
      kami ikut dibelakangnya ..

      Delete
  6. Barulah Okje dapat kenal Noe......
    Okje mmg kurang minat pun Noe...hubby pun mcm minat tapi mcm tak minat hehe....bagus jugak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...mesti OKje ingat...noe ni dah macam peel jantan je...sukan2 semua suka...hehehe

      Delete
  7. ha..ha.. bunyi mcm pondan.. knpa sounds dia x best ke?
    biasalah saya pun x pnah pergi lagi x de pngalman kat tempat2 mcm ni :P
    mnabung x2

    ReplyDelete
    Replies
    1. blogwalking..digi n kfc :P

      Delete
    2. sounds dia x sama macam sebelum2 ni...hehehehe...tak pe...nanti2 boleh pegi tengok...tu pun kalau litar sepang masih disambung kontrak nya..

      Delete
  8. Rajinnya dia... KN mmg tak minat race2 ni... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...demi anak..rajin kan jugak la KN...

      Delete
  9. Sekali tengo ni secara live ok juga kan. Tp x berapa minat sukan motor ni...hehe

    ReplyDelete
  10. Tengah berangan tengok life ni..Kalau dalam TV aje dah best, tengok life mesti lagi bestkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha....klu live...boleh dengar bunyi enjin tu...

      Delete
  11. LAZADA & Libresse for you...

    ReplyDelete
  12. Tk pyh pakai earplug ye...ptut le bunyi mcm..dot..dot...

    ReplyDelete
  13. amboi kemain berF1 kita hehehe

    ReplyDelete
  14. Bestnya dpt tgk F1 ☺☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. th depan fiza leh tengok plak :)

      Delete
  15. saya pernah tengok sekali je amsa tahun 2000, sebab kerja kitchen krew kat sana..
    best la noe, teringin nak pi tengok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo...merasa juga tu tihara....ada rezeki..tihara leh pegi jugak...

      Delete
  16. alahaii..awok tak berkesempatan pegi baghu ni.... dengo kata penonton yang datang merosot daghi tahun lepas kan???...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah ada baca berita..jumlah penonton merosot..mungkin salah satu punca MH370....lg satu mungkin bunyi enjin yg dh perlahan...x macam dulu..

      Delete
  17. best ya pergi tgk....mmg menarik bila dapat tgk sendiri dgn mata kasar kita kan...:D

    Btw salam kenal......follow sini rapatkan ukhuwah..:D
    http://duniakita94.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah...mmg bess ikhwan...

      salah kenal Ikhwan...nanti saya singgah sana plak yer...

      Delete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena