...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Thursday, March 28, 2013

Kuih Lopeh Sagu

Baru hari ni berkesempatan mengadap blog setelah beberapa hari kejong..kejong sebab tak ada mood nak ngadap laptop..

Minggu ni ada mood masak sikit...semalam ada buat kuih lopeh sagu (itu orang perak panggil..negeri2 lain x tau ler teman).. kuih ni memang la kegemaran aku...kalau korang nak resepi ni boleh la klik kat gambar tu atau klik kat sini. Gambar kuih ni tak sempat nak ambik...so aku ambik yang lama je la...

Kuih Lopes

Aku sebenarnya baru hari ni nak balas komen kawan2 dan nak terjah ke blog kawan2..dah beberapa hari tinggalkan...indu plak nak baca n3 kawan2 alam maya ni...tunggguuuuuu...noe nak terjah blog korang...


15 comments:

  1. hoiii cik bedoh.. mana pigi lama tak nampak di alam maya ni?? hahahhaha
    hope noe sihat yer :)
    nway kemain sedap tengak kuih hijo tu meh lah tapau kan cik kiah sket hehehe :p

    ReplyDelete
  2. aduhai mmg sedap sgtlah ni

    ReplyDelete
  3. sedap nya kuih lopes..
    lopez de squera..tu la yang saya panggil..
    lama dah tak makan kuih ni kecuali bula puasa mesti makan :)

    ReplyDelete
  4. kuih lopes ni aruah mak dulu sellau buat..klu abg balik asrama je kira macam kuih wajib buat sbb abg sulung sy mmg suka kuih nie..

    ReplyDelete
  5. hai noe! (err.. bole panggil noe ke? hi3.. teman dh klik2 iklan kat sini tau.. (ikhlas) thanx sebab suid singgah blog teman n klik2.. =)

    ReplyDelete
  6. nih kuih feveret PC ni..cpeat noe hntr sini skit..kang meleleh aik liok ni;p

    ReplyDelete
  7. Sodapnya!.. klu kat Sabah lagi tak tahu ni nama kuih apa..haha (sy ni mmg failde jenis2 kuih ni)...:)

    ReplyDelete
  8. suka makan tapi malas nak buat he..he..

    ReplyDelete
  9. suka lopeh ni..tapi tak reti nak buat..suka beli kat pasar mlm..

    ReplyDelete
  10. alahai.... jangan la malas-malas nak berblogging.... rajin-rajinkan lah update kuih yang best2 tu

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum ... saya orang johor . Gelarkan kuih tu sagu rendang . Nape namanya camtu , x pernah lak tanya kat mak ... hehehee

    ReplyDelete
  12. mama pun kekadang tak sempat nak terjah blog kwn2.. buat yg terdaya je.. huhu.. rindu nak BW puas2 cam dulu2.. kiki

    ReplyDelete
  13. Singgah rabu... lama senyap! :)

    ReplyDelete
  14. Wahhh... mana hilang n0e... menyepi gitu... :)

    kita suka kuih kat atas tu... :)

    ReplyDelete
  15. Zaza -> kejong sekejap x ngadap blog..thx..dah pulih 99% hehe...nanti la cik bedoh pos kat cik kiah yer...

    KA -> mmg sedap

    Tihara -> hehehe..bln puasa mmg banyak org jual..

    Puan Kutu -> alfatihah tuk arwah mak puan kutu...

    Tenku butang -> boleh je panggil noe..tima kasih atas klik2.. :)

    PC -> hehehe nanti noe pos guna pos laju

    Atie -> hehehe..ni pun siap tanya kakak nama apa...hehehe..

    Qhaifa -> noe pun jrg2 buat...

    Knor -> senang je Knor..

    MystoryPic -> klu hantu malas dtg..susah..hantu tu dh masuk dlm kepala :)

    Seharum kasturi -> waalaikumussalam -- ooo x sama langsung namanya kan..

    Yana -> tu la Yana...klu ada masa tu yg terjah semua..hehehe

    Atie -> thx Atie sbb singgah...sibuk sikit atie..tu yg menyepi sekejap..

    MFM -> ada je cuma sibuk sikit..hehehe

    ReplyDelete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena