...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Tuesday, August 11, 2009

Koleksi Cerita-Cerita Hantu Aku - Episod 2

Ini adalah sambungan koleksi cerita hantu aku dari episod 1

Cerita 4

Tempat: Rumah aku kat kampung
Masa: Tengah malam
Tahun: Masa aku dah sekolah menengah

Cerita aku masa sekolah menengah memang banyak...sbb berjaga sampai tengah malam...tu yg macam2 dengar...lepas habis belajar...aku pun get ready nak tidur...baru je nak lelap...aku dengar pintu yang mengadap bilik aku (tak jauh sangat jaraknya) tu ditendang orang sekuat-kuat hati...bunyi macam nak tercabut jer kunci pintu tu..aku pun menempik la panggil mak...mak pun seperti biasa akan menjerit marahkah jin jembalang tu...lepas tu tak ada bunyi dah....sekali tu jer...seperti biasa gak..mak aku pun tidur ngan aku sampai pagi.

Cerita 5

Tempat: Rumah aku kat kampung
Masa: Tengah malam
Tahun: Masa aku dah sekolah menengah

Masa tu kakak aku yg sulung ada kat kampung. Dia ni dah berkahwin tapi penakut yang amat. Dia tidur dengan aku sebab aku ada kelambu so dia rasa selamat sikit la. Bila aku nak tidur jer...aku terasa telinga aku dihembus orang dari luar kelambu tu...kuat plak tu...aku ni relax jer sbb dah biasa kena benda yang bukan2 ni...aku pun bagitau la kat kakak aku...aku cakap „akak..nor rasa ada orang hembus kat telinga nor la“...bila habis jer ayat aku tu...lampu pelita (orang dulu2 ada pelita...so pelita tu pasang masa nak tidur la...so ada cahaya sikit) yang biasa letak kat luar bilik aku tu terpadam...aku pun terkejut gak...mmg serentak...habis jer ayat aku...pelita pun terpadam...kakak aku la yg melangsing menjerit panggil mak aku....aku relax jer...n gelak ada la...penakut sangat kakak aku tu...tp seram gak masa tu...pastu mak aku baca la apa2 yang patut...pastu aku ngan kakak aku terus tidur.

Cerita 6

Tempat: Rumah aku kat kampung
Masa: Tengah malam
Tahun: Masa aku dah sekolah menengah

Cerita ini kakak aku yang alami...bukan yang sulung tu...ni kakak no. 2. Dia ni berani sikit dan dah berkahwin masa tu. Malam tu ada kenduri kahwin dia rumah jiran sebelah so kakak aku ni balik lambat la....dalam kul 1 pagi camtu la. Kakak aku ni tidur di ruang depan bilik aku, dekat la dengan pintu yang kena tendang yang aku citer kat atas tu. Elok je dia nak tidur...dia dengar nenek mengerang….betul2 mengerang la..macam orang tua sangat…mengerang kat betul2 pintu tu...lama jugak la kakak aku cakap....dia tak leh nak buat apa...takut..berpeluh2 dalam kelambu tu...dia cubit2 husband dia..husband dia tidur mati...dia sorang jer dengar...pastu dia dengar nenek tu berjalan ke bawah (belakang umah aku ler) sambil mengerang...hehehehehe...kalau aku kena camni...ntah ler...

Cerita 7

Tempat: Asrama sekolah
Masa: 3 pagi
Tahun: Sekolah menengah

Aku ni study sampai kul 3 pagi...bilik study kat tingkat atas....kitaorg 4 orang...duduk satu dorm...kul 3 pagi..kitaorg pun turun la bawah balik ke dorm...pastu terus nak ke tandas...kat sebelah asrama aku tu memang ada kubur cina. Masa aku ngan kawan aku sedang tunggu kawan aku lagi 2 orang ni buang air kecil....kitaorg dgr bunyi suara yang amat besar....mcm suara naga ke..atau kingkong ker..gergasi ker...tp mmg besar...aku ngan kawan aku duk perati antara satu sama lain. Pastu pegang tangan kuat-kuat. Kitaorg buat tak tahu jer..bunyi lagi benda tu...buat dek gak...sbb nak tunggu kawan ni...bila diaorg keluar cepat2 kitaorang jalan balik ke dorm...langkah laju...tp kitaorg tak bgtau yang 2 orang lg tu...bl sampai dalam dorm...yg sorang tu plak nak buang air besar...adusss....pressure masa tu...sbb nak kena pergi balik ke tandas....kawan aku ni dah tak tahan sangat..kitaorang pergi la balik ke tandas...jangan dicakapkan lah..perasaan takut tu...masa pergi tu ok la..x ada apa2..kawan aku siap suluh ke bawah..tgk kantin...tgk kut2 ada orang...mana nak ada...subuh2 hadam tu...senyap sunyi jer..bila dah selesai kitaorg pun berjalan la balik...masa tgh berjalan tu...depan2 kitaorg ada benda jatuh..macam orang baling batu...kuat plak bunyi nyer...x nampak pun bayang benda jatuh...apa lagi...pecut 100 meter ler...aku plak boleh terlajak kedepan..punya la lajunyer lari...heheh...undur blk belakang..sbb dh terlepas pintu...kelam kabut tutup pintu bilik...malam tu tidur berdua dengan kawan..takut punya hal.

Cerita 8

Tempat: Cameron Highland (Strawberry Park)
Masa: Tgh Malam
Tahun: 2005


Cameron Highland
Cerita ini pulak terjadi masa aku sekeluarga bercuti ke Cameron Highland bersama kawan-kawan office husband aku. Kitaorg tinggal di apartment 2 bilik di strawberry park. Apartment tu mmg cantik la. Belakang nyer hutan. Malam tu kawan husband aku (laki bini) awal-awal dah tidur (letih sangat agaknya). Anak aku pun dah tidur kat bilik kitaorg. Aku ngan husband aku lepak la kat ruang tamu menonton TV. Sebelah sofa aku duduk tu ada sliding door dan balkoni. Belakang tu ada la pokok2...lepas tu hutan. Sedang aku menonton, terdengar macam orang berdehem...terus naik bulu roma aku…dekat sangat la dengan sliding door tu..betul2 kat luar tu la..mcm tegur kitaorg jer..masa tu langsir tak ditarik….yang bess nyer..masa orang (orang ke ???) tu berdehem…automatik kepala husband aku menoleh ke arah bunyi tersebut. Aku diam jer…tak berani nak cakap apa2. Ye la..benda2 camtu orang tua2 kata tak elok ditegur. Jadi kitaorg mmg x ada discuss pasal tu la. Aku terus suruh husband aku tutup langsir lepas tu terus ajak dia tidur, sbb aku risau anak aku yang tidur dalam bilik tu. Nasib baik la tak ada apa2 kedengaran dah. Yang pelik nyer husband aku cakap dia tak dengar apa2 pun...dia tak ingat pun, padahal kepala dia menoleh. Gambar bawah ni lah..ruang tamu yang dalam apartment tu..
Apartment Strawberry Park
Pada masa yang sama ada 2 citer lain lagi yang berlaku pada kawan-kawan husband aku. Kawan husband aku ni bawak maid, masa tengah malam yang sama aku kena tu, asyik ada orang ketuk pintu jer...bila bukak tak ada sapa2..dua tiga kali la kena...Lagi sorang pulak lagi bess...wife kawan aku..kuku dia kena potong...bangun2 pagi tengok kuku dah kena potong...dia tanya la husband dia ..kut2 husband dia potong kan...hehehe...husband dia pun x pernah potong kuku wife dia agaknya...hehehe...agaknya panjang sangat kut...tu yg dipotong...tapi sape yang potong tu???? Jeng jeng jeng..

Tekan di sini untuk episod seterusnya..


12 comments:

  1. suhana4:04 PM

    banyak sangat antu kat umah kampong ek!

    ReplyDelete
  2. Anonymous11:41 AM

    kesian kau...

    ReplyDelete
  3. suhana...biasa la umah kampong...hehehe

    Anonymous - pasal ape kesian erk... :)

    ReplyDelete
  4. Anonymous3:11 PM

    bole thn seram. .

    ReplyDelete
  5. kalau koi.. koi lempang je..


    kalau la.. kalau.. koi pun takut.. ehhee

    ReplyDelete
  6. Anonymous3:24 PM

    Wei citer kau ni x delah seram ner
    cube cari citer yg lebih seram
    agar dpt menarik perhatian org yg suker citer seram

    ReplyDelete
  7. Syafaat weleri rowosari kendal10:55 PM

    Dulu sewaktu tv swasta blum ada,tayangan kesukaanku adalah ketoprak sayembara tvri,ketika aku asyik nonton..perasaanku ingin sekali melihat jendela kaca rumahku...ketika aku palingkan wajahku ke jendela ...hiii ada kuntilanak nyengir ikut nonton tv..kontan aja aku teriak keras "ono kuntilanaaaaak!!!!!"

    ReplyDelete
  8. Bro, cuba bandingkan cita hantu kau ngan aku punya..

    ReplyDelete
  9. banyaknya kisah hantu.
    semua menarik. baca santai tapi terasa gak seramnya :)

    ReplyDelete
  10. hai gan....bikin cerita hantu yg ada sex nya donk biar seru

    ReplyDelete
  11. Anonymous5:40 PM

    aq perna npak benda2 tu time tu aq ngan kwan2 aq ni lpak kat pondok kat kg la pas tu aq terpandang kat pokok kelapa mau tau apa aq npak muka org ramput pjang warna putih pas tu aq suruh kw aq nie tgo pas tgo kmi apa lgi cabut lari! lah...

    ReplyDelete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© n O e s u h a i m i, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena