...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Friday, December 19, 2014

Festival Pengantin Mara 2014

Festival Pengantin Mara 2014

Ini cerita hari ahad lepas (14 Dec 2014), noe dan bob merayap ke KL, pagi lagi dah keluar, pergi breakfast di Kampung Baru, lepas tu terus ke Pertama Complex..jalan-jalan juga ke Medan Mara. Masa tu baru pukul 10 lebih. Merayap dalam Medan Mara, ada Festival Pengantin Mara rupanya.

Medan Mara Kuala Lumpur


Festival ini bermula pada 13 - 16 Disember 2014. Aktiviti yang dijalankan adalah seperti 

  • Kursus Transformasi Minda
  • Spiritual dan emosi
  • Demonstrasi masakan 
  • Persembahan kebudayaan 
  • Persembahan artis
  • pertunjukan fesyen pengantin
  • demonstrasi solekan
  • forum bersama majalah pesona pengantin
  • seminar perkahwinan
  • pertandingan gubahan, hantaran, solekan, bunga tangan dan 
  • majlis resepsi perkahwinan. 


Medan Mara Kuala Lumpur

Medan Mara Kuala Lumpur

Noe pergi tak lama sebab tujuan utama ke sini adalah nak mencari kasut sekolah Abang Ali. Masa noe sampai, diaorg baru nak siap-siap, sebab awal sangat lagi. Ada beberapa booth yang telah dibuka. Bakal pengantin memang sesuai pergi ke festival seperti ini. 

Medan Mara Kuala Lumpur

Baju Pengantin

Medan Mara Kuala Lumpur

Medan Mara Kuala Lumpur

Medan Mara Kuala Lumpur

Baju Pengantin Biru

Yang besnya ada tempat inai, noe tengok terus nak buat...hehehe...ala inai yang jenis ukiran tu...noe mana pernah buat inai macam tu...saja nak cuba, pakai sebelah tangan je...lepas habis berinai, noe terus ke pertama complex...terus pada tujuan asal. Lengang lagi, kedai pun banyak yang tak buka lagi, bes jalan macam ni...tak sesak...

Pengantin Berinai


15 comments:

  1. Wahh..best kalau nampak pameran yang macam ni kan... rasa semacam jeeee.. hahhaa

    ReplyDelete
  2. bgus asal kita tidak membazir sgt udah lh ye noe

    ReplyDelete
  3. Nak beli kasut sampai Pertama Kompleks Noe....Apa istimewanya kasut sekolah kat sana Noe?
    Yelah kan org yg nak kawen sure suka tu tengok festival kawen gitu.... boleh kumpul idea yek

    ReplyDelete
  4. Banyak yang boleh di ilhamkan dari pameran ini bagi bakal2 pengantin.

    ReplyDelete
  5. Menarik.. tapi dah terlepas dah.. Bagus sgt buat mereka yg sedang merancang perkahwinan ni. Pasti ada pekej yg menjimatkan & menarik kan sis..

    ReplyDelete
  6. Wah bestnya. Sy pegi kl hr sabtu. Nak pegi semua hse je. Last sekali terbeli baju raya trus. Setyle bab baju ry pertama dah

    ReplyDelete
  7. Kak noe jumpe encik mimpi tak? Hehe. Ade encik mimpi wat show kat situ.

    ReplyDelete
  8. mesti meriahkan.. lawa baju2 pengantin

    ReplyDelete
  9. Whooaa ~ ni kalo tetiba lelaki yg dah ada bini datang kat sini memang mencurigakan.. hehe

    ReplyDelete
  10. walau bukan bakal pengantin apa salahnya ke festival macam ni.boleh berinai macam noe.hehe

    ReplyDelete
  11. pasal kahwin2 je, smua pakat excited.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagi yg belum kahwin ke Pha Is..bila dh kahwin mana ada excited lagi tul tak?

      Delete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena