...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Tuesday, September 20, 2016

Laksa Buyung Sungai Siput (U) Perak

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Hari sabtu lepas, noe balik Sungai Siput (U), Perak, sepanjang perjalanan dah terdetik dalam hati.. "Kalau makan laksa, sedap gak"...bila sampai Chemor, cakap dengan Bob.."makan laksa...sedap gak petang2 ni.."...Bob senyap jer...bila sampai Sungai Siput...dia terus melencong masuk dalam kawasan taman dan kedai2...terus pergi ke kedai kat bawah ni...inilah kedai yang selalu noe dengar anak2 buah dan kawan2 cakap...Laksa Buyung Sungai Siput...noe tak tau plak Bob tau kedai ni...singgah la...masa tu sampai dalam pukul 6 lebih dah....masih buka...dan masih ramai lagi orang 

Sumber Gambar Dari SINI

Noe order ABC dan laksa. Selain dari laksa ada Mee Kari dan Mee Rebus tapi kitaorg order laksa semuanya. Masa order laksa, ada pilihan laksa telur atau laksa fish cake...kitaorg order laksa telur...telur rebus sebiji dalam tu. Noe dan Bob bukan lah peminat laksa sangat tapi boleh la tau kan sedap ke tak laksa tu. Tapi laksa ni memang sedap...Ali pun cakap sedap...Bob pun cakap sedap...ABC pun sedap jugak...banyak bahan dalam ABC tu...nampak gayanya boleh datang lagi ni...

Alamat Laksa Buyung ni seperti kat bawah ni. Sape yang peminat laksa tu boleh cuba laksa di sini. 

Laksa Buyung Emas
Jalan Dato See Khoon Lim
31100 Sungai Siput UtaraPerak
Malaysia 

ABC
ABC Sedap Gak

Laksa Sedap
Laksa Ni Memang Sedap

5 comments:

  1. Kalau yg kurang minat laksa dah kata sedap buat kakak yg minat laksa mesti sedap berganda Noe.
    Kakak ni laksa apa pun suka.

    ReplyDelete
  2. terliur tp mana buyung.. agaknya masak pakai buyung kot..
    ingat makan dalam buyung..haha..trend kan

    ReplyDelete
  3. Dah boleh bukak channel jalan jalan cari makan kalo macam ni punya kenyataan...

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum noe
    Lma tk kesini.
    Sehat ke noe?
    Samalah knor kurang laksa2 ni
    Tapi sesekali ok jer..abรง tu tkleh nk tolakkkk

    ReplyDelete
  5. Salam Jumaat Noe.. lama tak kesini..harap sihat semuanya..
    haishh tak menahan tengok laksa tu... sedappppnyaaa.. :)

    ReplyDelete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena