...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Wednesday, May 28, 2014

Motor Yang Mencurigakan..Berhati-Hati

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera

Petang semalam masa noe balik kerja, noe perasan ada 2 buah motorsikal yang agak mencurigakan. Balik semalam jalan tak ada la sesak sangat, jem sikit-sikit je la. Cuma ada 2 buah motor ni ... diaorg ni bukan macam baru balik kerja...kalau motor2 yang jenis balik kerja, mesti berdesup perginya. Yang 2 buah ni...siap beriring lagi...slow plak tu bawaknya...yang sebuah motor tu...sorang je ...yang lagi sebuah 2 orang...yang sorang tu siap pakai seluar warna merah lagi....noe cadangnya nak potong...tak jadi potong...sebab dah terfikir yang bukan-bukan...diaorg pulak...kalau masa jem tu...lalu sebelah menyebelah kereta...yang sebuah motor..lalu belah kiri...yang sebuah lagi...lalu belah kanan...tapi masih seiring...noe bukannya apa...takut kes yang pecah cermin kereta..ambil handbag atau benda2 berharga dalam kereta jer...bila jalan dah jem...dua buah motor tu pun lama-lama hilang dari pandangan noe..

Noe kalau pergi office, handbag memang jarang bawak...bawak beg laptop jer...dompet semua taruk dalam beg laptop...lepas tu memang letak kat boot kereta...kalau noe bawak handbag pun letak kat boot jugak...cuma kadang2 beg duit noe letak depan...itu pun letak dalam dashboard..bukannya apa...kena berhati-hati ...benda nak jadi sekejap jer...

tapi noe perasan masih ada lagi wanita-wanita di luar sana yang lalai yang masih letak beg laptop atau handbag di tempat duduk penumpang...mmm tak kena tak apa...dah kena...tak yah nak nangis dahhh...

Kereta Kena Pecah
Sumber

23 comments:

  1. salam noe, saya pon sama...kalau drive mesti letak handbag bawah seat..risau
    kalau kena samun, pecah cermin...nanges!

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam KB...tu la...kita kena sentiasa berhati2

      Delete
  2. pecah rahsia noe.. skrg zaza dah tau kat mana noe letak bag.. hehehe
    bahaya kan kes2 mcm ni.. tu lah kadang2 ada jg nampak ppuan yg tak prihatin.. masih letak handbag kat tempat yg senang pencopet nampak.. mintak kita semua dijauhkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...lebih ni boleh la cik bedah merembat bag noe...tu la..masih ada yg letak macam tu...harap2 macam tu la..

      Delete
  3. Pernah juga terjadi pada rakan wanita yg sy kenal.. balik kerja time jem di gombak dia kena mcm tu. Tak dpt ak buat apa hmmm... mmg kena berhati2 selalu skrng ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu tengah jem...boleh tengok je la khir...tul tu...kena sentiasa berhati2..

      Delete
  4. Ketuk2 nestum sini.. :D

    ReplyDelete
  5. Kakak kadang lupa juga Noe.
    Banyak dah diingatkan memang
    Kalau tak alert mudah terkena.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kdg2 nk cepat..tu yg boleh lupa...tul tu kakzakie...kita kena sentiasa alert

      Delete
  6. salam noe ..
    bagi org perempuan memang kena berhati hati bila memandu ..
    handbag memang kena letak yg jauh dari capaian ..
    moga dilindungi Allah swt ketika dalam memandu ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aby
      mmg aby..sbb byk kes berlaku pada perempuan...Amin...semoga Allah melindungi kita semua dari anasir kejahatan

      Delete
  7. Nauzubillah menakutkan betul.. semoga kita sama-sama berjaga-jaga, tak lupa juga untuk baca doa dan bertawakkal setelah berusaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah Ibnu...doa tu penting masa mula nak memandu...selebihnya tawakal je la

      Delete
  8. itulah namanya ambik ksempatan
    masa jem utk mragut..
    kna bhati2 beg duit kalau bleh jgn ltak tepi penumpang..

    klikx3

    ReplyDelete
  9. Betul2 mencurigakan dua motor cmtu. Huhu. Harap sgt pemandu wnita berhati2. Begitu jugak lelaki. :)

    ReplyDelete
  10. Kita pun suspen kalau ada yang macam tukan..sekarang ni pun kita selalu letak my bag kat bawah. Dulu taruk kat tepi...

    ReplyDelete
  11. 2 X lactacyd for you...

    ReplyDelete
  12. Risau pulak bunda...kadang tengok anak bunda ada gak letak handbag dia kat bwh tempat kaki seat sebelah driver...bkn atas seat...

    Macam2 cara org nak buat jahat ni...merisaukan...

    ReplyDelete
  13. kena berhati-hati...jgn letak handbeg yg orang boleh nampak...

    ReplyDelete
  14. Betul tu Noe mmg dah banyak kes gini berlaku....kita kena lebih berhati hati....memang le kadang tu kita tak kena....belum kena bolehlah cakapkan Noe.... kalau kena kalooo....huhu

    ReplyDelete
  15. Memang kena lebih alert skrg ni.. penyamun dah ada macam2 teknik..risauu di buatnya..

    ReplyDelete
  16. Mcm sy letak handbag n beg laptop bwh seat kat sebelah tpt duduk penumpang pastu seat tuh tariknke depan sket..kali xde beg laptop handbag saya letak bwk seat driver...

    ReplyDelete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena