...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Saturday, July 05, 2014

Keputusan Peperiksaan Pertengahan Tahun

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Seperti yang noe beritahu di n3 sebelum ini (baca SINI), semalam noe pergi ke sekolah Aya, nak tengok kad kemajuan (bukan kad lagi...tapi kertas kemajuan). Tengok la hasil kat gambar bawah ni...Aya dapat nombor 15/44 dalam kelas manakala keseluruhan darjah nombor 52/118... 2A 2B ajo..

Tanya la cikgu dia, Aya dalam kelas macam mana...Cikgu cakap dia OK je, rajin bertanya dalam kelas, buat kerja sekolah pun cepat je siap cuma TULISAN tu kena cantikkan lagi. Cikgu kata pelajar lelaki lagi cantik dari tulisan Aya...hehehe...dengar tu Dik...


keputusan peperiksaan

Masa perjalanan balik tu, noe sembang2 la dengan Aya...

Umi: Nanti improve kan lagi 
Aya: Ok la tu Umi...Aya banyak dapat A tu..
Umi: Tapi ada 4 subjek tak A, Maths dan English tu kena buat banyak latihan, terutamanya Maths...
Aya: Umi ni tak tau bersyukur la... (pulakk)
Umi: Bukannya Umi tak bersyukur...cuma Umi nak Adik jadi lebih bagus...semua A...lagi bagus kan...
Aya: mmm
Umi: Nanti Umi bagi latihan macam itu hari..
Aya: Umi bagi susah-susah la
Umi: Kena la ada yang susah dan yang senang...
Aya: Ok la

Sebenarnya keputusan ini noe dah tau awal-awal, noe check dalam Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah . Tapi masih nak jumpa cikgu, nak juga tau macam mana Aya di sekolah.

Bab keputusan peperiksaan ni, Noe dan Bob bukannya jenis parent yang straight sangat...kena wajib semua A...biasanya kitaorang suruh buat yang terbaik jer...dan encourage diaorg suruh buat yang lagi baik untuk peperiksaan seterusnya. 

24 comments:

  1. Wahh tahniah sis.. oklah tu. Yg penting minat belajar tu ttp ada. Bab tulisan tu ok kot.. ada tokoh jadi doktor.. aamiin. Sis tengoklah kebiasaan tulisan doktor mcm mana.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia mmg minat belajar..tp x fokus sgt..berangan lebih sgt :)....hahaha...kenapa erk tulisan doktor x cantik??

      Delete
  2. Alhamdulillah.
    tahniah

    kita bg semangat kt dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah Knor..mampu g semangat je...nak ajar lebih2 kang ... suara tarzan keluar plak

      Delete
  3. Ye nombor tak penting apa lagi kalau duduk kelas pertama memang nak jadi top 3 aduhai payah benar. Yg penting subjek teras A.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tul tu Kak zakie...susah nk dpt top 3

      Delete
  4. Alhamdulillah..kira terbaik jugak tu k.noe. Tapi tak silap ana, sekolah pakai notebook kan? Kat dalam tu ade satu web khas dia sediakan, soalan2 bocor peperiksaan tahun2 yang lalu. Ana tak ingat web ape name dia. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekolah dia mana ada notebook ana...sekolah kg biasa...ooo...kira soalan thn2 lepas la tu

      Delete
  5. Baca sambil senyum...Salam 7 Ramadhan Noe..

    ReplyDelete
  6. DIGI & VW for you...

    ReplyDelete
  7. macam tu r.. kdg2 push sangat anak pon buat dorang down je.. btw, takpe ke letak adsense kat page Bahasa Melayu? Sebab BM unsupported language kan? ke ade trick? mohon tunjuk ajar :) stanzaku

    ReplyDelete
    Replies
    1. tul tu Khamsi...malas nk push sangat...noe dah lama letak... ok je...x ada apa trick pun...yg penting...dah approved..letak je kat mana2 page pun...even yg page bukan acc kita pun leh letak...

      Delete
  8. wahh.. ok la tu.. bagi semangat lagi kat dia... ;) esok2 leh dapat semua A...

    p/s: terima kasih sudi join. blog ini tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/07/senarai-url-blog-6.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah Mia...

      dah tengok tadi :)..terima kasih singgah sini

      Delete
  9. alahai sweetnya sembangnya..
    ummi ni memng xtahu bsyukur ..
    nasib baik umminya pandai menjawap

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...tu la sobri...umi dia x bersyukur katanya...sabar je la

      Delete
  10. tahniah ... saya sampai sekarang tulisan masih lagi mcm budak2 tau ... heh heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...tak pe...tu yg rasa muda selalu... :)

      Delete
  11. salam noe ..
    aby pun gi ambik report kad utk 2 anak, farish dan jee ..
    masih ada masa utk improve kan depa tu kan ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aby...
      aah aby...panjang lg masa...boleh improve

      Delete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena