...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Friday, January 24, 2014

Televisyen / TV Lama

Assalamualaikum Semua

Gambar yang aku share kan kat sini ada dua buah TV lama yang ada kat rumah mak aku. Yang bawah sekali tu lagi lama...jenis tekan-tekan...nak cari channel kena pusing2..yang bawah ni...agak baru sikit la...Mak aku jenis mmg suka simpan barang...segala benda lama ada kat rumah mak aku tu...diari aku masa sekolah pun elok je simpan dalam almari tu....malu giler kalau baca balik....aku rasa nak bawak balik la diari tu...buat kenangan...hehehe

Old TV


dan aku rasa sifat mak aku tu dah berjangkit dengan aku...suka sangat simpan barang-barang....Majalah Gila-Gila dan Ujang yang aku kumpul masa bujang dulu...ada lagi aku simpan....Abang Ali je yang sibuk membaca majalah2 tu...masalah timbul bila aku rasa dah tak cukup ruang nak simpan semua benda alah tu...TV lama aku masa bujang...Bob hantar kedai sbb rosak...Cina Kedai cakap.... "sudah tak boleh repair maaa.."..sudahnya Bob biar terus...malas nak ambik...kalau aku tu...mau aku simpan...buah khazanah...hehehe


Old TV

Korang pun jenis aku ke?? suka simpan segala khazanah?? 



18 comments:

  1. Akak mula2 simpanlah Noe.. tapi bila dah rasa menyemak akak buang jugak ;)

    Cantik TV mak Noe tu, boleh guna lagi ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. TV tu dh x leh guna...buat pameran jer...

      Delete
  2. kalau ikut atie pun jenis suka simpan brg2 lama noe.. tapi bila dah takde tmpt nak simpan akhirnya di buang juga...hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..tapi nak buang...fikir lebih 100 kali...duk fikir sayang jer...

      Delete
  3. salam noe ..
    ada tak simpan URTV yg ada Kembang SeTaman ...
    he..he..
    aby ada simpan koleksi album2 lama ..
    Deep Purple yg aby beli pd thn 1981 yg pd waktu tu rm45/ --
    Eagles, Earth Wind and Fire, Eagles, Bee Gees dan lain2 lg ..
    Nad selalu kecek kt papa nya ..
    jual jer la pa album, mesti dapat harga tinggi ..
    namun tk berminat utk menjualnya ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aby...URTV noe kureng sikit...tapi ada 2 rasanya...simpan gak tu...hehehe
      yang aby simpan tu...yang album tu..jenis kaset ke aby? RM45 kira mahal masa tu...hehehe
      Hahahaha...Nad pasti takkan putus asa...hehehe...kalau dah minat...mmg la sayang nak jual...koleksi tu...susah nak dapat...

      Delete
    2. Album piring hitam yg saiz besar. Wktu dpnggil LP. Kebanyakan album tu adalah live concert.
      Wktu zaman jahiliyyah. Biasa la tu

      Delete
    3. ooo jenis piring hitam tu...susah nak jumpa dah tu...klu noe pun sayang nak jual tu...live concert lak tu...bila zaman jahiliah tu la yang kita selalu ingat...

      Delete
  4. kita tak sangatlah noe coz tak ada cukup space..nway antik TV tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat semak je kan.. :)

      Delete
  5. klu rumah besar ada tempat simpan best gak noe simpan khazanah ni semua..klu umah kecik yg ada penting2 pun mmg nk campak kelaut.sakit mata nengok.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...klu laut dekat...jawabnya dah lama la kena campak... :)

      Delete
  6. bapak saya pun suka simpan benda2 lama.. dia ckap antik..anak2 dia plak ckap semak mata memadang.. tapi smua tu ada value yg tsendiri ::)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu sobri...setiap barang tu pasti ada kenangan...tu yg sayang..

      Delete
  7. Percaya tak mak okje tak pernah beli TV, bukan tak mampu tp entah....sebab dia kurang suka tgk TV kot...hehe tv kat rumah tu semua seconhand anak cucu punya...
    Sama le Noe.... kadang tu nk buang baju lama pun sayang hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo ye ke?? mak noe tu ...sejak arwah bapak meninggal...baru la ada masa dia nak menonton TV...rancangan faveret...masterchef la... :)...

      tu la kan...walaupun baju tu dah x leh pakai...sbb kecik...pastu duk fikir gak tu...mana tau nanti leh kurus (hahahaha)...leh gak pakai...so x jadi buang...

      Delete
  8. mak ros memang suka simpan barang-barang lama.. Tapi, bila time mengemas rumah, kitorang adik beradik selalu nak buang, memang mak tak bagi buang lah.. hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...sama la ...time mengemas...mak siap monitor :)

      Delete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena