...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Friday, September 27, 2013

Kematian Tan Sri Azizan Jadi Bahan Mainan


Azizan bahan mainan

Gambar ini aku dapat dalam FB tadi....tapi gambar ni aku dah edit bahagian muka sebabnya untuk mengelak daripada timbul fitnah. Gambar sebelum edit tu pun memang telah diedit jugak...palsu..

Apa yang aku katakan kenapa la manusia ni...kematian pun dibuat mainan...makin kurang ajar...makin biadap....bila dah taksub dengan politik / fahaman..ini lah jadi nya...hilang rasa hormat pada orang lain....dan dah tak mampu nak fikir secara waras...

Bekas Menteri Besar Kedah, Tan Sri Azizan Abdul Razak meninggal dunia pagi semalam di Hospital Sultanah Bahiyyah, Alor Setar. Alfatihah untuk arwah dan takziah untuk keluarga arwah. Semoga Arwah ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. 


24 comments:

  1. kannn zaman skrg ni manusia kemain berani membuat aib..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la Zaza...berani yg bukan2 namanya tu..

      Delete
  2. semakin hampir nak kiamat semkin tak bersopan manusia

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la Knor...nilai2 murni dah makin berkurangan..

      Delete
  3. Rendahnya moral manusia. Tak boleh gambarkan apa yang difikir semasa menulis ayat-ayat ni...Hmmm..Takziah untuk keluarga Allahyarham..mesti sedih kalau baca benda nikan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la Raudzah...apa la perasaan keluarga arwah bila baca ayat2 ni...x faham ngan perangai manusia skang ni..

      Delete
  4. Ya Allah takde iman agaknya org ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah la Puan Kutu...semoga dia diberi hidayah

      Delete
  5. x tahu la nk kata apa pada org2 mcm ni,kalo benar lah dia bkn org yg baik..kenapa terlalu ramai yg dtg solat jenazah nya..di situ pun Allah dah tunjuk kelebihannya..pasal perihal politik tu xpyh lah di campur2 dgn perihal kematian..nauzubillah

    takziah tuk keluarga arwah..al fatihah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la Aini...ini la jadinya bila taksub sgt ngan politik...

      Delete
  6. Jom sertai MINI GA kami..Hadiah t-shirt Running Man….

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala...dah tamat la...mmm

      Delete
  7. Noe..mohon guna news ni untuk kita kongsi kat my blog ya..tq in advance.

    ReplyDelete
  8. Orang-orang zaman moden dan akhir zaman sekarang ni semakin berani mempersendakan orang lain. Tak kira samada org itu tok guru, imam atau ustaz... senang2 jer dia org mempersenda. Di sebabkan mereka itu cetek ilmu agama

    ReplyDelete
    Replies
    1. inilah tanda2 akhir zaman ...

      Delete
  9. Tulahkan Noe....adakah sebab politik atau sebab sifat manusia tu sendiri? Moga hati hati mereka dilembutkan olehNya

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb politik n sifat manusia...dua2 sekali la tu...InsyaAllah...semoga dilembutkan hati mereka..

      Delete
  10. bila manusia tidak beriman....maka inilah yg terjadi.....bila ada kematian kita harus menginsafi bukanya menyebar fitnah & sebagainya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tul tu yan...patutnya kita menginsafi...bila2 masa kita boleh pergi ....

      Delete
  11. macam2 NOE...malas nak layan.lagila kat FB tu...mcm2hal

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la AA...macam2...kita la yg nk kena pandai menilai...mana yg elok..mana yg tak

      Delete
  12. susah nak cakaplah, manusia ni rambut je sama hitam !

    ReplyDelete
    Replies
    1. nama pun manusia kan KA...rambut je sama...hati lain2..

      Delete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena