...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Tuesday, June 24, 2014

Masalah Internet - P1 Fiber - BTU Merah Bahagian Optical

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Semalam balik rumah, dah jadi kebiasaan, terus on internet dan buka laptop.....tengok wifi connected tapi internet tarak...rupanya kat BTU tu merah plak kat bahagian optical..malam semalam cadangnya nak update blog dengan nak BW...terbantut la plan...

kat umah noe ni..guna P1 Fiber..dah bertahun-tahun pakai P1...mula-mula pakai yang 3G, lepas tu tukar ke P1 Fiber...jarang sangat ada masalah...dulu ada masalah pun pasal phone  jer...connection tak pernah ada masalah...first time ada problem ni...ramai yang tanya kenapa tak ambil Unifi. Kalau Unifi lagi mahal...kena bayar phone lagi...yang ni..sebab noe loyal customer P1...so dapat murah sikit la...pastu free 2000 minit phone...cuma kat P1 ni tak ada la TV...tak yah TV pun tak apa..TV yang ada pun tak tertengok kan.

Bila dah problem tu noe pun buat operasi cabut mencabut..dan masukkan balik segala cable tu...on off...sama gak...tengok penyambung fiber tu...ok jer...malasnya nak call P1...

Nasib baik ada anak buah kerja TM..noe call dia..tanya...dia kata kalau optical yang merah...ada problem dengan wayar fiber tu atau pun penyambung tu...so noe memang la x leh nak selesaikan masalah ni...dia kata kalau report ke P1..dalam seminggu baru diaorg datang repair...since dia tau nak buat benda alah tu...so malam ni la anak buah noe datang nak repair...hehehe...nasib baik ada anak buah keje TM yg buat benda2 alah ni....senang makcik.

Fiber Equipment
Abaikan cable yang berselirat tu...

10 comments:

  1. P1 ok dak dulu pernah pakai masa modem besaq gajah kena letak tepi tingkap

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat umah noe ni ok jer....masa guna 3G tu x dak la stabil sangat tapi still ok....hehehe..besaq sungguh tu...

      Delete
  2. Anak buah dtg tak payah bayar upah tapi kena belanja makan freelah nampak gayanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..itu dah semestinya... :)

      Delete
  3. Kat sini dlu ana pakai p1. Oke la jugak. Tp connection dia selalu tetibe ilang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo..macam2 kemungkinan klu tiba2 ilang tu..mesti stress kan..

      Delete
  4. Betul Noe.....ada TV pun bukan tengok sangat pun...mcm Okje ni mmg jarang beno nk tengol Hypp TV tu hehe...Mana mana ajelah mana yg boleh janji dpt bukak blogkan Noe...heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu OKje...janji boleh update blog n boleh BW :)

      Delete
  5. Belum pernah guna P1 lagi. Tp alhamdulillah dah tahu info ni.. Thanks sharing sis.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana tau nanti nk guna P1 plak.. :)...ok no prob. :)

      Delete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena