...H a n y a S e b u a h C a t a t a n P e r i b a d i...

Wednesday, October 11, 2017

Penghuni Baru - Anak Bulus

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Semalam (10.10.2017) genap sebulan Along dan Uchu menjadi penghuni rumah noe. anak bulus ni noe ambil dari rumah anak saudara..umur tak sampai setahun lagi tapi besar bukan main lagi...Uchu yang warna oren tu...betina manakala Along yang hitam putih tu...jantan. Mereka ini adik beradik seibu sebapak. Mereka ni memang jenis tak keluar langsung dari rumah. So kat rumah noe pun mereka ni memerap dalam rumah je la.


Kucing Dalam Sangkar


Masa mula-mula sampai tu...Uchu tu yang agak susah nak sesuaikan diri...menyorok jer...ye la..rumah baru kan...Along tu relax jer...terus boleh manja-manja...macam seronok jer...

Sekarang ni...dah ok...dah main-main...meloncat sana sini...cuma Uchu tu kalau ada orang terus menyorok kan diri...Along tu relax je kalau ada orang datang...

Kucing Oren
Uchu


Sebenarnya dah lama noe tak membela kucing..setelah anak-anak kucing ada yang mati, ada yang kena langgar dan ada yang keluar rumah langsung tak balik-balik. Ikutkan Bob dia dah malas nak bela kucing....tapi biasa la...tengok anak-anak bulus ni...daripada nak ambil sekor jer terus ambil 2 ekor.

Kucing Hitam Putih
Along

Yang seronok bila bela mereka ni...bila balik dari kerja jer mesti cari mereka ni dulu...macam terapi...rasa happy bila dia gesel-gesel dengan kita..bercakap dengan kita...sama-sama main dengan mereka...tengok mereka tidur meniarap pun rasa hepi tengok...macam orang jer...meniarap la....terlentang la...cuma kadang-kadang tu tension juga....bila kita nak cepat time tu la..nak menggesel je kat kaki...ikut je...pergi bawah ikut...naik atas ikut...tapi apa-apa pun...tetap sayang uchu dan along

Harap mereka ni sihat walafiat.

3 comments:

  1. harap2 along n ucu membesar dengan sihat dan ceria.
    melihat telatah anak2 kucing boleh hilangan stress dan kepenatan seharian bekerja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih pakcik..
      betul tu .. boleh hilang penat bila tengok teletah mereka

      Delete
  2. olololo omey omey nk picit skjap

    ReplyDelete

Segala Komen Dan Kritikan Amat Saya Hargai...Terima Kasih Kawan-Kawan..muuuaaahhhhh

© nOesuhaimi, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena