...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Monday, October 30, 2017

Menjamu Selera Di Restoran Chef Bob Kajang

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Malam minggu yang lepas, noe sekeluarga berkesempatan makan malam di Restoran Chef Bob yang terletak di Kajang Perdana. Restoran ni ada menyediakan masakan kampung dan barat.Pekerja dan tukang masak di sini memang dari warga tempatan. Sekarang ini memang susah nak cari kedai makan yang tukang masak dan pekerja dari warga tempatan. Kebanyakannya dari Indonesia dan Thailand. Kalau kedai mamak rasanya majoriti dari India. 

Chef Bob
Pic Ambil dari FB Chef Bob

Apa yang noe makan? kitaorg makan masakan Melayu jer...maklum lah...tekak melayu kan. Noe makan nasi goreng kampung. Nasi goreng kampung di datangkan bersama dengan sup, telur mata dan keropok sayur.... mmm sedap. Ali pulak order Nasi Goreng USA. licin Ali makan. Aya pula ambil sup cendawan dan roti, tak lapar katanya..so dia ambil yang ringan jer. Ini pun licin juga. Bob pula ambil sup belut dan nasi kosong. Sup belut lupa nak ambil gambar...ini pun licin juga Bob makan. 

Chef Bob Kajang
Nasi Goreng USA

Chef Bob Kajang
Nasi Goreng Kampung
Gambar bawah ni...Air Sirap Bandung Lava. Ini order extra sebab air kitaorg semua dah habis...tengok ada air berbuih2...tanya la adik pelayan ... dia recommend kan Sirap Bandung Lava ni.mmm memang sedap...buih tu yg nampak ianya special.  

Air Warna Pink
Sirap Bandung Lava

Image may contain: food
Pic Ambil dari FB Chef Bob


6 comments:

  1. Selalu nampak kedai ni kalau lalu sana Noe....Nampak sedap jugak makanannya tu. Nak try jugaklah. Sekarang ni ramai yg minum air berbuih mcm tu ek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dari tepi jalan mmg jelas kedai ni...

      aah OKje...air lava di panggil nya...lava gunung berapa la kononnnya...hihi..terpengaruh ngan buih...tu yg order

      Delete
  2. nampak sesedap semuanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah pakcik...sedap semuanya

      Delete
  3. wahhh bleh laa try ni kebetulan sabtu ni sy ada di bangi blk boleh sggh

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh anies..x ada la jauh sangat dr bangi tu..

      Delete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena