...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Saturday, July 12, 2014

Palestin Menangis Lagi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Bila negara bukan Islam mengesuai dunia, inilah jadinya. 
Terang-terang kezaliman berlaku di Gaza/Palestin, namun kezaliman itu dipandang sebaliknya. 
Jangan berharap kepada mereka untuk membantu saudara Islam kita di sana. 
Apa yang mereka telah lakukan kepada saudara Islam kita? 
Apa yang mereka bantu kepada saudara Islam kita? 
Mereka membunuh saudara Islam kita. 
Mereka menghancurkan negara saudara Islam kita. 
Mereka mengkucar kacirkan umat Islam kita. 
Mereka menggelar semua saudara Islam kita sebagai pengganas dan sebagai militan. 
Negara Islam yang dungus terima sebulat-bulatnya yang saudara Islam kita sebagai pengganas/militan
Mereka bersahabat baik dengan saudara2 Islam kita yang dungus. 
Mereka mengaut segala keuntungan atas kedungusan saudara Islam kita. 
Inilah jadinya bila orang bukan Islam yang menguasai dunia.
Dimana pemimpian negara-negara Islam yang kaya-raya?
Inikah yang dinamakan saudara seIslam?
Jangan panggil diri anda sebagai saudara seIslam sekiranya tidak mampu membantu saudara Islam anda 
Dunia adalah matlamat anda semua..
Anda takut hilang kemewahan
Anda takut hilang kesenangan
Anda takut untuk berjihad menentang keganasan
Anda bukan seorang Pemimpin Negara Islam
Anda yakin kesenangan anda semua akan terus berterusan di Akhirat?
Hanya Allah swt yang tahu

Ya Allah, Kau berikanlah ketabahan kepada mereka yang teraniaya untuk terus berjuang menentang segala kezaliman.






17 comments:

  1. Besar sungguh dugaan untuk mereka..Semoga Allah memakbulkan doa-doa mereka yang terinaya....

    ReplyDelete
  2. Promoted content & DIGI for you..

    ReplyDelete
  3. salam noe .. dalam kes gini .. ustaz2 kt masjid kerap kata,
    selagi orang islam tak solat subuh berjemaah,
    pertolongan Allah tk akan datang .. utk datangkan pertolonganNya, mesti buat apa yg di sukaiNya ..
    entah la .. pd aby itu lah padah bile kita tidak menguasai teknoloji ..
    senang kita diperkotak katikan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak menguasai teknologi tu dah hal kedua. Tak menguasai ilmu ALQUran tu punca bala besar.

      Delete
    2. salam aby...
      tul tu aby...skang ni klu kt masjid/surau...berapa kerat je yg g solat jemaah...bulan ramadhan ni mungkin ramai sikit...
      teknologi salah satu punca....tp walaupun kita ada teknologi bila umat islam semua x bersatu...selagi tu la kita takkan ke depan...

      Delete
    3. Khamsi...bila Alquran x dijadikan panduan hidup...inilah jadinya...

      Delete
  4. org israel nih memg byk tipu helah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah yg telah diingatkan Allah dalam Alquran....

      Delete
  5. Subhanallah bilalah pertelingkahan ini akan berakhir #mood sedih dan hanya berdoa

    ReplyDelete
  6. Semoga Allah senantiasa melindungi & memberi pertolongan kejayaan... aamiin
    promoted content buat sis.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnn...semoga doa kita semua diterima olehNYA

      thanks khir :)

      Delete
  7. Paling menyayat hati, rakyat israil melihat gaza di bom macam tengok acara kemerdekaan. Sedih sgt. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la Ana...mmg tension je tengok

      Delete
  8. sedih rasanya especially bila ramai yg share picture-picture mangsa dalam fb dan internet. terbayang, kalaulah anak sendiri kena mcm tu. mudah-mudahan pertolongan Allah sampai pd mereka.

    ReplyDelete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena