...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Friday, August 16, 2013

Anak Kucing - Penghuni Baru

Kat umah ni dah ada penghuni baru...Namanya Debu...Debu ni si Bob ambil kat area office dia...dia ada 3 beradik...sebelum mak Debu melahirkan dia...Bob dah cakap ngan mak Debu yang dia nak seekor dari anak dia...bila dah lahir...Bob tunggu la besar sikit...bila dah usia dalam 2/3 bulan...Bob ambil bawak balik umah...terkejut dibuatnya bila Bob bawak balik anak tucen comel ni...hidung dia mmg jadi mangsa la...Bob bawak dia naik motor jer...hehehe...

Anak Kucing


Malam tu jugak g pet shop beli susu, botol susu dan sangkar dia...bila dah 2/3 hari bagi susu...Debu asyik cirit birit...dia dh minum cara biasa...x perlu botol dah...bila dah cirit birit...Bob g klinik...doktor cakap tak payah bagi susu dah...bagi je makanan dan air biasa...b4 that aku ada la bagi makanan jenis basah tu...dia x nak...Bob beli jenis yg keras tu tapi tuk kitten la...makan plak la tu...bila dah makan tu...dia dah tak cirit birit...

Anak Kucing

Anak Kucing

Tahun ni...1st time Debu beraya ngan kitaorg...bawak dia balik kampung...tengok la aksi dia dalam kereta kat bawah ni....relax je dia dalam sangkar tu...tak menjerit pun....

Anak Kucing


 Aksi-aksi kat bawah ni...masa hari raya...gambar semua dalam kandang....walaupun pada hakikatnya masa dia banyak kat luar....jadi bahan lunyai anak-anak buah aku....kebanyakan family aku 98% memang peminat tucen...maka Debu jadi bahan mainan...lepas sorang...sorang pegang dia...sian Debu...


Anak Kucing


Anak Kucing


Anak Kucing


Anak Kucing

Aksi kat bawah ni plak...masa nak balik ke balik ke Kajang....tempat faveret dia...kat bahu aku tu la ...

Anak Kucing

24 comments:

  1. Alololo tomeynye. Geram tgk. Kita nak bela tucen gak tp ddk rmh dekat2 ni ssh nak bela. Satgi berak busuk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bab berak tu mmg kena byk keje sikit la ana...takut lak jiran bising kan...

      Delete
  2. comel!! geram tgk hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..noe klu geram...hidung jadi mangsa la..

      Delete
  3. olo comelnya!!! geram2!! anak kucing deno kecik2 dah ajar berak tmpat yang disedikan.. kucing tak boleh masuk rumah, duk luar je sbb deno sakit, tak boleh bulu2 dia tu... tapi dneo tetap main ngan kcing2 deno tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo..elok la deno letak kat luar jer...mcm deno ada penyakit lg la kena jaga bab2 tu...

      Delete
  4. comey nya debu... mertua zaza pun suka bela kucen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. zaza plak...x suka ke bela kucing?

      Delete
  5. comelnya...bulatnya mata...debu ye...nama pun unik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama asalnya Gebu...saja tukar jadi debu...hehehe

      Delete
  6. salam noe ..
    tengok penghuni baru rumah noe,
    buat aby nak updata penguni2 baru meow kami ..
    lama tk update kisah meow2 baru ni ..
    apapun .. comel debu tu ..
    dengan kasih sayang yg dicurahkan nanti pasti Debu selesa dirumah noe tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aby...ooo ramai ke penghuni baru umah aby?? smlm tgk bulu melody tu cantik sungguh...camne nak kasi cantik macam tu erk...ada syampoo khas ke?? atau makanan khas??

      Debu skang asyik nak bergurau jer..x leh tgk kaki bergerak...mesti nak terkam...klu baring lg la...habis muka2 jadi mangsa dia...hehehe..

      Delete
    2. klu nak kira shampoo memang mcm2 shampoo diguna ..
      utk bulu putih shampoo lain, bulu hitam pun shampoo lain juga ..
      Mel tu memang gebu sungguh ..
      baru lps layan US motogp ..
      pertama, marcquez, kedua, pedrosa, lorenzo dan ke 4. rossi ...
      best race dia ..

      Delete
    3. ooo ye ke...noe main hentam je beli syampoo...nanti kena tanya kedai...hehehe..ada tgk motogp n F1..tp x berkesempatan nak update...semalam mmg bess..

      Delete
  7. Nampak betul dia dah manja Noe. Boleh lena atas bahu macam tu lagi. Kalau tak geli mesti seronok main kucing ni kan... sebab kucing kan binatang manja.

    Selamat Hari Raya Noe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah Kak Zakie...dah manja sangat...mengekor kaki jer...ligat nk main jer... Selamat Hari Raya Kak zakie..

      Delete
  8. Comelnya..kita pun suka kuceng..tapi tulah susah nak jagakan..kena extra sikit..kalau tak ada yang bising nanti..

    ReplyDelete
  9. Debu ingt noe mama dia...hehehee tu yg manja sgt tu...bagus lah dpt bonding cepat....comel nye la debu ni...
    Kucing akak yg tua ni tgh sakit2...kesian...tu la nk bela kucing ni kena seumur hidup mcm ank sndr la kan

    ReplyDelete
  10. comel...... masa ni yg sedap main ni hehe.... tp okje nk menjaga tu yg malas!

    ReplyDelete
  11. serius geram tengok.mmg sgtlah comel macam baby,haruslah bertukar dr satu tangank e satu tangan.comel sgt debu ni

    ReplyDelete
  12. comey tapi KA sikit kucing2 ni hehehe

    ReplyDelete
  13. manjanya..siap tido atas bahu...selesa beno bahu ko noe...

    ReplyDelete
  14. Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. alo..lo..lo...comellll nya miow...
    nak bela kucing, tpi hubby alergik bulu kucing..:)

    ReplyDelete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena