...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Thursday, May 14, 2015

Bila Mengantuk Kat Office

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Korang mesti pernah kena kan...mengantuk bila kat office...ini jenis mengantuk yang amat-amat...noe akan confirmed mengantuk bila minum air milo pagi2...memang elakkan...tapi kadang-kadang tu tak minum milo pun mengantuk tahap gaban juga....
  • menguap berjuta kali...
  • skreen komputer nampak 4/5 dah..
  • mata dah pejam celik jer...
  • rakan sekerja tanya pun dah dengar tak dengar jer...
Bila dah mengantuk...apa yang korang pernah buat???
  • Telan 5 gelen air nescafe panas
  • Pergi bilik air 50 kali..basuh muka dan tenyeh2 mata
  • Pergi sembang2 dengan rakan sekerja dan buat kelakar bodoh sampai 5 tingkat dengar gelak ketawa tu
  • Pergi tawaf bangunan office 5 kali...exercise kononnya
  • Ketuk kepala sendiri kat meja 50 kali..
  • Letak minyak cap kapak dalam mata...titikkan 5 kali
  • Bagitau kawan melalui whatsapp ke..wechat ke...YM ke..Gtalk ke...Off Comm ke.. "aku ngantuk la"...mesti kawan balas balik "tido la"..lepas tu senyap...
  • Tengok movie best ....cerita naik ke langit ke...kelakar yang gelak sampai keras perut ke...
Orang kata letak kayu mancis supaya mata jangan tertutup...masalahnya kayu mancis tak mandang kat office ni...buat la macam mana sekalipun tetap mengantuk...

Kalau kat office ni memang ada bilik untuk tidur...gelap je bilik tu...masalahnya kalau tidur kat situ...takut sedar2 hari bulan dah bertukar...pernah sekali noe tidur kat dalam bilik tu...masuk tidur pukul 11 pagi...keluar pukul 3 lebih petang... nasib baik haribulan tak tukar lagi...dah set alarm pun tak sedar...

Nak tidur kat workstation takut meleleh pulak air liur....silap2 gaya berdengkur...lagi naya tu...

Cuba korang tengok gambar2 bawah ni....korang pernah buat ke??

Mengantuk Di Pejabat
Sumber Dari Pakcik Google


Lukis Muka Atas Dahi
Sumber Dari Pakcik Google

Apa-apa pun bila dah mengantuk sangat...Tidur adalah penawar yang paling mujarab... :)




15 comments:

  1. Yelah Noe sebab ubat mengantuk memanglah tidur
    Dpt lelap sekejap pun jadilah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kakzakie...kejap pun dah lega

      Delete
  2. Replies
    1. alangkah bahagia klu dpt balik masa tu :)

      Delete
  3. hahaha..lawak bebenor lah Noe gambar2 kat atas tu....
    atie klu ngantuk sgt memang akan bangun dr kerusi, buat senaman ringan..konon lah..ahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kt rmh pun ngantok noe...dpt lelap kjp pun jadilh

      Delete
    2. kdg2 lepas senaman pun ngantuk balik atie :)..

      kat umah boleh la lelap knor....besnya klu x keje opis

      Delete
  4. Replies
    1. hehehe...kreatif tu anies :)

      Delete
  5. haha sy klu mengantuk Sgt memang tido kt opis.dpt tido kenal pun jadilah..klu mengantuk Sgt mmg tido saja ubatnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn berdengkur dah la PK :)

      Delete
  6. salam sabtu noe ..
    lelapkan mata kt kerusi tu juga ..
    sbb klu cari tempat utk tido,
    bila baring blm tentu blh terlido

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aby...
      risau berdengkur dan nganga mulut je aby :)

      Delete
  7. Seksa juga kdg2 klu mengantuk kat ofis, lebih2 lagi klu waktu meeting atau ada seminar tertutup.. huh.. mcm2 gaya nak cover huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu khir..seksa menahannya..

      Delete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena