...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Wednesday, November 16, 2016

Reunion ex-KTW 2016

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Kek sumbangan Abg Sofi

Weekend lepas schedule penuh...hari sabtu ada reunion dengan geng2 office lama, ahad pulak ke Teluk Intan...menjenguk anak lelaki.






Entri kali ni noe nak bercerita tentang perjumpaan dengan kawan-kawan lama di pejabat peguam Kassim Tadin, Wai & Co. Ada yang masih kerja di KTW tapi majoritinya telah lama berhijrah ke tempat lain. Termasuk lah noe yang mana telah meninggalkan KTW lebih 20 tahun. Kerja di sana masa zaman bujang...Di sini noe kerja bawah Mr Wai Wah Kwan...bahagian Conveyancing...orang yang kerja di pejabat peguam mesti tahu conveyancing tu apa...tak pun litigation. Masuk sini zero knowledge pasal conveyancing...tapi Mr Wai dan kawan-kawan banyak mengajar...sampai la noe tahu....



Apa yang seronok kerja di sini?? Yang paling seronok sudah semestinya kawan-kawan dalam ni. Otak sempoi dan gelak memanjang...boleh awet muda kalau kerja lama di sini. Kena marah pun macam tak rasa apa...sebab lepas tu gelak balik. Masa noe kerja di sini...menangis pun pernah sebab kena marah dengan client ... siap pergi mengadu dengan Mr Wai ... lepas tu Mr Wai cakap...client tu biar dia handle sendiri...noe x perlu layan call dari dia...pass terus ke Mr Wai...mmmmm ....  sayang Mr Wai...hehehe




Masa kerja di sana pernah nak berhenti dan nak masuk pejabat peguam lain sebab gaji lagi tinggi tapi Mr Wai tak bagi dan dia sanggup keluarkan duit sendiri untuk tambahkan gaji sama dengan offer yang noe terima...mmm...noe betul-betul berhenti bila dapat kerja di syarikat IT di mana sama dengan bidang yang noe ambil masa belajar...masa ni Mr Wai tak sekat dah noe nak pergi..jadi bye bye KTW & Co.




Bercerita balik pasal reunion ni, ianya terhasil daripada perjumpaan masa kenduri kahwin anak Abg Ghapar di mana masa tu ramai bekas pekerja KTW yang hadir...lepas tu wujudlah whatsapp group...yang ni tak pasti siapa yang initiate...Kak Nora rasanya...ke Abg Azhar??? (Syampaaa). Bila dah ada Whatsapp group ni...tau tau je la...mesti nak jumpa kan...maka terhasil lah Reunion ni yang mana masing-masing bersetuju untuk jumpa dan dibuat secara secara port luck yer...ada yang bawa bihun, satay, rendang ayam kuih muih, puding, buah-buahan, coklat, spaghetti dan sebagainya. Semuanya sedap-sedap ok...noe bawa puding roti keju...pun sedap juga (jangan perasan sangat ok noe...)

Tarikh: 12.11.2016
Masa: 3:00pm
Tempat: Rumah Kak Yah


Jejaka2 Yang Maintain Sama Je Muka
Siapa yang hadir dalam reunion tersebut? Selain dari noe la kan...
  • Kak Yah selaku tuan rumah
  • Kak Anita 
  • Kak Miza - Sanggup datang dari Seremban
  • Kak Uji dan suami
  • Kak Hanim - Sanggup turun dari Kelantan...
  • Kak Nora
  • Abg Pian
  • Abg Ghapar
  • Abg Azhar (syampaaa.. :))
  • Abg Foad dan isteri dan juga bakal menantu lelaki
  • Abg Nazri - pengantin baru yang tak berapa nak baru la
  • Abg Sofi

Manakala  Abg Man Cai, Abg Ajak dan Kak Rusnah tak dapat nak menghadirkan diri


tinggi nye Abg Fuad..
Majlis ini dimulakan dengan bacaan doa oleh Abg Nazri...panjang juga doa yang Abg Naz baca... disusuli dengan doa makan...Amin...maka bermula la majlis ini...makan-makan...sembang-sembang...gelak-gelak....makan-makan...gelak-gelak...usik-mengusik (Kak Anita paling banyak kena usik :)) ...imbas kembali memori lama....dan juga imbas kembali bekas pekerja KTW yang lain...ada juga masa serius...sampai berkerut la muka...punya serius ceritanya...apa-apa pun yang paling banyak...gelak-gelak la...

Muka masing-masing sama je lagi macam dulu...baik lelaki baik perempuan...maintain je...gelak pun sama jugak....


Maintain cun
Antara yang ramai ni, Abg Ghapar je yang masih bekerja di KTW dan jugak Abg Ajak tapi Abg Ajak tak dapat nak menghadirkan diri. Diaorang berdua ni dah gantung gambar kat dinding office KTW tu ..... tak turun2 dah gambar tu...kekal abadi...

Bila dah ramai-ramai ini ada yang bercadang untuk buat  ex-KTW family gathering... kali ini ramai tak bawa pasangan masing-masing...bujang kononnya...tu yang Abg2 masing2 hebat tunjuk taring ... bukan main lagi mengusik...bila ada pasangan mau senyap je....ontok jer duduk...hehehe

Bercerita pasal family gathering ni ada yang cadang buat di Krabi la...Kuantan la...Port Dickson la...tapi Melaka reject awal-awal...sebab dalam group ni ramai kaum kerabat MELAKO...tapi masalahnya tak menyabo...nak buat bulan Disember ni...hehe...mana nak sempat...so tangguh la tahun depan...suka sangat la tu nak gather2 lagi...


Tengok la gelak masing2...



Majlis bersurai sepenuhnya pukul 9 lebih..ikut plan diaorg nak tidur kat situ jer...tapi kesian kat Kak Yah...apa2 pun masing2 ada bawak bekal balik...mana tak nya...makanan banyak sangat....sembang dan ketawa je lebih...makan nye ambil sikit2 jer...

Apa-apa pun majlis berjalan dengan lancar...terima kasih banyak-banyak pada Kak Yah yang sudi jadi tuan rumah, Kak Nora selaku organiser dan kawan-kawan semua...memang gelak sakan masa ni...minta maaf kalau ada gurau senda yang secara tidak sengaja mengguriskan hati...InsyaAllah ada masa dan panjang umur kita berjumpa lagi...mana tau jumpa masa kenduri anak Kak Uji ke...tak pun jumpa masa family gathering nanti. 


Korang semua memang bessss...


Ni masa serius..



16 comments:

  1. Wow! Meriah.. Sekali sekala berkumpul kan...

    ReplyDelete
  2. best nyer berunion...mkn2 borak2... kami dari dulu rancang nak buat reunion tak pernah jd waaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena jadikan juga tu anies...mesti seronok..

      Delete
  3. wahhh..memang seronok lah Noe dan kawan2... berkumpul mcm ni bila lama dah tak jumpa.. banyak lah cerita di bual kan tu.. hehe... kira lama dah Noe tinggalkan firma guaman ni.. Baik nya Mr Wai tu..susah nak jumpa bos mcm tu skrg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. AAh Atie...dah lama sangat tinggalkan ... time dia baik tu Atie...time tak baik mencarut gak..hehehe

      Delete
  4. Salam... amboi bestnyer dapat gader2 cam ni. meriah tu !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam KA ... aah KA mmg meriah...sekali sekala kan..

      Delete
  5. meriah dan mengembirakan hati..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak kam...terima kasih berkunjung ke sini...

      Delete
  6. salam noe ..
    klu 20 thn yg lps tu meaning noe masa tu masih perawan lg la yer ..
    tak de ker dalam ramai2 mamat2 tu yg ada hari tu dulu ada simpan hati kt noe ..
    huhu
    apapun meriah reunion noe tu ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam aby...
      tak ada sape nak aby...comot... :)
      mmg terasa meriahnya...

      Delete
  7. Berapa Noe keje kat KTW tu?
    Mesti lamakan....kalau tidak takkan rapat cenggitu lagi pun dah lama tinggalkan opis tu...

    Gader gader gini yg bestnya tentulah sembang ye Noe, makan dah jatuh no 2 hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah x ingat la OKje..rapat mungkin sbb byk aktiviti2 yang dibuat bersama...

      aah OKje...sembang jadi No. 1...

      Delete
  8. Noe resigned dgn cara baik sebab itu bila re-union tak rasa kekok
    Tapi seronok mengimbau kisah lama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah Kakzakie...mmg seronok imbau cerita2 lama...banyak kenangan

      Delete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena