...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Friday, October 26, 2012

Checklist / Senarai Barang Untuk Balik Kampung

Bess nyer bila ada di Kampung ni...walaupun kepanasan tapi masih rasa seronok yang amat. Biasa la kan...bila keluar jer dari kawasan kajang dan kawasan sewaktu dengannya...automatik kepala rasa aman...keluar dari kesesakan kota..amat lah seronok.

Bila bab balik kampung..aku nak kongsi pasal checklist yang aku buat setiap kali nak balik kampung atau nak pergi mana-mana. Memang aku punya style kalau nak pergi mana-mana (kalau bermalam la) mesti ada checklist. Bukannya apa…aku takut ada barang yang tertinggal dan ianya sekaligus akan mengurangkan penggunaan otak dan memori aku untuk mengingati barang-barang yang kena di bawak. Kat bawah ni antara list barang yang aku mesti bawak untuk aku dah husband.

Umi:-

Items
Nos
Checked
Baju Kurung


Tshirts/Blouses/Inner/Tops


Track Suit


Jeans/Pants


Skirts


Panties


Bras


Tudung & Anak Tudung


Telekung


Towel


Kain Batik


Digital Camera & batteries


Cell Phone


Charger Cell Phone


Charger Batteries (Camera)


Laptop & Charger


Towel


Medicines


Toiletries, Shampoo, toothbrush, toothpaste


Cosmetics, Deodorant


Plastic bag for dirty of wet clothing


Slippers & Sandals


Sweater



Bapak:-

Items
Nos
Checked
Baju Melayu


Tshirts


Track Suit


Jeans/Slacks


Underwear


Songkok


Kain Pelikat


Mobile Phone


Charger Mobile Phone


Belt


Sunglasses


Towel


Medicines


Toiletries, Shampoo, toothbrush


Deodorant


Sweater


Slippers




Bila aku mengemas...aku akan masukkan berapa jumlah kena bawak lepas tandakan bila dah masukkan dalam beg. 

List barang untuk anak-anak aku pula, boleh pergi entry di sini.




4 comments:

  1. check list yg mantop...:-)

    ReplyDelete
  2. p/s SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN SEPANJANG PERKENALAN & PERSAHABATAN KITA MESKIPUN HANYA BERLEGAR DI ALAM MAYA. JEMPUTLAH DATANG KE RUMAH YA...

    ReplyDelete
  3. tq atas tips ni boleh guna nanti nak balik kampung

    ReplyDelete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena