...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Saturday, April 05, 2014

Pembayaran Dari Adsense

Assalamualaikum



Semalam noe ada terima cek dari Google Adsense....first time noe terima cek dari Adsense....noe start register dengan Adsense sebagai publisher sejak tahun 2008...giler lama...dah masuk 6 tahun...baru dapat bayaran...hehehehe...

Adsense tu apa?? Mesti ramai yang dah tau kan...pada yang tak tau Adsense ni adalah program pengiklanan dari Google. Konsepnya lebih kurang seperti Nuffnang...tapi adsense ni dah lama ada ... sesiapa yang ada blog boleh la letak iklan berbayar ni dalam blog korang. Tapi sebelum tu korang kena register dulu...dan tunggu approval dari google. Selalin dari Adsense google pun ada Adwords...Adwords ni tak sama dengan Adsense. Adwords ini tempat untuk iklan kan produk kita. Ini sesuai untuk orang yang ada bisnes. 

Kalau nak cerita bab Adsense dan Adwords ni...panjang la plak nanti...banyak la kerja noe kena buat lagi ni...Selamat Berhari Minggu semua...




29 comments:

  1. salam sis mcm mana sis letak..bkan klau nak buat goole adsanse kena blog in bi.. sebab sya pnah daftar kena reject he..he.. tahniah rezeki..
    klik colgatex3

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam sobri...letak macam biasa...skang ni dah makin senang...dulu kena copy code...skang ni...kt dashboard tu dh ada widget tuk letak adsense...
      ooo...sis dulu tulis n3 campur2 .. BI ada BM ada...walaupun tonggang terbalik...tapi byk gak n3 yg dah dibuang....hahaha...itu agaknya diaorg approved..

      terima kasih sobri...

      Delete
    2. owh begitu patutlah dlu ada enry rojak2 tu yg lpas kan he..he..
      saya je masih setia dgn nuffnang,,

      Delete
  2. dulu pernah letak tapi tak menjadi, taktau lah nape..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke...boleh cuba lagi tihara ..

      Delete
  3. Assalammualaikum..

    tapi google adsense nie lebihkan kepada blog berbahasa english kan.. blog BM boleh ker? Dulu pernah nak buat tp terbantut lepas dah jumpa nuffnang..

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam..

      dulu2 noe ada tulis n3 dalam BI...tu yg approved agaknya...ooo...boleh cuba lg selim..

      Delete
  4. Alhamdulillah tahniah...byk jugak dpt tuh walaupun tgu lama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. syukur.....jadi lah Mimi...berbaloi tunggu lama...hehehe

      Delete
  5. dah beberapa kali register adsense..tp tak approve ja..:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh cuba lagi kut kak kam...

      Delete
  6. Tahniah Noe. Banyak tu..tak palah enam tahun pun kan.. Berbaloi juga..Nway kita pernah apply last time. tapi dia reject he..he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih raudzah...hehehe lama tu...boleh cuba apply lg raudzah

      Delete
  7. Alhamdulillah tahniah Noe.. rezeki tu. Tak kisahlah 6 tahun pun.. adalah juga kan. Lama dah Noe berblogging ye.. semoga terus sukses.. :) :)
    3x libresse & 1 rakuten.. sbg penghargaan dari saya hehee.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama berblogging tapi tak serius sangat.... :)..
      terima kasih banyak2 khir :)

      Delete
  8. 6 athun baru pdt pulangan ye noe..sy nk cuba daftr tp tk reti..smp skang malas nak godeh.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la PK...lama tu...ooo..senang je PK..

      Delete
  9. alhamdulillah rezeki juga tu !

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah KA...rezeki...alhamdulillah

      Delete
  10. Tahniah. Byk tu. Saya setia ngan nuffnang jewr.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo...nuffnang pun x pe...janji ada masyukkk hehehe

      Delete
  11. awok pernah nak letak ...tapi bila fikir akan effect nuffnang awok... awok kensel letak... dan dengan nuffnang dah 2 kali awok cash kan cek... apepun tahniah... sape nak bagi kan...rajin menulih..ada hasilnyaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo...setakat ni nuffnang tak effect apa2...ooo teman x merasa lg nuffnang tapi dah boleh cash out...cuma tangguh dulu...banyak la tu...dah 2 kali terima cek...tahniah...

      Delete
  12. Ohhh best jugak ni Noe kalau tak effect dengan Nuffnang boleh gak register kan...bukan kena bayar ke apakan...

    ReplyDelete
  13. hi..sy baru bermula dengan adsense ni baru 3bln.awl bulan ni sy baru dapat pin dari google..nk tnya bila bayaran pertama akan dibuat jumlah earning adsense sy dh mencecah $728.12...adakah adsense akan membayar pada bln ni atau bln berikutnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh..tahniah...banyak tu...noe pegi tengok blog...no wonder senang dpt byk...baru dapat pin?? pin untuk apa yer?? untuk bayaran...kena tengok payment setting dan di bhgn payment setting tu ada payment schedule...di situ ada minimum amount...kalau minimum amount $100, once cecah je $100..terus payment akan di buat...payment tu pulak tengok "form of payment" awak...kalau letak check...google akan keluarkan check la...lg 2 option lain wire transfer atau western union...cuba tengok balik payment setting...mungkin ada yg pending action dari action dari awak...

      Delete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena