...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Friday, January 31, 2014

Cendol Durian Borhan

Assalamualaikum

Cerita ni dah lama terperap dalam draft...baru la sibuk2 nak sambung cerita ni....

Sejak Ali bersekolah di Teluk Intan ni...selalu la aku lalu di kawasan Kuala Selangor..masa otw balik ke Kajang...Aku singgah la makan di Cendol Durian Borhan...memang ramai orang...pelbagai bangsa ada...Aku sebenarnya nak cari makanan yang agak berat...sebab tak lunch lagi...tapi yang ada cuma mee kari dan laksa...



Aku pun order la cendol durian + jagung dengan laksa manakala Bob plak order cendol durian + keladi dengan mee kari...Adik Aya seperti biasa..tak mau makan...nak minum jer...Cendol tu sedap jugak la...memang ada rasa durian la...yg keladi tu...ada gak keladi nyer...boleh la...Mee Kari dan Laksa pun not bad...walaupun kuah laksa tu agak pekat...tapi still boleh diterima...sedap gak...Mee Kari tu pun sedap gak... gambar2 mee kari dan laksa ni...memang tak semenggah rupanya ... sebabnya bila dah start makan baru teringat x ambil gambar lagi....hehehe....


Penang Laksa

Kat tempat ni juga ada disediakan tempat solat (lupa nak ambik gambar), terdapat juga hasil pertanian dijual di situ...macam-macam ada...ada ulam, sayur, kerepek, buah-buahan dan sebagainya...lupa lagi nak snap gambar...sedap sangat makan kan...hehehe


Curry Mee

Kalau lalu lagi kawasan ni...nak cari kedai lain lak...banyak nampak kedai2 makan yang meriah kat kawasan ni...


Cendol
Cendol Durian + Jagung

16 comments:

  1. noe ...
    tempat aby selalu makan ..
    klu ada berkerja kt tanjung karang kerap pekena cendol kt situ ..
    baru2 ni aby 3 bulan ulang alik ke Tg K tu ..
    kerap la makan disana ..
    cuma yg lucunya ..
    masa mula masuk ke kedai tu ingatkan cendol bersama bijik durian ..
    apatah lg gamba cendol tu bersama buah durian ..
    rupanya cuma serawa durian ..
    tp memang sedap2 cendol tu dipadankan dengan buahan tempatan yg lain ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo....kira aby dah biasa la makan kat situ...walaupun serawa...tapi mmg ada rasa la...lain dari yg lain kan..

      Delete
  2. ada satu lg cendol femes kt sana ..
    dari Assam Jawa masuk ke LATAR ..
    cendol Bakar, siap ada drive thru lg ..
    benti juga kt sana utk sana .. nak tengok mcm mana cendol Bakar tu ..
    rupanya bila baca sinopsisnya ..
    resipinya bermula dari atuknya yg bernama Bakar ..
    hu..hu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. noe ada gak lalu situ...mmg siap ada drive thru...hebat tu...cuma tak pernah singgah lagi...mesti jem kalau lalu kat situ...kebanyakannya nak masuk situ...noe pun terfikir gak bab bakar tu...hehehe...bakar camne...upanya nama atuknya...hehehe...camne rasa cendol kat situ??? sedap ke??? mmg teringin nak singgah...

      Delete
  3. lupa satu lg ..
    perasan tk satu sign board kuning ..
    Dinding Gelas Besar ..
    restoran ini sediakan masakan Asam Pedas panas ..
    sup tulang panas pun ada, depa jual guna set ..
    airnya, satu gelas besar blh minum 3 org ..

    apapun jgn lupa Kundas ..
    he..he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. perasan tu...tapi noe biasa nak menghala ke KL je lalu situ...kedai tu klu tak silap kat seberang sana.....sah besar gelas tu...sampai leh minum 3 orang...mmg nak cuba jugak tu...antara list kedai yg akan dicuba... :)...dah dasar kaki makan...camni la...

      Kundeh tetap dihatiku...itu hari makan kundeh mak buat jer...singgah sekejap sangat kt pekan kuale tu...

      Delete
  4. Akak kalau lalu situ, ada jugak singgah cendol durian borhan ni.. Memang sedap ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo...sah suka durian ni... :)

      Delete
  5. terliur melihatnya..
    cendol durian tu mesti best

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap tihara...1st time jumpa cendol taruk durian..

      Delete
  6. sedapnya noe..kita memang suka cendol ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedap raudzah..

      Delete
  7. Selalu gak dengar nama Cendol Borhan ni cuma tak pernah singgah ...kat ne tu Noe? dekat ngan Kajang ke?
    Mesti sedap kan Cendol durian

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni kat Kuala Selangor OKje...sedap la...lain dari cendol biasa..penggemar durian suka la

      Delete
  8. Laksa.tu sedap kak. Tp cendol durian x suka

    ReplyDelete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena