...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Wednesday, March 26, 2014

Anak Kucing - Debu Dah Beranak

Assalamualaikum

Petang semalam (25 March 2014) Debu dah berjaya melahirkan anak pertamanya. Ada 4 ekor semuanya. Abang Ali semalam call noe di office..dia kata Debu dah beranak sebab dengar suara baby kucing...noe suruh la cari dan masukkan dalam kandang yang noe dah sediakan...Abang Ali cakap takut...takut la plak...noe bukannya apa..kalau beranak di luar takut bapak kucing datang. 



Cat mother


Bila balik dari office tengok Debu beranak di dalam dapur 4 tungku tu...tak nampak anak2 nya...so noe tunggu la Atok baby kucing ni...bila Atok sampai...tak sabar Atok nak tengok cucu2 dia...rupa-rupanya cucu2 tu...duduk di bawah tong gas...ada besi tuk letak tong gas tu...bawah besi tu...punya la sempit tempat tu...camne la Debu boleh beranak kat situ....Atoknya pun sibuk la masukkan Debu dan cucu2nya ke dalam kandang...Excited upanya Atok ni... 


Baby Kucing


Semalam keluarkan Debu dari kandang...bagi dia makan dan minum...lepas tu masuk dalam kandang balik....Pagi tadi tengok macam ada 5 ekor...ni dah 4 ekor je...noe tersalah pandang ke?? Tadi anak dia menjerit...buat dek je dia...noe masukkan dia dalam kandang...baringkan dia...dan suruh dia susukan anak2 dia...nasib baik la Debu ikut perintah jer...

17 comments:

  1. Comelnya...kucing yang selalu menumpang kat rumah kita orang dah diambil orang...sayang..

    ReplyDelete
  2. eh sis mana lg sekor? hilang ka.. comelnya..
    digi x4

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah la sobri...agaknya sis mimpi kut..takpun kena makan ngan kucing jantan :)..btw...thanks

      Delete
  3. comelnya...
    tapi betul la, kaler kelabu macam kaler debu.. hhehe..
    colgate dan digi sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah ada yg same color ngan mummy dia... thx pha is

      Delete
  4. Alahai comelnya.. saya mmg suka tngok kucing mcm ni.. cute...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg cute sgt khir...rasa nk picit2 jer.. :)

      Delete
  5. Salam noe,
    Nmpaknya kena sediakan bajet lebih utk sicumel cumel tu. Meow2 aby pun ada bberapa kelahiran baru. Yg paling seronok psti kelahiran Sang Ratu, Damia. Emak kepada melody, Bear, zara, anum. Sume tu award winner. 4 ekor anak Mia ni. Mesti cntik mcm kelahiran2 seblmnya. Apatah lg mia sendiri adalah sang ratu

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aby...aah la aby...bajet bertambah la lepas ni...wahhh...mesti comel2 kan aby...anak2 ratu tu ... share la nanti...nak gak tengok

      Delete
  6. Sibuk yg brlebihan buat blog kucing tu sedikit terabai.
    Sekarng kami ada 3 ekor cornice rag. Kucing kuruz bertelinga besar dan bulu mcm kapet. Kata wf cukup dh long hair, nk simpan yg spesis spesel short hair plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak per..ada masa nanti aby update la...
      oo ye ke?? mahal tak aby beli?? susah nak jaga tak??

      Delete
  7. Ms sy sklh dulu sy ada kucing. Dia sll temsnkn sy tgu bas ms nk pi sklh. Time blk sklh pun dia tgu jugak. Syg sgt kt dia.

    ReplyDelete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena