...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Saturday, April 12, 2014

Idea Bilik Air Luar

Assalamualaikum

Hari ni nak berkongsi dengan korang semua idea-idea bilik air luar. Kalau zaman dahulu, bilik air rumah noe memang kat luar...tapi berdinding la ... kampung opah belah arwah bapak bilik air tak berdinding langsung...mandi di telaga...kalau kampung opah belah arwah mak...dah moden sikit...ada telaga dan air paip tapi berdinding la...tapi masih letak di luar rumah.

Idea bilik air luar yang dalam gambar-gambar ni...adalah yang sudah moden...kalau pergi hotel atau resort ... ada yang buat konsep bilik air macam ni....kebanyakan berdinding tinggi la...tapi kalau jenis bilik air yg ada pokok tinggi keliling tu...possibility untuk kena intai tu ada...hehehe

korang layan je la gambar2 ni...mana tau kut2 korang nak buat bilik air camni jugak...

Idea Bilik Air


Idea Bilik Air Luar

Idea Bilik Air Luar

Idea Bilik Air Luar

Idea Bilik Air Luar


Idea Bilik Air Luar


Idea Bilik Air Luar



Idea Bilik Air Luar

Gambar bawah ni baru lah dipanggil bilik air luar...heheheheehehe...

mandi luar


29 comments:

  1. tak nak bilik air cam tu...serammm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..yg kat bawah tu lg seram wan...

      Delete
  2. Tak naklah bilik air open noe..rasa tak selamat..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...rasa org tengok je kan..

      Delete
  3. haah... rumah tok saya dulu bilik air ada dinding saja macam dalam gambar kat atas tu lah... sebab ada telaga semua... cuma tandas jer tutup penuh... zaman dulu mandi pakai basahan... errr.. rasanya kalau org laki mandi kat telaga terus yang satu lagi kat luar rumah betul dah... telaga tu lagi best..keliling dia pokok kantan jer sebagai dinding.. penuh keliling telaga... zaman dulu tak reti nak appreciate nature mcam tu... sekarang baru nak appreciate tp its too late... zaman berubah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah wafa...dulu pokok2 hijau mmg byk lg...camne nk appreciate kan...skng ni pokok2 dah x ada...batu bata je yg ada...tu yg kita appreciate sgt pokok2 hijau semua...

      tp mmg bess mandi telaga....zaman2 budak2 bes la kan...klu org dewasa...jenuh nk sorokkan badan...hehehe...

      Delete
  4. kalau bilik air mcm ni..mau x keluar dah,..hotel sangat dah.. yg last tu scary...digix3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe...mmg scary sobri...terima kasih

      Delete
  5. Bilik air yg last tu paling kelako. Hehee. Siap ada replika2 manusia lagi. Hikhikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...hensem replika2 tu..

      Delete
  6. ms Ai g spore dulu..bilik air dia mcm ni lah, open ja..kira bila kita duduk tu kan pandangan hadapan ngandap air terjun..wahh tenang gila..tetiba kwn ai kat sebelah hulurkan tgn..pnyalah tekejut..rs x selamat trs,hahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha...terkejut la tu...senang2 je boleh hulur tangan...hehehe...sah2 la x selamat kan...

      Delete
  7. salam noe ..
    klu aby takat angan2 jer la utk buat mcm tu ..
    rumah kt taman .. maintain apa yg ada jer la

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aby...
      hehehe..noe pun angan2 je aby...takut la plak nk buat bilik air macam kat atas tu...

      Delete
  8. tapi macam x secure je.. heheh
    gambar last tu style..
    menabung sini.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lelaki ok kut...yg pompuan sah2 la x secure... hehehe
      terima kasih pha is

      Delete
  9. tak best kalau kat luar.. takut malam2 hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe...itu la dalam fikiran noe...takut nak g klu malam2...

      Delete
  10. Assalammuaalaikum...

    gambar mandi open kat gambar bawah sekali tu.. macam bangla aje..
    tp mselim3 suka idea bilik air macam nie.. tp tu lah aurat kena jaga gak.. ketika mandi nie.. tenang aje, Kalu di kampung jangan buat hal.. kang ada pulak yg mengintai bwak teropong... panjat pokok kelapa.. heheh

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusssalam mselim..

      mmg mcm bangla..hehehe...kalau bilik air macam ni...mau tak tenang nk mandi...asyik takut org intai jer..hehehe

      Delete
  11. Cantik... tapi tak sanggup kot! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe...kat hotel ok la kut KN...tp klu kt umah...mmg tak la..

      Delete
  12. hahaha..yang kat bawah lagi sempoi.
    x payah ade dinding..ade paip je.
    ne baru ori bilik air luar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. muakakakaka....mmg sempoi nick...selamba je...

      Delete
  13. kalo dalam dulu ok ja kan. selamat ja.
    kalo sekarang..haru..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehe....berebut org nk panjat pokok..hehehe

      Delete
  14. cantik...tp tak berani la nak mandi...takut ada yg mengintai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak kam...mmg cantik..kt hotel sekali sekala ok la...kt umah sendiri...saja kasi intai tu..

      Delete
  15. Best juga bilik air luar.. tp klu pagi2 nak mandi mmg sejuklah.. paling sejuk & mencabar ialah bilik air luar yg last sekali tu hahaa.. :D :D

    ReplyDelete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena