...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Friday, October 17, 2014

Kucing: Anak Kucing Mati

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera



Anak Kucing Mati

Sedihnya...ada sekor anak Debu dah mati. Beberapa hari ini noe memang la tak tengok anak-anak kucing tu...Aya je yang selalu tengok. Pagi tadi Bob pergi la tengok anak-anak kucing tu...Bob kata..."eh kenapa si hitam ni...dah mati ke?" noe pun pergi la tengok...lepas tu dia gerak-gerak...noe pun cakap... "hidup lagi la.."

Masa Bob pergi hantar Aya ke sekolah,,,suara anak kucing ni macam kuat jer...noe pun pergi la tengok...noe tengok yang si baby hitam ni...badan dia kecil dibandingkan dengan 3 ekor lagi baby tu...yang 3 lagi tu dah gemuk2 je...noe pun ambil la dia...badan dia lembik sangat...la..sakit ni...

Anak Kucing
Beberapa Hari Lepas Lahir
noe pun bawak pergi ke Debu suruh Debu menyusukan anak dia...Debu tak nak...anak dia pun macam dah tak mampu nak minum...sah sakit ni...duk fikir...sat lagi Bob balik...nak ajak Bob ke klinik haiwan. Dalam masa yang sama noe tetap suruh Debu tu susukan anak dia...Debu tak nak pun jilat anak dia ni...stress betul...lepas tu Debu gigit tengkuk anak dia...nak bawak balik ke tempat dia letak anak dia...noe biar je la...

Lepas tu Debu letak anak dia ni kat ceruk...tak letak pun dengan anak2 dia yang 3 ekor lagi tu...noe marah dia..."kenapa letak hujung sana"...noe pergi ambik balik anak kucing ni...tengok-tengok dah diam je baby kucing ni...noe bawak ke dapur...ambil air...suap sikit2 kat mulut dia..tak ada response...mata sebelah macam buka sikit lagi...noe cuba rasa denyutan jantung dia...macam dah tak ada...lidah pun dah naik ke atas je...melekat kat langit2 dia...ish mati ke kucing ni...

Masa tu memang dah tak ada response...noe dah sedih...tunggu Bob balik...sampai je Bob...suruh Bob tengok...Bob cakap..."dah mati la...nadi pun dah tak ada"..."uwaaaaa...sedihnya"...Debu apa lagi...kena marah la dengan noe...ntah apa dibuat kat anak dia...stress betul rasanya...

Sebelum Bob pergi kerja...dia kebumikan anak kucing tu...balut elok2 dengan tisu. Sedihnya. Tak sempat nak bawak dia pergi klinik. Tambah sedih sebab bila tengok gambar, gambar dia je yang noe ambik masa beberapa lepas diaorg lahir. Masa tu noe nak test ambik gambar anak-anak kucing ni. Sihat je lepas dia lahir tu macam baby2 yang lain.


14 comments:

  1. ala sedih juga...

    dh ajal diakn...

    ReplyDelete
  2. Kesiannyalah... dah nasib dia kan sis...

    ReplyDelete
  3. sedihnya....apa boleh buat dah ajal dia kan

    ReplyDelete
  4. Sedihnya....dia sakit ke Noe..

    ReplyDelete
  5. Dah ajal dia Noe....tapi kesian jugak kan...nak buat cam ne...

    ReplyDelete
  6. sedihnya tengok gambar dia
    sabar ye noe

    ReplyDelete
  7. selalu macam tu... mesti dalam ramai2.... sekor akan mati :(

    ReplyDelete
  8. sedihnya ...kesian dia..apa lah debu dah buat kat anak dia...debu tak suka kat anak dia yg sekor ni kot...

    ReplyDelete
  9. tgk pic tuh pun cam nmpk dia lemah jew.. huhu

    sabar yer.. semoga ada pengantinya lg

    ReplyDelete
  10. Mesti sedihkan Noe....sebab dah jaga... Kenapa agaknya emak dia tak mo jilat ek Noe

    ReplyDelete
  11. Comel nya. Umur tak panjang.

    ReplyDelete
  12. Innalillah... agaknya yang tu muka dia tak berapa nak hensem kot... tu yang mak dia taknak susukan... :]

    ReplyDelete
  13. Pernah terbaca yg ibu kucing ni ada instinct utk anak yg dah sakit dan takde harapan nak hidup, dorg mmg akan xlyn anak kucing tu..

    ReplyDelete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena