...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Thursday, September 11, 2014

Ubat Kutu Kucing - Frontline Spray

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sejak noe lepaskan kucing2 noe main kat luar rumah, dah ada binatang yang hinggap kat badan diaorg. Tengok kat bulu-bulu diaorg, dah ada binatang kecil-kecil merayap kat bulu diaorg....warna macam kuning2...itu anak2 kutu ke?? ada sesiapa yang tahu?? dulu masa kat kampung..biasa tengok kutu warna hitam je...agaknya warna hitam tu dah tua2...ini anak2 agaknya...noe agak je...tak pun hama ke???

Tengok kat bulu masing2..semua ada...terutamanya kat Jung Kook...dia yang paling tebal dan paling panjang bulu...kesian tengok diaorg...asyik menggaru jer....last masa pergi kedai pet ... noe beli la ubat kutu ni... Frontliner Spray...balik rumah...semua kena taruk ubat dengan benda alah ni...spray je kat bulu diaorg....ada ubat kutu yang jenis syampoo...malas lak noe nak guna yang syampoo...bila dah seminggu...noe check bulu diaorg....mmm dah berkurangan sangat ... klu ada pun yang dah mati...weekend ni nak check lagi...nak sembur lagi...nak betul2 habiskan kutu/binatang tu....kat ketiak diaorg pun ada...dulu noe check...kecik2 sangat....banyak lak tu...

Frontliner Spray

Tak kasi main kat tanah...masing2 dah macam kucing gila dalam rumah tu...duduk kat tepi pintu je masing2...bila dah kasi keluar...macam ni jadinya....



10 comments:

  1. Replies
    1. hehe..gambar dah besar x ada la anies...x teringat nk ambik...gambar masa kecik je ada ... http://alyadina.blogspot.com/2014/05/kucing-joog-kook-miko.html

      Delete
  2. Eeee..ana dapat bayangkan kat ketiak kucing2 tu ade kutu. Mesti gatal. Dulu kucing ana pun camtu. Geli betul. Kejap2 tergaru2. Dia jangkit dari kucing lain tu.

    ReplyDelete
  3. Kesiannya ...sure gatal tak hengat tu....Nasiblah tuan dia baik belikan spray kutu....
    Selamatlah yeh...kalau dia menjilat ke apa

    ReplyDelete
  4. kekadang kesian kan kat anak bulus
    bila terkurung dalam rumah

    ReplyDelete
  5. harap2 kutu kucing nya cepat lah hilang..kan Noe...

    ReplyDelete
  6. Berjangkit kutu dgn kucing lain lah tu sis...

    ReplyDelete
  7. kutu warna kuning?anak kutu la kot noe..aisey geli la pulak bila bayangkan..moga kutu2 tu semua cepat matilah

    ReplyDelete
  8. alahai.. kesiannya,,, moga cepat sembuh..

    ReplyDelete
  9. hehe... penyakit binatang peliharaan... semua nak kena jaga kan... :D

    ReplyDelete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena