...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Wednesday, February 11, 2015

Karipap Sandwich

Karipap Sandwich

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sandwich Curry puff

Korang pernah makan karipap sandwich? Malam ini Aya ada buat surprise untuk umi dan bapaknya. Dia senyap-senyap di dapur...tiba-tiba dah bawa ke atas tunjuk kat noe hasil kerja tangan dia. 

Ini semua akibat dari ko-korikulum yang dia hadir siang tadi. Aya masuk persatuan Puteri Islam. Pagi tadi kitaorg siap bekalkan dia roti, sardin, salad dan cili, sebabnya dia nak buat sandwich masa ko-ko tu. Aya siap cerita, pasukan dia menang ... cikgu tak rasa, cikgu cuma tengok persembahan sahaja. Diaorg yang makan sandwich tu...sedap katanya. 

Sandwich yang Aya buat kat atas tu sedap gak...umi makan...bapak pun makan...siap ada air sirap lagi. 

Cuma persoalan nya apa inti karipap sandwich ni? Cuba korang teka...kepada peneka yang tepat noe akan bagi hadiah misteri...hehehe....korang boleh teka sampai jumaat malam (13hb Feb 2015 12:00am). 

Teka jangan tak teka.


28 comments:

  1. Tahniah aya pasukan awak menang.

    Inti telur kot.haha sy selalu buat inti telur untuk Aiman masa dia kecik.ohh tetiba!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tima kasih PK...

      noe pun selalu buatkan diaorg inti telur..

      Delete
  2. tgk pn x penah mkn apatah lg ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la kita anies...1st time ni

      Delete
  3. Inti sardin + mayonis. Kannnn. Huhu. Dap nye tgk karipap, lama x wat karipap sndiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salah ana...hehehe...noe pun x pernah buat karipap sendiri...

      Delete
  4. Nak wish tahniah dulu buat Aya:)
    Rasa-rasanya telur hancur dan mayonis kot sebab hari itu anak dara kakak di sekolah buat sandwich telur rebus yang dihancurkan +mayonis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aya cakap terima kasih kat kakzakie :)
      itu menu biasa aya bawak ke sekolah...

      Delete
  5. pernah jugak tengok orang but macam ni ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak 1st time tgk nani...

      Delete
  6. salam noe ..
    dah nama karipap sandwich ..
    tentu isinya sardin ..
    agak jer .
    hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aby..
      salah aby...jawapannya mmg di luar jangkaan

      Delete
  7. tak pernah mkan lagi karipap sandwich ni..
    rasa jawapannya: Inti sayur kot kak Noe... :D hihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun 1st time rasa...
      Inti sayur? mm boleh gak cuba buat inti sayur kan...

      Delete
  8. ala, dah terlambat, x bleh nk teka... hehehe..
    ni mesti sardin..

    ReplyDelete
  9. Sardin lah tu hehee.. :D :D

    ReplyDelete
  10. Idea baru ni nak buat sarapan untuk anak. Dalam tu inti sardin.. :)

    ReplyDelete
  11. Yelah....sudah terlepas masa... Apa pun tahniah buat Aya. Dah boleh ambik contact breakfast dgn mama ni hihi...
    Inti dia sosej dengan mayonis kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih OKje...
      salah okje :)

      Delete
  12. Mmg xsangka letak oreo.. hehe

    Jemput join Mini GA by Nina + Anies

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha....

      insyaAllah Nina..

      Delete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena