...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Friday, October 10, 2014

Bila Suami Tak Ada Di Rumah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Ceria Selalu


Sejak semalam Bob tak ada kat rumah....dia menyongket ... ada team building kat Lumut...tinggal lah noe dengan aya jer... dah lama sangat sebenarnya tak kena tinggal...dolu-dolu selalu la...

Sebelum Bob pergi....

  • isi kan minyak kereta
  • sediakan duit syiling yang mencukupi untuk duit parking noe
  • sediakan duit seringgit-seringgit yang mencukupi untuk aya ke sekolah
  • belikan barang-barang dapur basah...bila bob tak ada, noe memang malas nak makan luar
  • tinggalkan duit belanja untuk noe...
  • belikan makanan kucing...sebab dah tinggal sikit..
So, bila dia pergi ke sana tu....senang la bini dia ni...semua dah disediakan. Bukannya lama pun...esok dah balik....hahahahaha.....

Malam tadi...Aya pun merungut jugak:-

"Bosan la bapak tak ada"
"Aya rasa macam bapak ada kat atas jer"

Aya: "Umi, Aya nak call bapak la"
Umi: "Bapak cakap dia free pukul 12 malam ke atas je"
Aya: "Habis tu macam mana nak call, masa tu dah tidur"
Umi: "Pagi esok call la bapak"

"Tak best kan kalau bapak tak ada"


Bila bapak tak ada tau pulak rasa tak best la, bosan la...bila bapak ada bertekak je dua orang ni. Bapak nya pulak suka sangat kacau Aya. Tapi memang rasa sunyi Bob tak ada...sebab biasanya dia je yang suka memekak...hehehehe

Semalam noe kena cery bery ... ntah apa la yang silap makan...sepuluh kali sekejap duk ulang ke tandas ke kat office tu...sudah nya 4 lebih dah gerak balik. Bukannya apa...kalau lambat sikit takut jem...takut tengah2 jem tu nak cery bery...haru dibuatnya.

Aya pulak request nak makan tomyam...masak je la tomyam ayam dengan telur hancur...itu je la dinner nyer...gambo tak ambik yer...pukul 9 lebih noe dah rasa mengantuk sangat...ajak Aya tidur...dia cakap..."kenapa nak tidur awal sangat"...sebab biasanya dia tidur pukul 10. Tunggu la sekejap pukul 10..terus tido.

Pukul 12 lebih noe bangun...nak call Bob. dia cakap..dia baru habis aktiviti n baru masuk bilik...mak ai...12.30 pagi baru habis aktiviti. Bob kata dia letih yang amat...sebab dari pagi tak berhenti-henti buat kerja. Bilik satu sorang...kalau tau noe pun nak ikut...sebab dia kata ada yang bawa family...tapi makan minum semua tanggung sendiri la...ok la tu kan...Biasa la bila dah call tu mengadu la..kena cery bery....Aya rindu la..bla bla bla...luv u..luv u 2 3 4.. ok la..bye..nite...assalamualaikum.

Pagi tadi noe la yang kena hantar Aya ke sekolah...biasanya Bob yang hantar...tak pe...hari ini jer...hehehe...ok la...membebel jer...ntah apa2...



11 comments:

  1. Comelnye Aya rindu bapak dia... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...pagi2 bangun terus nak call bapak dia..rindu sangat agaknya...hehehe

      Delete
  2. Hahaha...rugi ah kak noe tak ikut. Lalala~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan...stress betul..

      Delete
  3. Kak. Klw saya sume kena buat sendiri termasuk lah hantar anak pi sklh. Klw husben outstation x de effect pun sbb dah bese sume handle sendiri dr a sampai z. Tp kebosanan dan kesunyian la pulak. Apa apa pun syukur sbb ada husben kan. Ada jugak teman hidup walaupun sume benda sy kena buat sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak dapat bayangkan kelihatan itu...hehehe...tak apa..besar ganjarannya nanti...mungkin x nampak sekarang...akan2 datang pasti ada ganjarannya...insyaAllah...akak mungkin sbb dah biasa husben ada rumah...nak tak nak dia kena tolong la...bini dia asyik memekak letih jer... :)

      Delete
  4. Bila ada bersama2 mmg tak rasa rindu tp bila berjauhan timbul sayu hehee.. Apa pun semoga segalanya berjalan lancar... aamiin. Salam Jumaat sis.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah Khir...bila berjauhan baru terasa...Aminnn...

      Delete
  5. Noe, untung dapat suami mithali cenggitu, dia takut bini dia susah semua dia dah settlekan sebelum pergi. Biasa riuh , bila sehari dia tk de mmg le sunyi......Tak de teman mengadu, teman berbual.....kan Noe
    okje pulak bila hubby tak de suka jer makan luar ngan anak anak mls nak masak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau di setelkan semuanya tu OKje...bininya plak nanti akak memekak...hahaha.... tu la...selalu ada je kawan bercerita...ni tiba2 senyap je...
      oooo...noe malas plak nk drive nk makan luar....

      Delete
  6. rindu sangat kat bapaknya... sha kalau hasben keluar berubat orang pun rasa bingung aje..

    ReplyDelete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena