...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Thursday, December 15, 2016

Nasi Lemak Dan Teh

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Pada entry yang sebelum ni (kalau belum baca...boleh baca di sini)..noe ada cerita pasal harga makanan yang agak mahal di Cafe office noe. Sehari selepas noe tulis entry tu...harga air teh dah dikurangkan. Dari RM2 kepada RM1.50 manakala Bubur Nasi Ayam dari RM6 kepada RM5. Mesti ramai yang komplen ... itu sebab harga telah turun...jadi ada beberapa jenis makanan dan minuman telah dikurangkan harganya.

Pagi semalam noe ambil nasi lemak  dengan teh...harganya RM4 ... boleh la kan...

Teh Tarik




17 comments:

  1. Nasiblah mau jugak tokey kafe tu turunkan harga Noe....kalau dia buat dek aje....
    Tapi sekarang ni mmg melampau lampau sungguh tokey kedai makan naikkan makanan kan Noe...Kita pulak dalam merungut rungut tu masih makan luar jugakkan.... especially org yg komen tu hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah Okje...nasib dia nak turunkan...kalau buat dek...kontrak setahun je la tu...hihihi..
      tu la okje...alasan diaorg...harga semua naik...
      hihihi...betul la tu...yg balas komen ni pun sama...makan luar gak...

      Delete
  2. Kakak rasa kalau dia tak turunkan ramai pelanggan yg lari Noe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah Kakzakie...mesti ramai yg sanggup makan kat luar...

      Delete
  3. Semua mahal skarang nih. Nampak sedap plak nasi lemak tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la fiza...redho je... hihihi...boleh la tahan sedap la nasi lemak tu...

      Delete
  4. rasanya dah ok dah tu harga makanan tu untuk sarapan pagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah Nick...dah boleh diterima akal...

      Delete
  5. owner cafe de baca blog noe kot kannn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi...ntah la ummi...tak kut..blog ni bkn glemer pun... :)

      Delete
  6. nasi lemak banyak tu dengan air teh dengan harga macam tu, murah la :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg murah la ann...sebelum ni harga air je dah RM2

      Delete
  7. pd sy mahal juga tu... lazimnya sy beli, teh tarik RM1.50 manakala nasi lemak biasa RM1.50 jg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dpt lagi murah...kan bes

      Delete
  8. oooo maknanya ada unsur2 pencatutan kat situ (entry lps) ;-) kn wat report ni...

    ReplyDelete
  9. Patutnya dia kena ikut harga yang disenaraikan spt dalam perjanjian/kontrak.
    Mana boleh suka2 ubah2 harga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la WP..x tau la agreement diaorg tu mcm mana

      Delete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena