...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Friday, February 21, 2014

Gula Dah Tak Manis?

Assalamualaikum

Tadi dalam blog Raudzah ada bercerita pasal orang-orang yang terkaya di Malaysia dan ada terselit cerita pasal gula. Bila bercerita bab gula teringat baru-baru ni Bob komplen masa dia buat air...gula sekarang dah tak manis... Kenapa? Bob kata...kalau dulu dia taruk 4 sudu gula (ikut sukatan dia la) dah manis...sekarang kena taruk lebih...aku pun perasan gak...dulu aku biasa taruk 3 sudu jer...sekarang kena taruk lebih baru ada rasa manis2 buah ... aku dan Bob jenis tak suka manis sangat...manis2 buah pun dah ok...takut kena potong kaki :).. Bob kata lagi...agaknya air lebih...apa yg air lebih aku pun tak tau...Tapi betul ke gula sekarang dah kurang manis??? 

19 comments:

  1. eloklah tak payah nak kurangkan gula..

    mmg biasa minum tawar2..ni

    ReplyDelete
  2. ohh ye ker Noe?? tak perasan plak manis tak manis...sebab sy guna sukatan sama jugak bila buat air utk hubby...hehe
    tapi elok lah kan klu tak manis.. boleh kurangkan gula dlm makanan & minuman..risiko nak kena kencing manis pun jauhhh....

    ReplyDelete
  3. Ha'ah lah...saya pon baru perasan bila awak cakap. Kena letak bebanyak baru terasa manisnya.

    ReplyDelete
  4. tak perasan la pulak kak. nanti esok nak try.

    ReplyDelete
  5. Hmm... tak perasan pulak... sebab yang saya tahu, sekarang dah tak boleh minum manis sangat, tak puas minum (biasanya buat teh atau kopi) kalau manis sangat ... :D... Cuma nyer pulak.. apa kaitan cerita orang-orang terkaya dengan gula? Hahahaaha... bijak.. bijak... huhuhu... :D

    ReplyDelete
  6. Agaknya sebab gula dah mahal kot skng?

    ReplyDelete
  7. kena kawal kuantiti pngambilan gula sis..he..he.utk ksihatan..

    ReplyDelete
  8. mama manis ni boleh lah.. tapi banyakkan minum air kosong lepas makan manis..

    ReplyDelete
  9. Ooo ya ke..elok jugak tu..Tapi nanti ada pulak nak bagi manis dia orang sure taruk lebihkan..Hmm maksudnya lagi cepat habis.... Adakah ini strategy pemilik gula terbaru Tan Sri Syed Mokhtar ? he..he

    ReplyDelete
  10. sy pun kurang suka manis.. elok kurang manis gula.. lebihkan manis diwajah dgn senyuman... kiki

    ReplyDelete
  11. salam noe ..
    jgn risau .. kejap lg kwasan tempat noe akan dapat janji2 manissss....
    lebih manis dari manis gula ..
    he..he..

    ReplyDelete
  12. kurangkan manis dalam minuman tambahkan manis pada senyuman..salam ukhwah dari ana

    ReplyDelete
  13. Bunda pun kurang minum manis2 ni...

    ReplyDelete
  14. Biar kurang manis, janji barang laris... strategi supaya gula cepat habis hehee... :D

    ReplyDelete
  15. ntlah.. KA mmg apapun kurnag gula gitu so x tau nk cakp aper !

    ReplyDelete
  16. jom kurang gyla dlm segala jenis minuman dan masakan..tambahkan manis dlm senyuman...cheewahhh

    ReplyDelete
  17. tak sure bab tu kak..

    ReplyDelete
  18. Ye ke Noe? Tak perasan pulak....boleh pulak gula pun cut cost ek!

    ReplyDelete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena