...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Wednesday, June 19, 2013

Tekanan Darah Tinggi

Assalamualaikum semua...

Hari ini ada program "safety day" kat office, so ada booth dari Persatuan Diabetes Malaysia, aku pergi la check...kat booth tu boleh check Blood Glucose, Blood Pressure dan Heart Beat...tengok la result blood pressure aku tu... 158/105... bacaan normal dalam 120/80 ke bawah ... adehh...pagi ni aku x ambil ubat lagi...cadangnya nak ambil selepas habis program tu...lepas check tu terus naik atas...makan ubat...terus ngadap komputer...mmmm...bacaan untuk blood glucose..ok..heart beat pun ok..walaupun dah hujung2 tu...

Blood pressure


30 comments:

  1. kena kurangkan ambik garam dalam makanan ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..x taruk garam...tawar la plak... :)

      Delete
  2. Oh Noe ada darah tinggi tu. Memang dah kena makan ubat tiap hari ke? Kena ikut time Noe. Jagalah kesihatan takut kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah la kakzakie...dah 6 tahun makan ubat hari2..

      Delete
  3. kena extra jaga kesihatan lepas ni..
    tinggi juga bacaan tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la atie...x berdisiplin jaga kesihatan..ni la jadinya

      Delete
  4. banyak tekanan banyak masalah.... bacaan tekanan darah pun melambung laa kan... harap tak mendatangkan mudarat

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..harap2 tak la..

      Delete
  5. makan cincau satu tiub [saiz kecil yg dijual kat pasaraya] 2 hari sekali . mkn setiap hari selama 4 hari sebelum jumpa dr / cek darah ... in shaa Allah turun ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1st time dengar...boleh cuba ni...tima kasih seharum kasturi..

      Delete
  6. Akak ada drh tinggi ke? Jgn lupa mkn ubat ikut jadual tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah..dah ada...kdg2 terlupa nk makan...tu yg naik

      Delete
  7. serius ke ni ada darah tggi..makan kena jaga n jgn stress..:)

    bagus la ada program camni,bley check free

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg dh lama ada puan kutu...aah...byk company dah buat check2 mcm ni...mmg bagus

      Delete
  8. wow...tinggi tu Kak.....kena hati2 tau...

    ReplyDelete
  9. tingginya...cpt2 makan ubat

    ReplyDelete
    Replies
    1. x leh lambat mkn ubat..cepat je naiknya..

      Delete
  10. Replies
    1. tima kasih atie..nanti noe singgah sana plak yer..

      Delete
  11. jaga kesihatan yer syg.. :)

    ReplyDelete
  12. take care... moga diberi kesihatan olehNya...

    ReplyDelete
  13. Kata orang banyakkan minum air rebusan saderi tak pun makan cincau sebatang sehari Noe....
    Okje dulu masa pregnant anak, semua ada darah tinggi...boarder...sekarang ni tak check aje...huhu check sendiri kat rumah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. seharum kasturi tu pun ada cakap cincau...yg saderi tu noe biasa gak buat...dah beli cincau..tapi x makan lg...

      oo ye ke? noe masa pregnant yg ke 2..border jer...lepas beranak tu yg terus mencanak x turun2 dah....klu dah beli alat tuk check tu..senang..check kt umah je la..

      Delete
  14. jom ambik Herbalife untuk kesihatan! hehe *promte tetiba*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...in sha Allah..

      Delete
  15. hehehe samalah kita but kena jaga diri selalu yer ! ubat jgn lupa !

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo KA pun dah makan ubat jugak?? hehe...bosan kan hari2 kena makan ubat..

      Delete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena